Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Wanneer je goed slaapt, bevordert dat je gezondheid en kun je er de volgende dag weer helemaal tegenaan.

Omdat matrassen een bepaalde levensduur hebben, is het goed om eens in de zoveel tijd een nieuw matras te kopen. Je hebt vast al gemerkt dat het aanbod in matrassen enorm is. Daarom gaan wij je op weg helpen in de zoektocht naar een matras 180×200.

Een matras koop je namelijk niet zomaar en het is de bedoeling dat hij een ruime tijd meegaat. Om die reden is het belangrijk dat het matras dat je kiest, perfect bij je past.

Na het lezen van dit artikel weet je precies welke soorten matrassen met de afmeting 180×200 er zijn, wat de verschillen hierin zijn en welk matras er het best bij jou past. Wist je trouwens dat een matras met een afmeting van 180×200 valt onder de grote matrassen?

Wanneer kies je voor een 180×200 matras?

Een 180×200 matras is een echt tweepersoonsmatras. Tweepersoonsmatrassen beginnen met een afmeting van 120×200 en 140×200. Dit wordt ook wel een twijfelaar genoemd en is dan ook het kleinste tweepersoonsmatras dat er is.

Wanneer je met zijn tweeën bent is een matras 180×200 een heerlijk ruim matras. Beide personen zullen lekker ruim kunnen liggen en je zult geen last hebben van elkaar tijdens het slapen. Ook kan er gemakkelijk worden gedraaid in op een 180×200 matras zonder dat de ander daar last van heeft.

Je zult voor een 180×200 matras kiezen wanneer je slaapkamer veel ruimte heeft. Het bed is namelijk best wel groot vergeleken met een kleiner tweepersoonsbed. En dat zul je merken, ook in de kamerruimte.

Dus wanneer je de ruimte hebt en van luxe comfort houdt, raden wij een matras 180×200 zeker aan. Wel moet het matras natuurlijk passen bij jouw slaaphouding, persoonlijke voorkeuren, eventuele klachten en overige wensen.

Overzicht matrassen 180×200

Matras 180×200AfbeeldingPrijs
1. Mister Sandman matrasMister Sandman matras 180x200Actuele Prijs
2. M line Cool Motion 1 matrasM line Cool Motion 1 matrasActuele Prijs
3. EASE™ by TEMPUR® MatrasEASE™ by TEMPUR® MatrasActuele Prijs
4. Zwoong Comfort Tweepersoonsmatras 180 x 200Zwoong Comfort Tweepersoonsmatras 180 x 200Actuele Prijs
5. Zwoong Hotel Tweepersoonsmatras 180×200Zwoong Hotel Tweepersoons matras 180x200Actuele Prijs
6. Slaaploods King Latex Matraslaaploods King Latex MatrasActuele Prijs
7. Your Bed Pocketveer Matras Koudschuim 20 cmYour Bed Pocketveer Matras Koudschuim 20 cmActuele Prijs

Voor wie is het matras 180×200 bedoeld?

Voor iedereen die van optimaal comfort en luxe houdt, is het matras 180×200 perfect geschikt. De extra centimeters die het matras heeft vergeleken met een kleiner tweepersoonsmatras zul je direct merken tijdens de eerste minuten dat je in het bed ligt.

Een matras met de afmetingen 180×200 is geschikt voor ieder doorsnee persoon met een lichaamslengte tot 185 cm voor optimaal comfort. Wanneer je dus langer bent dan 185 cm, raden wij je aan om toch nog een iets groter matras aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een matras met een lengte van 210 cm bij een lichaamslengte tot 195 cm. Vanaf een lichaamslengte van 195 cm raden wij aan om nog een groter matras te kopen. 220 cm is dan bijvoorbeeld een optie.

Wanneer je slaapkamer ruim is opgezet, is er misschien wel plaats voor een bed met de afmeting 180×200. Het bed zal de ruimte mooi vullen aangezien het een groot tweepersoonsbed is. Wel moet je er rekening mee houden dat er genoeg ruimte overblijft in de kamer om bijvoorbeeld te lopen of om andere spullen neer te kunnen zetten.

Welke verschillende soorten zijn er van matrassen 180×200?

verschillende soorten matrassen 180x200

Matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo ook het matras 180×200. Elk type matras heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is per persoon verschillend welk type matras 180×200 er bij je past. Hieronder zetten we alle soorten 180×200 matrassen even voor je op een rijtje.

Traagschuim matras 180×200

Traagschuim zorgt ten eerste voor minder drukpunten op je lichaam. De druk wanneer je in bed ligt wordt goed verdeeld, waardoor lichamelijke klachten kunnen worden verlicht. Rugklachten en gewrichtsklachten zijn hier een voorbeeld van. Doordat de druk wordt verlicht, heb je een betere doorbloeding van je lichaamsdelen, waardoor je minder kans hebt op kwaaltjes.

Koudschuim matras 180×200

Een koudschuim matras staat bekend om de goede ventilatie. Daarbij vormt het matras zich gemakkelijk naar jouw lichaam en heeft het een erg goede vering. Net als traagschuim zorgt het koudschuim matras voor een betere verdeling van de druk en dus bevordert het matras je gezondheid.

Pocketvering matras 180×200

Een pocketvering matras is gevuld met allemaal kleine veertjes die apart verpakt zijn. Daar heeft het type matras dan ook zijn naam aan te danken. De zogeheten “pockets” zitten als zakjes om de veertjes heen.

Een pocketveringmatras is niet geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Het matras heeft dan ook een goede ventilatie. Wel is het matras niet zo hygiënisch en kun je dit type beter niet kiezen als snel allergisch bent.

Latex matras 180×200

Hygiëne staat bij dit type matras echt voorop. Een latex matras is dan ook perfect geschikt voor mensen die snel last hebben van een allergie. Huisstofmijt, schimmels en bacteriën maken minder kans op een latex matras. Hierdoor ben je dus verzekerd van een allergievrije slaapomgeving en zal je nachtrust optimaal zijn.

Boxspring matras 180×200

Ieder type matras past op een boxspring bed. Van oudsher wordt er op een boxspring vaak een pocketvering matras gebruikt.

Daarbij wordt er vaak een topper gebruikt. Dit is een extra matras boven op het onderliggende matras dat ervoor zorgt dat deze langer meegaat. Ook is er nog meer slaapcomfort bij het gebruik van een topper.

Wat zijn de voordelen van een 180×200 matras?

Ligcomfort

Het grootste voordeel van een matras met de afmeting 180×200 is dat je er met zijn tweeën op kan liggen. Omdat het matras net wat groter is dan een normaal tweepersoonsmatras, kan je genieten van optimaal ligcomfort met lekker veel ligruimte.

Geen naad

Nog een voordeel is dat je geen last hebt van naden wanneer je een matras 180×200 hebt. Sommige mensen kiezen ervoor om twee eenpersoonsmatrassen in een tweepersoonsbed te leggen. Op die manier heb je wel een naad in het midden van je bed lopen. Maar niet iedereen vindt dat even fijn.

Duurzaam en goedkoper

Het aanschaffen van een groot bed heeft nog een groot voordeel. Je bent namelijk in één keer klaar met het kopen van een bed. De kans is namelijk erg groot dat je nog eens een bed zult aanschaffen wanneer je nu in een eenpersoonsbed ligt of wanneer je een eenpersoonsbed wil gaan kopen.

Het kopen van een tweepersoonsbed is daarom lekker duurzaam en goed voor de portemonnee. Datzelfde geldt voor het kopen van een matras en het beddengoed.

Alle ruimte in de slaapkamer wordt benut

Tot slot is het gewoon heerlijk om een groot bed met een groot matras 180×200 te hebben. Vooral als het goed in je slaapkamer past. Wanneer je misschien toch weinig ruimte overhoudt, is dat niet het einde van de wereld.

Je slaapkamer is tenslotte om te slapen en je zal er niet veel vaker zijn om andere dingen te doen. Kortom: je bed is het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer. En vaak wordt alle ruimte gelijk goed benut bij de aanschaf van een tweepersoonsbed.

Hoe bepaal je de hardheid van een 180×200 matras?

Matrassen hebben verschillende hardheden. Zo kan er onderscheid gemaakt worden tussen en zacht, gemiddeld, stevig of een hard matras.

Vaak wordt er gedacht dat een hard matras goed is tegen rugklachten, maar dat is niet per se waar. Rugklachten en andere klachten zoals gewrichtsklachten kunnen namelijk alleen maar worden opgelost wanneer de druk over het lichaam wordt verdeeld. Dit heeft niet altijd iets te maken met de hardheid van een matras.

Uit een Spaans onderzoek over slapen blijkt dat mensen met rugklachten minder last hadden van de klachten wanneer ze op een zacht matras lagen. Daarbij is het zo dat elk bewijs ontbreekt om te kunnen zeggen dat een hard matras beter zou zijn om rugklachten te verminderen.

Om zeker te weten welke hardheid er het best bij jou past, is het een goed idee om de verschillende soorten matrassen eens te testen. Vaak kan je namelijk proefslapen op een matras 180×200.

Top 7 beste 180×200 matrassen

We snappen dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken in matrassen. Daarom helpen wij je daar graag bij. Onderstaande matrassen is een selectie van de 7 beste matrassen. Na het doornemen van deze matrassen wordt het maken van een keuze makkelijker!

1. Mister Sandman | Beste prijs/kwaliteit

De matrassen van Mister Sandman staan bekend om hun erg aantrekkelijke en lage prijs. De prijs-kwaliteitsverhouding wordt dan ook beschreven als geweldig. Dit matras is beschikbaar in verschillende hardheden: gemiddeld, stevig en zacht.

Specificaties:
Materiaal: Koudschuim
Type slaper: Zijslaper, rugslaper en buikslaper
Maximale belasting: 60 kg
Gewicht: 7 kg
Dikte: 21 cm
Garantie: 2 jaar

Voor- en nadelen:

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Heerlijk ligcomfort
 • Past zich goed aan aan de vorm van je lichaam

2. M Line Cool Motion 1 matras | Beste kwaliteit

De M Line Cool Motion 1 is gespecialiseerd in het verzorgen van optimale ondersteuning en drukverdeling. Bij gewrichtsklachten of rugpijn is dit matras misschien wel dé oplossing. Het matras bestaat uit twee verschillende lagen, die samen zorgen een heerlijke nachtrust.

Specificaties:
Materiaal: Koudschuim
Type slaper: Zijslaper, rugslaper en buikslaper
Maximale belasting: 140 kg
Gewicht: 25 kg
Dikte: 21 cm
Garantie: 5 jaar

Voor- en nadelen:

 • Super comfortabel
 • Bevordert de gezondheid
 • Lekker zacht
 • Goede vochtafvoer
 • Geen

3. EASE by TEMPUR Matras | Traagschuim matras

TEMPUR levert het matras praktisch en goed opgerold af, wanneer je hem besteld. Wanneer je hem uitpakt, vormt hij langzaam en kun je genieten van het ultieme TEMPUR gevoel. TEMUR staat bekend om duurzaamheid. Er wordt namelijk minder materiaal gebruikt in het ontwikkelen van een matras.

Specificaties:
Materiaal: Traagschuim
Type slaper: Zijslaper, rugslaper, buikslaper
Maximale belasting: 150 kg
Gewicht: 26 kg
Dikte: 18 cm
Garantie: 10 jaar

Voor- en nadelen:

 • Goede kwaliteit
 • Wol-vrij (anti-allergeen)
 • Lange garantieperiode
 • Relatief dun matras
 • Geen

4. Zwoong Comfort Tweepersoonsmatras 180×200 | Koudschuim matras

Het matras heeft twee kanten. Namelijk een harde kant en een zachte kant. Dit zorgt ervoor dat het matras voor meerdere mensen toegankelijk is. Het 2 persoons matras biedt ergonomische ondersteuning en zorgt ervoor dat de druk goed wordt verdeeld.

Specificaties:
Materiaal: Koudschuim
Type slaper: Buikslaper, zijslaper en rugslaper
Maximale belasting: 300 kg
Gewicht: 31 kg
Dikte: 20 cm
Garantie: 5 jaar

Voor- en nadelen:

 • Prettige stevigheid
 • Comfortabel
 • Goede kwaliteit
 • Ventileert goed
 • Geen

5. Zwoong Hotel Tweepersoonsmatras 280×200 | Pocketvering

Het pocketvering tweepersoonsbed van Zwoong biedt veel comfort. De naam zegt het al. Een hotelmatras is vaak van alle gemakken voorzien. Zo ook dit matras 180×200 van Zwoong. Een voordeel van dit matras is dat je de bewegingen van je partner niet voelt en zo goed kunt genieten van je nachtrust.

Specificaties:
Materiaal: Pocketvering
Type slaper: Buikslaper, rugslaper en zijslaper
Maximale belasting: 300 kg
Gewicht: 31 kg
Dikte: 26 cm
Garantie: 5 jaar

Voor- en nadelen:

 • Optimale koeling door de pocketvering
 • Luxe comfort
 • Een echt hotelgevoel
 • Prettige stevigheid
 • Geen

6. Slaaploods King | Latex matras

Het latex matras van Slaaploods.nl geeft jou optimaal slaapcomfort doordat de druk goed wordt verdeeld over het gehele lichaam. Ook is het matras op twee zijden te beslapen en is hij ook nog eens verkrijgbaar in andere afmetingen.

Specificaties:
Materiaal: Latex, pocketvering
Type slaper: rugslaper en zijslaper
Maximale belasting: 110 kg
Gewicht: 25 kg
Dikte: 20 cm
Garantie: 2 jaar

Voor- en nadelen:

 • Goede ventilatie
 • Anti-allergeen
 • Hygiënisch matras
 • Relatief korte garantieperiode
 • Geen

7. Your Bed Pocketveer Matras Koudschuim 20 cm | Beste Prijs

Het pocketvering matras met koudschuim zorgt voor een optimale ventilatie van het matras. Het matras heeft 7 zones die ervoor zorgden dat al je lichaamsdelen voldoende ondersteuning krijgen. De druk wordt dus goed verdeeld, wat ervoor zorgt dat je je niet meer druk hoeft te maken om rug- of gewrichtsklachten.

Specificaties:
Materiaal: Koudschuim en pocketvering
Type slaper: Zijslaper, buikslaper en rugslaper
Maximale belasting: 240 kg
Gewicht: 25 kg
Dikte: 20 cm
Garantie: 2 jaar

Voor- en nadelen:

 • Perfecte ventilatie
 • Geschikt voor elk type slaper
 • Relatief korte garantieperiode
 • Optimale drukverspreiding
 • Geen

Waar moet je op letten bij de aankoop van een 180×200 matras?

Zoals je weet zijn er veel opties als het aankomt op het aanschaffen van een matras met de afmeting 180×200. Hier vertellen we je nog één keer in het kort waar je op moet letten bij het kopen van zo’n matras.

Ligcomfort

Allereerst moet je voor jezelf nagaan of dat je klachten hebt in de vorm van rugklachten of gewrichtsklachten. Op basis daarvan kun je de hardheid van je matras bepalen. De keuzes die je hierin hebt zijn: zacht, gemiddeld, stevig en hard.
Stabiliteit

Een tweepersoonsmatras is geschikt voor twee personen. Daarom is het belangrijk dat allebei de personen een comfortabele nachtrust ervaren. In sommige gevallen zijn tweepersoonsmatrassen hier dus op aangepast. Wanneer de één beweegt, heeft de andere er geen last van en andersom.

Type matras

Je hebt gelezen dat er verschillende soorten matrassen zijn met de afmeting 180×200. Het is goed om voor jezelf te bepalen welk type matras 180×200 er goed bij je past. We raden je dan ook aan om te gaan proefslapen wanneer je denkt dat je een keuze hebt kunnen maken. Je kunt kiezen uit pocketvering, latex, koudschuim, traagschuim of een boxspring matras.

Soort slaper

Niet alle matrassen zijn geschikt voor elk type slaper. Je kunt een buikslaper, rugslaper of zijslaper zijn. Voordat je een matras aanschaft moet je hier dus even naar kijken. Wel heb je het geluk dat bijna ieder matras geschikt is voor iedereen.

Antiallergisch

Wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt of wanneer je snel last hebt van schimmels of bacteriën is het verstandig om een hygiënisch matras te kopen. Een latex matras is hier een goed voorbeeld van. Dit kun je goed combineren met een antiallergeen dekbed of kussen.

Materiaal tijk

De hoes om het matras heen is het tijk. Dit is in de meeste gevallen gemaakt van katoen. Katoen is een luchtig en stevig materiaal dat goed geschikt is voor om een matras. In sommige gevallen is het tijk van een ander materiaal.

Type bodem

Elk bed heeft een andere bodem. In principe kan elk soort matras op elk soort bodem. Om advies op maat te krijgen is het goed om te weten welke bodem je hebt voordat je opzoek gaat naar een matras of voordat je advies gaat vragen.

Proefslapen en garantie

Tot slot is het goed om te weten dat je op (bijna) elk matras een tijd kunt proefslapen. Zo weet je zeker dat je nieuwe investering goed bij je past. Bevalt het matras niet? Dan heb je de garantie dat hij weer terug genomen kan worden. Daarna kun je gewoon weer een ander matras testen. Daarbij is het ook goed om te weten hoelang je garantie hebt op het product. Dit kan verschillen van 2 jaar tot 10 jaar. Best een groot verschil dus.

Koopadvies

Een matras kopen doe je niet zomaar. Het is een investering die ongeveer 8 tot 10 jaar mee moet gaan. Stel je voor dat je al die jaren slecht zou slapen. Precies, daar moet je niet aan denken! Het kan daarom geen kwaad om iets meer tijd te steken in het uitkiezen van een nieuw 180×200 matras.

Tijdens het uitkiezen van een matras zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Deze zijn in het vorige kopje allemaal benoemd. Daarbij gaat het vaak om de persoonlijke voorkeuren die je hebt.

De één houdt van een zacht matras de ander van een hard matras en ga zo maar door. Ook moet je weten dat er bepaalde matrassen antiallergeen zijn en dat er matrassen zijn die rekening houden met rugklachten of gewrichtsklachten.

Kortom: een matras is een heel specifiek en persoonlijk product. Elk matras is anders, net zoals elk persoon dat is.

Veelgestelde vragen

Ja! Een matras 180×200 kun je omdraaien. Niet allemaal natuurlijk, maar de meeste wel. Sommige zijn er zelfs voor gemaakt dat je ze kunt omdraaien. Die hebben dan bijvoorbeeld twee verschillende kanten, een harde kant en een zachte kant.

De prijzen van een 180×200 matras verschillen per soort en per merk. Sommige matrassen zijn voor een lager budget en stralen meestal wat minder luxe uit. De duurdere matrassen zijn vaak ook luxer en daar is de prijs dan ook naar.

Elke bedbodem is in principe geschikt voor een matras van 180×200, mits deze dezelfde afmetingen heeft natuurlijk. Sommige matrassen functioneren echter wel beter op bepaalde bodems, maar voor echt advies op maat moet je dat bij een bedden expert neerleggen. Tegenwoordig is elk matras geschikt voor elke bedbodem.