Slaap jij ook zo graag in een hotel? Komt dat door het uitgebreide ontbijt of toch door het fijne bed? Dat is natuurlijk niet helemaal wat je wilt. Slapen moet thuis het fijnste zijn. Koop je het beste traagschuim matras, dan word je voortaan echt uitgerust wakker.

Een optimale nachtrust is goed voor je gezondheid. Het is dus niet om het even op welk matras je al die uren in je bed doorbrengt. Veel mensen roemen over hun traagschuim matras. Ze willen niet anders meer. Dit matras vormt zich heerlijk naar het lichaam. Zelfs personen die last hebben van hun gewrichten geven aan dat hun klachten sterk verminderen door hun traagschuim matras.

Overweeg jij ook de aanschaf van een traagschuim matras? Bedenk dan dat er veel soorten traagschuim matrassen zijn. Wij vertellen je alle details over de verschillende traagschuim matrassen, zodat jij de beste keus kunt maken.

Wat is een traagschuim matras?

Traagschuim is een schuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaan dat zacht wordt na verwarming. Hebben we het over matrassen, dan wordt dit schuim dus zacht door de warmte van jouw lichaam. Hierdoor vormt het matras zich naar jouw specifieke lichaamsvormen. Alle drukpunten verdwijnen. Soms geven mensen zelfs aan dat ze door het traagschuim het gevoel hebben dat ze zweven in hun bed.

Een traagschuim matras ondersteunt en verdeelt het lichaamsgewicht. Doordat er nauwelijks drukpunten meer zijn, verbetert de doorbloeding. De bloedcirculatie wordt namelijk nauwelijks of niet afgekneld.

De lichaamsdelen die dieper in het matras zinken, krijgen meer dan genoeg ruimte. Juist op de punten waar het lichaam zwaar drukt, wordt het traagschuim extra zacht en elastisch. Dit zorgt automatisch voor een goede ergonomie, minder gedraai tijdens het slapen en dus uitstekende voorwaardes voor een goede slaap.

Traagschuim wordt ook wel nasa traagschuim genoemd. Traagschuim is namelijk allereerst ontwikkeld voor de ruimtevaart. Vandaar dat je ook wel de naam nasa schuim hoort vallen. Verder klinkt er in het woord traagschuim het woordje traag. Traagschuim matrassen reageren namelijk langzaam.

Een traagschuim matras zakt heel traag in als je erop gaat liggen en komt ook traag weer terug naar de oorspronkelijke vorm als je opstaat uit bed. Officieel wordt traagschuim visco elastisch schuim of memory foam genoemd.

Overzicht beste Traagschuim Matrassen

Wanneer je wilt direct weten wat de beste Traagschuim matrassen zijn dan kun je hieronder de door ons geanalyseerde matrassen bekijken. Wij hebben deze producten geselecteerd op basis van hun prijs/kwaliteit. Hierbij hebben we ook naar hun eigenschappen, tests, beoordelingen, prijs, garantie en voor- en nadelen gekeken. De volledige uitwerking vind je verder in onze koopgids.

Waarom is traagschuim zo comfortabel om op te slapen?

Wat is nu precies de reden dat mensen een traagschuimmatras zo prettig vinden? Bijna altijd horen we dat een goede drukverdeling daarvan de oorzaak is. Je hebt geen last meer van vervelende kuilvorming.

Traagschuimmatrassen vormen zich perfect naar jouw persoonlijke lichaam. Veel meer dan andere matrassoorten. Omdat het zich zo uitstekend naar het lichaam vormt, heb je veel minder last van vervelende drukpunten.

Zeker mensen met chronische pijn geven aan dat ze met een traagschuim matras veel beter slapen.

Slapen op een traagschuim matras

Andere voordelen van traagschuim matrassen zijn de isolatie van de bewegingsoverdracht en het bijna geen geluid veroorzaken als iemand draait in bed. Dat is perfect natuurlijk als jouw partner nogal eens ligt te draaien in de slaap. Mensen die lang achter elkaar op bed moeten liggen, ervaren ook veel comfort bij een traagschuim matras. Er is veel minder kans op doorliggen. Zelfs wanneer het matras lang achter elkaar wordt gebruikt. Mensen met gevoelige spieren of pijnlijke gewrichten slapen dan ook stukken beter op een traagschuim matras. Zijn er klachten als reuma of artrose, dan is een traagschuim matras een uitstekende oplossing.

Wat zijn de kenmerken van een traagschuimmatras?

Traagschuim vormt zich naar de contouren van het lichaam. Het lijkt bijna vloeibaar te worden, bij wijze van spreken. Het lichaam wordt op deze manier uitstekend ondersteund, zonder irritante drukpunten.

Op een traagschuim matras lig je bijzonder stabiel. Verder voelt het matras na een poosje liggen heerlijk warm en comfortabel aan.

Doordat er bij traagschuim matrassen een goede drukpuntverlaging is, verlaagt de spierspanning.

Houd jij van een hard bed om in te slapen? Er zijn niet veel mensen die kiezen voor een hard matras. Ga je slapen, dan is en blijft het gewoon comfortabel om in een soort warm en zacht nestje te liggen. Traagschuim vormt zich door een combinatie van lichaamswarmte en lichaamsgewicht naar je lichaam. Zo ontstaat er een heerlijk zacht matras om op te liggen.

Traagschuim matrassen vormen zich zo goed naar het lichaam, dat je wanneer je opstaat zelfs de vorm van je lichaam nog even in het matras ziet staan. Komt jouw lichaam op het traagschuim, dan verspreidt de lucht zich naar de cellen ernaast. De druk wordt over een groter oppervlakte verdeeld. Je lichaam zakt heerlijk weg en wordt tegelijkertijd perfect ondersteund. Dankzij deze goede positionering heb je altijd een uitstekende, ergonomische lichaamshouding tijdens het slapen.

Heb jij zo’n partner die heerlijk kan woelen in bed? Als jij wilt slapen is dat natuurlijk niet echt een feestje. Eerder een reden voor irritatie misschien zo nu en dan. Traagschuim matrassen bewegen echter veel minder dan andere matrassoorten. Je zult daarom veel minder merken en voelen van de bewegingen van je partner. Daar worden jullie dan uiteindelijk allebei blij van.

Slechte slapers liggen wakker van de kleinste geluidjes. Ben jij zo iemand, dan zul je zeker genieten van een traagschuim matras. Ze maken namelijk bijna geen geluid bij het dragen van gewicht.

Wanneer kies je voor een traagschuim matras?

Is het voor jou heel belangrijk dat de drukverdeling in het matras optimaal is, dan kun je het beste kiezen voor een traagschuim matras. Neem je een matras met standaard schuim, dan hoef je dat maar even in te drukken met je hand. Laat je het los, dan veert het meteen weer terug.

Doe je dit bij traagschuim, dan zie je iets heel anders gebeuren. Langzaam komt het schuim terug in de oorspronkelijke vorm. Zo zie je dat het matras zich perfect naar het lichaam vormt. Er is geen enkel materiaal dan traagschuim dat zorgt voor zo’n optimale drukverdeling. Wil je echt comfortabel in bed liggen, dan is een traagschuim matras voor jou een uitstekende keus.

De minimale druk voelt niet alleen prettig, maar is ook goed voor je spieren en gewrichten. Verder worden je zenuwbanen en bloedvaten ontlast. Heb je dus last van gewrichtsklachten, een slechte bloedcirculatie of een pijnlijke rug, dan is dit matras een uitstekende keus. Tenslotte is de levensduur van traagschuim matrassen langer dan bij veel andere matrassen. Al deze eigenschappen tegelijk vind je bijvoorbeeld niet bij een matras met pocketveren of latex. Ook als je kijkt naar een matras van koudschuim, mis je deze comfortabele eigenschappen.

Top 7 beste traagschuim matrassen

Wil je een traagschuim matras, dan ben je natuurlijk benieuwd naar een selectie van de beste traagschuimmatrassen. Er is zoveel keus, dat het erg veel tijd kost om alle traagschuim matrassen persoonlijk te keuren.

Wij maakten daarom een top 7 van de beste traagschuim matrassen voor je. Elk matras dat we beschrijven is van uitstekende kwaliteit. We kozen alleen goede modellen. De verschillen zitten hem met name in toepassing, functionaliteit en prijs. Aandachtspunten zijn ook onder andere je lichaamsbouw. Je gewicht en lengte spelen verder ook nog een belangrijke rol bij de aanschaf van een matras.

Overweeg daarnaast nog of voor jou 1 groot matras of 2 losse matrassen beter is. En wat ben je voor type slaper? Slaap je op je buik, op je rug of op je zij? En welke hardheid vind je prettig? Wij selecteerden dus de beste modellen en jij bekijkt welk matras bij jou persoonlijk de meeste kans geeft op een heerlijke nachtrust.

Onze keus voor beste Traagschuim matras
1. TEMPUR® Original Elite 25 Traagschuimmatras
5.0

Tempur producten staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Het nasa traagschuim van Tempur is wereldwijd bekend. Dit matras biedt een uitstekende ondersteuning van je hele lichaam.

Dit drukverlagende matras past zich uitstekend aan de contouren van je lichaam aan. Nadat het is ingedrukt, veert het heel langzaam aan terug naar de oorspronkelijke vorm.

Soms vinden mensen het in een bed met een traagschuim matras te warm. Dit model is echter voorzien van een speciale CoolTouch technologie. De hoes van het matras voelt daardoor koel aan en bevordert de afvoer van overtollige warmte. Ook worden deze matrassen niet vaccum gezogen bij verzending naar de klant. Hierdoor zal matras beter zijn veerkracht en punt elasticiteit behouden.

Wanneer je een nog zachter matras wilt van dit merk dan is de complete collectie Tempur matrassen een betere keus.

Voordelen:
 • Koel slaapklimaat
 • Prettige stevigheid
 • Goede kwaliteit
 • Wasbare hoes
 • Uitstekende ventilatie
 • Goede drukpuntverdeling
 • Garantie 10 jaar
Nadelen:
 • Polyester tijk
ACTUELE PRIJS
Consumentenbond winnaar
2. Emma O2 Traagschuim Matras
5.0

Deze vernieuwde Emma O2 is een traagschuim matras met verschillende lagen, waardoor deze uitstekend drukverlagend werkt. De zeven verschillende zones maken dit tot een matras dat past bij elk lichaam. Het matras is in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

De verschillende lagen schuim in dit traagschuim matras zorgen voor een prettige punt-elasticiteit. De veerkracht is uitstekend en je hebt met dit matras in bed geen last van drukpunten.

Dit traagschuim matras biedt de juiste ondersteuning, maar gaat daarnaast ook jarenlang mee. Je ontvangt zelfs 10 jaar garantie op dit product.

Of je nu op je buik, je rug of je zij slaapt, dit traagschuim matras biedt gegarandeerd de juiste ondersteuning.

Voordelen:
 • Wasbare tijk
 • Goede ondersteuning
 • Uitstekende hardheid
 • Goede temperatuurcontrole
Nadelen:
 • Stevig matras
ACTUELE PRIJS
Optimale comfort met 7 zones
3. Emma Essential Traagschuim Matras
4.5

Deze Emma Essential is voorzien van zeven zones. Dit verzekert je van een optimaal comfort in bed. Bij dit traagschuim matras is de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend.

Dit traagschuim matras is geschikt voor elk type slaper. Dankzij de zeven verschillende zones heb je tijdens rug,-buik,- en zijligging optimaal comfort.

Heb je snel last van pijnlijke drukpunten in je matras, dan bezorgt dit matras je een heerlijke nachtrust. Dit traagschuim matras wordt door veel mensen met succes gebruikt. Ook als er eerder veel hinder was van drukpunten. Op dit matras lig je zeer comfortabel.

Voordelen:
 • Voelt fijn aan
 • Goede drukpuntverdeling
 • Geschikt voor elke slaaphouding
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 30 dagen proefslapen
Nadelen:
 • Stevig matras
ACTUELE PRIJS
UItstekend matras
4. Imperial Relax Visco Elastisch Matras
4.5

Heb je last van een allergie, maar wil je ook profiteren van het drukverlagende effect van traagschuim matrassen, dan is deze Imperial een goede keus. Een beter bed maakt je leven mooier. Het traagschuim in dit matras vormt zich naar de contouren van je lichaam.

Soms heeft een traagschuim matras een minder ventilerende werking. Dankzij de speciale vulling in dit matras ademt het echter uitstekend en vervalt dit eventuele nadeel.

Mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt maken met dit traagschuim matras een uitstekende keus.

Voordelen:
 • Hoog ademend vermogen
 • Ideaal voor mensen met allergie
 • Uitstekend drukpuntverlagend effect
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
6. Zwoong Deluxe Traagschuim Matras
4.0

Zwoong is een goed traagschuim matras. Vraag je experts naar goede traagschuim matrassen, dan wordt dit matras nogal eens genoemd. Dit type matrassen wordt veel verkocht. Het is dan ook uiterst comfortabel met een tussenlaag van verkoelend traagschuim. Het matras biedt een goede lichaamsondersteuning. Het past op vrijwel alle bedden en ook een verstelbare lattenbodem is geen enkel probleem.

De wervelkolom wordt door de verschillende lagen schuim optimaal ondersteund. Ook is er veel minder druk op het lichaam en is er een gelijke verdeling van het lichaamsgewicht.

Het traagschuim reageert uitstekend op elke lichaamshouding. Of je nu een rugslaper of een buikslaper bent, dit traagschuim matras past bij je. Dit geldt ook voor mensen die graag op hun zij in bed liggen.

Voordelen:
 • Uiterst comfortabel
 • Fraai design
 • Verschillende lagen schuim
 • Geschikt voor mensen met allergie
 • Verkoelend traagschuim
 • Goede kwaliteit
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Uitstekende Prijs / Kwaliteit
7. Ada Sleep® Nasa Collection Duo HR50
4.0

Dit is een koudschuim matras met een toplaag van traagschuim. Zo combineer je de eigenschappen van de verschillende soorten schuim en profiteer je van een weldadige nachtrust. De matrassen van dit merk passen zich perfect aan. Het maakt hierbij niet uit welk type slaper je bent.

Bij dit type matrassen is de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit uitmuntend. Je hebt een matras van uitstekende kwaliteit en de prijs is ook nog zeer redelijk.

Dankzij de open celstructuur van het koudschuim ventileert het matras zeer goed. Ook tijdens warme nachten blijf je op deze manier prima op temperatuur en heb je geen last van overmatig zweet.

Voordelen:
 • Goede temperatuurbeheersing
 • Uitstekende drukpuntverdeling
 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • Comfortabel
 • wisselbaar van kant
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS

Specificaties Traagschuim matrassen

Wanneer je vanuit bovenstaande traagschuim matrassen ook direct alle specificaties op een rijtje wilt bekijken dan geeft onderstaand overzicht een compleet beeld.

Traagschuim matrasType slaperHoogteMax gewichtAnti AllergieTijkGarantie
1. Tempur Original Elite 25buik, rug, zij25 cm140 kgjapolyester10 jaar
2. Emma O2buik, rug, zij25 cm120 kgneepolyester10 jaar
3. Emma Essentialbuik, rug, zij18 cm130 kgneepolyester10 jaar
4. Imperial Relaxbuik, rug, zij30 cm240 kgjapolyester2 jaar
5. Nasa Exclusivebuik, rug, zij21 cm120 kgjapolyester1 jaar
6. Zwoong Deluxebuik, rug, zij24 cm300 kgjapolyester5 jaar
7. Ada Sleepbuik, rug, zij20 cm150 kgjastof?

Wat zijn de voordelen van een traagschuim matras?

De voordelen van traagschuim matrassen boven koudschuim matrassen zijn divers. 1 Allereerst heeft een traagschuim matras de unieke eigenschap dat het zich, onder invloed van lichaamswarmte, vormt naar het gewicht dat er op rust. Hierdoor is het drukverlagend. Dit wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor mensen die in een ziekenhuis lang moeten liggen. Het voorkomt doorligwonden.

Verder biedt een traagschuim matras veel stabiliteit en geeft het een behaaglijke warmte waar spieren en gewrichten veel voordeel van hebben. Traagchuim matrassen verlagen de spierspanning omdat ze een zo groot mogelijk draagoppervlak geven.

Wat zijn de nadelen van een traagschuim matras?

Zouden traagschuim matrassen helemaal geen nadelen hebben, dan zouden fabrieken niet anders meer produceren. Er zijn zeker ook wel wat nadelen te noemen. Mensen die het in bed snel warm hebben, vinden een matras met koudschuim soms fijner. Traagschuim wordt aardig warm en dat is midden in de winter fijn, maar tijdens een hittegolf uiteraard niet. Dit nadeel wordt grotendeels opgelost als traagschuim matrassen zijn voorzien van een koelsysteem.

Een ander nadeel kan het drijfzand effect zijn. Traagschuim vormt zich naar het lichaam. Voor sommige mensen voelt dit of ze totaal wegzakken in hun bed. Dit kan dus voor de een heel comfortabel aanvoelen, maar voor een ander juist niet.

Koopadvies

Waar let je op wanneer je een traagschuim matras wilt aanschaffen?

beste traagschuim matras 2022 getest en vergeleken

Kwaliteit

Niet alle traagschuim matrassen werken drukverlagend. Waarschijnlijk schaf je een van de koudschuim matrassen aan omdat je voldoende ondersteuning wenst. Kijk daarom zeker naar kwaliteit. Onze top 7 helpt je daarbij. Een handig criterium kan ook zijn of het matras wel of niet medisch gekwalificeerd is. Uiteraard zijn veel matrassen die niet medisch gekwalificeerd zijn ook uitsteken, maar wordt een matras medisch gebruikt, dan hoef je helemaal niet te twijfelen.

Snel last van spieren en gewrichten

Traagschuim ondersteunt je lichaam waardoor je minder snel last hebt van je spieren en gewrichten. Uiteraard ondersteunt elk matras je lichaam, maar bij traagschuim wordt de lichaamsdruk beter verdeeld.

Hoe warm heb je het in bed?

Ben jij iemand die snel zweet in bed, dan is traagschuim minder geschikt. Wil je toch heel graag profiteren van de vele voordelen van traagschuim matrassen, neem dan een van de merken die gekozen hebben voor extra verkoeling. Dan hoef je, ook bij een traagschuim matras, niet bang te zijn voor te veel warmte tijdens het slapen. Je mag er dan vanuit gaan dat het helemaal in orde is met de ventilatie. Zeker bij de nieuwste modellen traagschuim is dit meestal prima voor elkaar.

Lichaamsgewicht

Heb je een redelijk normaal lichaamsgewicht, dan is een matras van traagschuim een goede keus. Ben je zwaarder, vraag dan persoonlijk advies aan een expert. Zij kunnen dan meedenken over een traagschuim matras dat ook jouw lichaam goed ondersteunt en waarbij geen kans is op hinderlijke kuilvorming.

VOC gassen

Wanneer je een traagschuim matras koopt zul je merken dat het matras in het begin een onaangename geur afgeeft. Dit komt omdat er vluchtige organische stoffen (VOC’s) vrijkomen die zeker wanneer een matras is samengeperst intens kan zijn. De geur is overigens onschadelijk en verdwijnt binnen een paar dagen. Zorg ervoor dat je de slaapkamer even goed lucht.

Wanneer je gevoelig bent voor deze gassen is het beter eerst te informeren of de traagschuim matras is samengeperst of niet.

Proefslapen

Een proefperiode is erg belangrijk om je traagschuim matras ook echt goed thuis te kunnen beoordelen. Een periode van 100 nachten proefslapen is uitstekend om een goed beeld te krijgen van het matras. Let wel je lichaam heeft altijd tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen. Wanneer je deze tijd ook echt neemt zul je merken dat je bij de juiste keuze ook uitgeruster wakker wordt.

Veelgestelde vragen

Het verschil tussen koudschuim matrassen en traagschuim matrassen zit hem met name in de manier waarop de matrassen worden geproduceerd. Bij koudschuim matrassen wordt het schuim in een koude vormmal gegoten. Dit schuim wordt gemaakt van polyurethaan. Hierdoor ontstaat er een extra grote veerkracht en een enorme duurzaamheid.

Traagschuim wordt gemaakt van visco elastisch polyurethaan. Daardoor wordt het schuim zachter op het moment dat het in aanraking komt met lichaamswarmte. Ook het lichaamsgewicht speelt hierbij een rol.

Traagschuim past zich aan de contouren van je lichaam aan. Zo word je dus perfect ondersteunt en kun je altijd liggen in een houding die jij prettig vindt. Bij traagschuim matrassen ontvang je vanzelfsprekend een gelijkmatige steun. Er ontstaat minder druk op je schouders, heupen en rug dan bijvoorbeeld bij een pocketvering matras. Dit is dus ideaal wanneer je snel last hebt van je rug.

Op het gebied van vochtregulatie en ventilatie zijn er zeker verschillen tussen koudschuim en traagschuim matrassen. Koudschuim ventileert over het algemeen beter. Dit vervormt namelijk niet onder invloed van het lichaamsgewicht. Traagschuim matrassen absorberen warmte. Dit merk je vooral als je al een aantal uur geslapen hebt, dus niet als je net in bed stapt.

De nieuwere traagschuim matrassen zijn echter zeker een stuk koeler. Dit heeft voor een gedeelte te maken met het gebruik van plantaardig schuim. Ook wordt wel gekozen voor een nieuw schuim dat meer open cellen bevat. Omdat hierbij meer lucht doorgelaten wordt, is het matras direct een heel stuk meer ademend.

Als je last hebt van gewrichtsklachten, dan is een matras met traagschuim zeker een aanrader. De lichaamsdruk wordt bij deze matrassen namelijk goed verdeelt. Verder zijn traagschuim matrassen het meest ideaal voor zijslapers. Ook mensen met chronische pijn hebben veel baat bij dit type matras. Of stellen die een goede bewegingsisolatie op prijs stellen.

Heb je het ’s nachts snel warm, dan kun je een traagschuim matras aanschaffen, maar let er dan wel op of er genoeg ventilatie mogelijk is. Heb je een vrij hoog lichaamsgewicht, dan worden traagschuim matrassen meestal afgeraden.

Een traagschuim matras wordt vaak gezien als de beste keuze voor zijslapers omdat alle druk bij het liggen op je zij door het matras wordt weggenomen. Zowel de zachte als de medium hardheid geven hierbij een comfortabel gevoel aan de slaper.

Jazeker een traagschuimmatras kan zorgen voor overmatig zweten. Dit komt doordat het materiaal lichaamswarmte vasthoudt. Wanneer je hier last van hebt is het aan te bevelen om luchtige slaapkleding te dragen en zorgen voor goed vochtafvoerend beddengoed.

Afhankelijk van de dikte van het traagschuim en het gewicht van de persoon die er op ligt zal traagschuim na verloop van tijd platter worden. Het is dus belangrijk om je matras iedere maand te keren waardoor er minder snel doorliggen kan ontstaan.

Ook is het belangrijk om de dikte van het bed te optimaliseren. Hoe dikker je matras is de minder snel zal het platter worden. Een goede dikte van het matras ligt tussen de 20 en 25 cm.

Traagschuim is een meer duurzamer materiaal dan pocketvering. Dit komt omdat het traagschuim t.o.v. de pocketveren minder snel de elasticiteit zal verliezen. Bij veren zul je sneller merken dat het materiaal sneller gaat doorbuigen.

Voor een standaard traagschuim matras kun je rekenen op een levensduur van 5-10 jaar. Het verschil in kwaliteit van het traagschuim en de belasting zal uiteindelijk de exacte levenduur bepalen waarbij de hoeveelheid vocht als ook de vochtregulatie een bepalende factor zal zijn. Zweet je veel en ben je zwaar dan is de levenduur gewoon minder lang zijn.

Een traagschuim matras is een uitstekend matras voor bepaalde mensen. Een traagschuim matras geeft namelijk geen tegendruk en is warmte-isolerend. Traagschuim past zich dus beter op de lichaamscontouren aan en zal hierdoor meer drukontlasting geven dan andere soorten matrassen.

Vooral zijslapers waar vooral druk op de heupen kan ontstaan als ook mensen met chronische klachten hebben veel baat bij een traagschuim matras.

Maar wat dacht je van het minimale effect bij bewegingen van jezelf of je partner? Een tweepersoonsmatras van traagschuim is ideaal om deze bewegingen te beperken en dus rustiger te slapen.

Bronnen

1. Natural Memory Foam Mattresses -Why Are They So Healthy: door David Son:
https://www.academia.edu/28466945/Natural_Memory_Foam_Mattresses_Why_Are_They_So_Healthy