Vind je het ook belangrijk om goed te slapen? Dan is een white noise machine een goede aankoop voor jou. Met een white noise machine verhoog je namelijk eenvoudig je slaapkwaliteit.

Het apparaat maakt rustgevende constante achtergrondgeluiden, zoals zachte regen, golven of witte ruis. Deze rustgevende geluiden hebben een kalmerend effect op je gemoedstoestand waardoor zelfs een slechte slaper makkelijk in slaap valt.

white noise machine als beste getest door slaaponline

De drukke omgevingsgeluiden, zoals een drukke straat, luidruchtige buren of een huilende baby worden door de witte ruis onderdrukt. Zo heb je een betere nachtrust waardoor je je overdag energieker voelt en beter concentreert.


Kortom, met een white noise apparaat verhoog je niet alleen je slaapkwaliteit, maar je verhoogt ook je concentratie en je verlaagt je stressniveau. Omdat er veel verschillende white noise machines op de markt zijn is het moeilijk om de beste keuze te maken. Wij zetten daarom de zeven beste producten voor jou op een rij.

Overzicht White Noise Machines

Bekijk hieronder de door ons als beste geselecteerde Witte Ruis Machines. Stuk voor stuk uitstekende producten die we verder in deze koopgids bespreken.

Wat is een white noise machine?

De engelse naam zegt het al, een white noise machine produceert namelijk witte ruis. Het beste white noise apparaat gebruikt natuurlijke geluiden om andere storende geluiden te onderdrukken.

De monotone en constante ruis lijkt vaak op het geluid van regen, een kabbelende rivier of golven. Door de vervelende andere geluiden te onderdrukken creëer je met een witte ruis machine een fijne en rustige omgeving zodat je ontspannen in slaap valt en een goede nachtrust hebt.

Het apparaat gebruik je niet alleen in je slaapkamer, maar het is ook ideaal voor op kantoor. Je verhoogt dan ook je concentratie tijdens het werken door de omgevingsgeluiden zoals bellende mensen, druk verkeer of blaffende honden te onderdrukken.

Je hersenen worden minder geprikkeld door die externe geluiden waardoor je je beter focust op je werk.

Wat zijn de voordelen van een white noise machine? 

Het gebruik van een witte ruis machine heeft allerlei verschillende voordelen. 

 1. Betere slaapkwaliteit: Het constante geluid dat de machine produceert heeft een positief effect op je slaap. De witte ruis onderdrukt namelijk omgevingsgeluid zoals auto’s die langsrijden, blaffende honden of een snurkende partner. Ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor externe geluiden. 
 2. Minder stress en angst: Het kalmerende geluid van het apparaat heeft een rustgevend effect op je hersenen. Dit rustgevende effect zorgt ervoor dat je minder stress en angst ervaart. 
 3. Geen bijwerkingen: Met een white noise machine heb je geen last van vervelende bijwerkingen en het werkt ook niet verslavend. Andere slaapmiddelen zoals pillen of medicijnen hebben vaak wel een verslavend effect. Deze machines zijn dus veilig te gebruiken en effectief in verbeteren van je nachtrust. 
 4. Compact: De apparaten zijn vaak compact en licht van gewicht. Hierdoor is het apparaat heel praktisch en neem je het handig mee op vakantie. Sommige producten hebben werken zelfs op batterijen waardoor je het ook mee neemt als je gaat camperen. 
 5. Concentratie en productiviteit: Omdat de witte ruis het omgevingsgeluid onderdrukt helpt het je ook bij het concentreren op je werk. Ideaal voor als je graag thuis werkt of studeert, maar in een drukke straat woont. Zo word je namelijk niet afgeleid door je omgeving en ben je een stuk productiever. 

Waarom is een white noise apparaat goed voor je slaap?

Witte ruis machines bevorderen je slaap op verschillende manieren. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de apparaten niet voor iedereen even effectief zijn of als fijn.

Sommige mensen kunnen de witte ruis als vervelend of storend ervaren terwijl het voor anderen heel ontspannen is. Het is dus een kwestie van je persoonlijke voorkeur en is zeker het proberen waard als je veel slapeloze nachten hebt. 

 1. Je hebt door het witte ruis geluid geen last meer van omgevingsgeluiden. Het constante en monotone geluid maskeert externe geluiden die je slaap verstoren. 
 2. Constant geluid helpt om je hersenen te kalmeren waardoor je fijner in slaap valt. Daarnaast voorkomt het ook dat je wakker wordt in de nacht, hierdoor slaap je ook langer en dieper. 
 3. De white noise functie creëert een rustige omgeving waardoor je slaapkwaliteit wordt verbeterd. Doordat je langer en dieper slaapt, word je tussendoor minder regelmatig wakker. Hierdoor voel je je beter uitgerust waardoor je energieker bent en beter presteert. 

Wat is witte ruis nu precies?

De naam witte ruis komt van de witte kleur van licht. Wit licht ontstaat namelijk als alle kleuren in het licht spectrum worden gemengd. Op deze manier ontstaat ook witte ruis, alle hoorbare frequenties in het geluid spectrum worden gemend waardoor je een constante en monotoon geluid hoort, vergelijkbaar met oorspronkelijke geluid van de ruis van een oude tv.

white noice machine

Naast witte ruis heb je ook roze ruis en grijze ruis, dit zijn andere soorten geluid met een andere frequentie. Het geluid dat de white noise machine produceert is niet altijd een ruisend geluid, maar je hebt vaak ook de keuze tussen verschillende natuurgeluiden, rustige pianomuziek of yoga geluiden.

Voor welke gezondheidsproblemen zijn white noise machines nog meer goed? 

Een witte ruis machine is niet alleen geschikt voor het verhogen van je slaapkwaliteit. Zo zijn er meerdere aandoeningen en gezondheidsproblemen die baat hebben bij het gebruik van de witte ruis geluiden. Let op: het gebruik van een white noise apparaat is vervanging van professionele hulp van een dokter. 

 • Voor mensen die last hebben van Tinnitus kan het apparaat de piep maskeren en je helpen om te ontspannen. Tinnitus is een medische aandoening waarbij je een constante piep of zoem in je oor hoort. Hierdoor ervaren mensen vaak stress en hebben ze last van slecht slapen. Het maskeren van deze piep of zoem draagt bij aan een goede nachtrust. 
 • Zowel volwassenen of kinderen die hyperacusis of autisme hebben, zijn vaak overgevoelig voor geluiden. Hierdoor kan het moeilijk zijn om in een drukke omgeving te ontspannen. Door een white noise machine te gebruiken onderdruk je deze buitengewone gevoeligheid en creëer je een fijne, rustige omgeving.
 • Voor sommige mensen met ADHD is het moeilijk om te concentreren doordat ze snel afgeleid zijn door geluid. Het rustgevend geluid dat de white noise machine produceert, helpt om deze afleidende geluiden te onderdrukken waardoor je je beter concentreert. 

Als je last hebt van angstige gevoelens of stress dan kun je een white noise machine gebruiken omdat het een kalmerend effect heeft op je hersenen. Hierdoor kun je je beter ontspannen en zit je lekkerder in je vel.

De 7 Beste White noise machines

In onderstaand overzicht hebben we meer informatie over White noise machines die een zeer goede score hebben behaald door hun prijs / kwaliteit en beoordelingen van klanten. Bekijk onze bevindingen in de specificaties.

Beste Algemene Keuze
1. EYSLife® Original White Noise Machine PRO
5.0

Dit white noise apparaat van ESYLIFE is als beste uit de test gekomen. Het apparaat laad je binnen 1.5 uur snel en eenvoudig op met een usb kabel. Daarnaast is het heel makkelijk te gebruiken door het overzichtelijke bedieningspaneel. Met de zeven gezellige kleuren en wel 34 verschillende geluiden is het wordt slapen, werken en ontspannen wel heel makkelijk. Met de timer functie stel je het apparaat in op drie automatische uitschakeltijden: 30, 60 of 90 minuten. 

Voordelen:
 • Twee jaar fabrieksgarantie
 • Inclusief baarmoeder geluiden die heel fijn zijn voor slapende baby’s
 • De continue afspeeltijd is tot 16 uur lang
 • Ook de helderheid van het sfeerlicht pas je makkelijk aan
 • Compact en licht van gewicht
 • Het apparaat onthoudt de laatste geluids- en licht status zodat je het niet steeds opnieuw hoeft in te stellen
Nadelen:
 • Prijs
Actuele Prijs Bol.com
Meest Luxe Keuze
2. Liroma White Noise Machine (8 geluiden)
4.5

Dit product van Liroma is heel compleet uitgerust. Dit beste white noise apparaat heeft niet alleen een witte ruis functie, maar is ook een wake up light. De wake up light functie zorgt ervoor dat je heerlijk uitgerust wakker wordt. Zo wordt het licht vanaf 30 minuten voordat je timer af gaat langzaam feller. Hierdoor word je op een natuurlijke manier gewekt. Daarnaast hebben deze white noise machines acht witte ruis geluiden. 

Voordelen:
 • De white noise machine koppel je ook via bluetooth aan je telefoon
 • Speel je eigen muziek af via de speakers
 • Met zonsopgang en zonsondergang functie
 • Inclusief snoozefunctie
 • Eenvoudig te bedienen door de afstandsbediening en het touch panel
Nadelen:
 • Het product heeft een hogere prijs
Actuele Prijs Bol.com
Beste Batterij
3. PuroTech Witte Ruis Machine
4.5

Ben je vaak onderweg? Dan is een white noise apparaat met een goede batterij handig. Met dit product van PuroTech heb je tot 30 uur batterij. Daarnaast is het apparaat ook in maar 1.5 uur helemaal opgeladen. Ideaal voor als je baby vaak een dutje doet onderweg of als je het product mee neemt op vakantie. Ook vinden wij het handig dat je je telefoon aan het apparaat kan opladen. Zo gebruik je het product ook als oplaadstation en heb je nooit meer een lege telefoon.

Voordelen:
 • Slimme ademhalingsfunctie die je helpt te ontspannen voor het slapen gaan
 • Timer die je instelt op 15, 30 en 60 minuten
 • 20 geluiden variërend van baarmoeder geluid, tot yoga geluiden of natuurgeluiden
 • Eenvoudig te bedienen met de vijf knoppen op het apparaat
Nadelen:
 • Het white noise apparaat heeft een wat hogere prijs
 • Het lampje is wat fel voor naast je bed en heeft geen dim functie
Actuele Prijs Bol.com
Beste Keuze Met De Meeste Geluiden
4. White Noise Machine voor Volwassenen
4.5

Ben je gek op afwisseling? Met deze white noise machine van Slaaphulp heb je wel 40 verschillende geluiden. Van knetterend vuur en kabbelende beekjes tot rustige pianomuziek, een kloppend hart en een ventilator geluid, er is voor iedereen wat wils om lekker in slaap te komen of te ontspannen. Daarnaast vinden wij de timerfunctie handig, hiermee stel je timer in voor een, twee of drie uur. 

Voordelen:
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Inclusief e-book met handige slaaptips voor de beste nachtrust
 • Goed geluid met de stereo technologie
Nadelen:
 • Eenvoudig te bedienen
Actuele Prijs Bol.com
Beste Keuze Met App
5. Diley Dreams Lumy Smart White Noise Machine
5.0

Deze Diley Dreams white noise machine heeft naast de witte ruis geluiden ook een handige app en slimme wekker functie. Met de app stel je eenvoudig de verschillende geluiden en kleuren in. Wij zijn enthousiast over de ruime keuze van 34 geluiden en wel 16 miljoen verschillende kleuren met aanpasbare helderheid. De geluiden zijn onderverdeeld in vier categorieën: natuurgeluid, ruisgeluid, slaapgeluid en objecten. 

Voordelen:
 • Compatibel met Alexa en Google Assistant
 • Je lievelingscombinatie van geluid en lichtkleur sla je makkelijk op
 • Zet een timer van 30, 60 en 90 minuten
 • Lange batterijduur van 28 uur
Nadelen:
 • Op de laagste helderheid is het licht nog best fel
 • De lamp staat wat minder stabiel, vooral als je de knopjes indrukt
Actuele Prijs Bol.com
Beste Keuze Voor Baby’s En Kleine Kinderen
6. Numsy Touch Witte Ruis Machine Baby
4.0

Deze Numsy white noise machine is heel geschikt voor je kinderen. Het white noise apparaat heeft namelijk zeven verschillende kleuren en een regenboog stand waarmee je elke slaapkamer gezellig maakt. Daarnaast heeft de numsy white noise machine een hele uitgebreide timer functie. Zo stel je heel precies in hoe lang je de white noise machine aan wilt laten staan. 

Voordelen:
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Inclusief gratig e-book met slaap tips van gecertificeerde slaapexperts
 • Met 30 nachten proefperiode
 • Luxe uitstraling door het touch display
 • Draadloos te gebruiken en eenvoudig op te hangen door het ophang lusje
Nadelen:
 • Deze numsy white noise machines hebben een langere oplaadtijd
Actuele Prijs Bol.com
Beste Goedkope Keuze
7. Witte Ruis Muziekdoosje
5.0

Voor een hele scherpe prijs is dit witte ruis apparaat een hele goede keuze. De tien verschillende geluiden in combinatie met de adem licht functie zorgen ervoor dat je snel in een diepe slaap komt. Daarnaast is het compacte white noise apparaat heel licht van gewicht en stevig. Hierdoor heb je er lang plezier van en neem je het makkelijk mee in je tas. 


Voordelen:
 • Inclusief handige timer functie voor 15, 30 en 50 minuten
 • Automatische uitschakeling na 14 uur
 • Eenvoudig te bedienen door het overzichtelijke bedieningspaneel
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen:
 • De batterij gaat wat minder lang mee, maar 12 uur
Actuele Prijs Bol.com

Waar moet je op letten bij de aanschaf van white noise machines? 

Wil je een white noise machine kopen dan zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. 

 • Soort geluid. De beste white noise machines bieden verschillende soorten geluid, denk hierbij aan witte ruis, natuurgeluiden, slaapliedjes en yoga geluid. Kies een product dat aansluit bij jouw behoeften. 
 • Volume. Hoe hard en zacht het apparaat is een belangrijke overweging. Heb je veel last van luidruchtige omgevingsgeluiden, dan is een product dat harder kan de betere keuze. 
 • Formaat. Als je de white noise machine wilt meenemen op vakantie dan is het handig om een compact formaat te kopen dan licht is van gewicht. Daarnaast is een krachtige batterij die lang mee gaat ideaal voor onderweg, in de auto of in de camper. Zo gaat het product de hele nacht en de hele reis mee. 
 • Gebruiksgemak. Sommige producten komen met een handige app, andere hebben een eenvoudige bediening met knopjes. 
 • Timer functie. Slaap je niet graag de hele nacht met het witte ruis geluid? Dan is een timer handig. De producten hebben verschillende timers die je instelt op andere tijdsintervallen. 

Koopadvies

Al met al is een witte ruis machine een goede aanwinst voor bij jou in huis. Een witte ruis machine produceert namelijk consistent geluid waarmee je omgevingsgeluid maskeert. Met de beste algemene keuze van ESYLIFE, geniet je van mooie natuurlijke geluiden. Het product heeft zeven mooie sfeerlichten die je als slaaplampje kunt gebruiken voor je kinderen.

Ben je op zoek naar een witte ruis machine met uitgebreidere functies? Dan is de Liroma Wake Up Light de beste keuze voor jou. Dit apparaat is een wake up light en white noise machine in een. Zo kom je ‘s avonds heerlijke tot rust met het ruisende geluid, en word je ‘s ochtends op een fijne en rustige manier gewekt zodat je goed je dag begint.

Voor ieder die van afwisseling houdt, is de Slaaphulp de beste keuze. Je hebt een ruime keuze uit wel 40 verschillende natuurlijke geluiden van rustige pianomuziek, tot een kloppend hart. Het product produceert zuiver geluid waar je ontspannend van wordt. 

Kortom, wil je makkelijker in slaap vallen, je beter kunnen concentreren of heb je last van medische aandoeningen zoals tinnitus, hyperacusis of ADHD? Dan is een white noise apparaat een goede aanwinst!

Veelgestelde vragen 

Lees welke vragen je nog meer kunt beantwoorden over de white noise machines.

De beste white noise machines produceren constante white noise geluiden of natuurgeluiden die andere externe geluiden kunnen maskeren. Denk hierbij aan geluiden zoals een snurkende partner, drukke straat of een blaffende hond. Hierdoor heb je minder last van omgevingsgeluid zodat je makkelijker in slaap valt.

De prijs van de beste white noise machines varieert en is afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de extra functies die het apparaat heeft. Over het algemeen ligt de prijs tussen de 20 – 120 euro.

De meeste white noise machines hebben een automatische uitschakelfunctie en een timer functie. Hiermee stel je verschillende tijdsintervallen in, of je laat het de hele nacht aan staan.

Ja, er is bewijs dat aantoont dat witte ruis geluiden helpen bij het verhogen van je slaapkwaliteit en je concentratie. Omdat vervelende externe geluiden worden gemaskeerd ben je minder snel afgeleid waardoor je je makkelijker ontspant.