Heb jij ook altijd zo’n moeite met uit bed komen? Nou ja, in de zomer, dan gaat het nog wel aardig, maar in de herfst en de winter? Wellicht is een Wake up light voor jou de oplossing.

Op het moment dat de wekker je wekt, is het voor jouw gevoel nog ergens midden in de nacht. Slaapdronken druk je op de snoozeknop, maar tien minuten later is de situatie nog niet verbeterd. Slaapdronken stommel je naar beneden en voor je gevoel word je de hele dag amper wakker.

Veel mensen herkennen dit probleem. Wat zou het heerlijk zijn als hier een goede oplossing voor is. Het goede nieuws voor jou is: die is er, namelijk een wake up light. De kans is groot dat zo’n lichtwekker ook voor jou het verschil gaat maken. Je staat veel natuurlijker op en je merkt dan dat je de dag prettiger start. Een wake up light is daarnaast ook te gebruiken om rustiger in slaap te vallen en om je slaappatroon te verbeteren.

Wat is een wake up light?

Een wake up light maakt je op een natuurlijke en geleidelijke manier wakker. Denk hierbij dan ook echt aan natuurgeluiden, muziek of bijvoorbeeld een zonsopgang. Een wake up light simuleert het natuurlijke zonlicht. Zoals het in de natuur niet plotseling van donker helemaal licht is, zo werkt dat ook bij wake up lights. Heel geleidelijk wordt het lichter en lichter in je slaapkamer. Zo kan je lichaam heel rustig ontwaken. Dit is een veel natuurlijkere en gezondere manier om wakker te worden. Een snooze-functie heb je op deze manier niet meer nodig, want je lichaam wordt wakker zoals het hoort.

Naast een zonsopgang simulatie kun je ook wekgeluiden instellen. Dat gaat dan natuurlijk niet om een hard en schril geluid, maar je hoort bijvoorbeeld vogelgeluiden of je stelt je eigen muziek in.

De kleuren waarmee je het liefst wakker wilt worden, kun je ook zelf instellen. Je kunt je voorstellen dat als je op deze natuurlijke wijze wakker wordt, je overdag veel minder last hebt van slaap. Ook hoef je met een wake up light niet meer bang te zijn dat je dagelijks met je verkeerde been uit bed stapt.

Overzicht wake up lights

In onderstaand overzicht hebben we de beste Wake Up Lights voor je op een rijtje gezet. Deze modellen zijn actueel en hebben een goede review van kopers. Bovendien heb je direct je eigen voorkeur vanwege functionaliteit en prijs.

Waarom zou je een wake up light kopen?

Is het voor jou een aanrader om een lichtwekker aan te schaffen? Of kun je net zo goed je ouderwetse wekker blijven gebruiken? Heeft het echt zoveel voordelen om te ontwaken met een wake up light? Lees hieronder wat de voordelen en dus de redenen kunnen zijn waarom het wellicht een verstandige keus is om te kiezen voor een van de wake up lights.

Je wordt op een natuurlijke wijze wakker

Hoe heerlijk is het om rustig wakker te worden. Eigenlijk net als vroeger. Toen we nog niet omringd werden door kunstmatig licht. Maar toen het nog normaal was om wakker te worden als de natuur wakker werd. Als de vogeltjes en de opkomende zon de mens wekten. Het is eigenlijk logisch dat dat ook voor mensen in onze tijd de beste manier is om wakker te worden.

Wake up light helpt een depressie te voorkomen

Een wake up light kan zelfs helpen om een depressie te voorkomen. Zeker tijdens de donkere dagen in de herfst en in de winter. Veel mensen zijn dan extra snel vatbaar voor depressieve en sombere gevoelens. Het is niet voor niets dat veel mensen hun heil zoeken bij lichttherapie. Wake up lights zijn ook een uitstekende remedie om depressies te voorkomen.

Een wake up light verbetert je dag- en nachtritme

Ons biologische ritme is enorm afhankelijk van de zon. Wij leven eigenlijk veel te ver bij de normale tijden van de zonsopgang en zonsondergang vandaan. Dit heeft natuurlijk te maken met de plek op aarde waar je woont en ook met de tijdszone.

Gebruik je echter een wake up light, dan kom je weer veel dichter bij de natuur. Je lichaam en geest ontwaken op een gezondere manier, namelijk door de opkomende zon, ook al is het gesimuleerd. Dit verbetert je dag- en nachtritme. Omdat je op een gezonde manier wakker wordt, val je ’s avonds ook veel gemakkelijker in slaap.

Je humeur verbetert

Je weet zelf vast wel hoe kribbig je kunt worden van een wekker die je keihard uit je slaap haalt. Word jij echter wakker door je favoriete muziek, door lieflijk vogelgeluid en door het licht van het zonnetje dat opkomt, natuurlijk is dat dan te merken aan je stemming.

Ook slaap je beter doordat je slaapritme zich herstelt. Ook dat verbetert je humeur aanzienlijk. Zo zal dus ook je omgeving je dankbaar zijn als jij een wake up light wekker aanschaft.

Wake up light nachtkastje

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wake up light?

Ga je dan toch echt een wake up light aanschaffen, kies dan wel de wekker die perfect aansluit bij jouw behoeften en wensen. Er zijn aardig wat modellen verkrijgbaar, dus het is zeker de moeite waard om even een goed onderzoek te doen. Het meeste hebben wij al voor je bekeken, dus dat scheelt je mooi weer kostbare tijd. Waar moet je vooral opletten bij de aanschaf van een wake up light?

De lichtintensiteit

Hoeveel lux geeft de lamp af? Vergelijk dit met de hoeveelheid lux die je van de zon krijgt. Je wilt uiteraard niet dat het licht te fel is, maar het moet aan de andere kant wel zo fel zijn dat je er echt goed wakker van wordt.

Is het lichtbereik aanpasbaar?

Bij de meeste wake up lights zie je dat er een lichtbereik is van maximaal een half uur. Voor de meeste mensen zijn deze 30 minuten voldoende. In de loop van dit half uur wordt het licht steeds iets feller, tot de maximale helderheid is bereikt. Lijkt het jou prettiger om hier nog langer dan een half uur over te doen, kies dan voor een wake up light met een nog groter bereik.

Tijdsaanduiding

Je hebt je wekker nodig om op tijd te ontwaken. Meestal gebruik je een wekker ook om de tijd te kunnen checken. De cijfers moeten dus goed zichtbaar zijn. Aan de andere kant bekijk je deze cijfers terwijl je je in een donkere slaapkamer bevindt. Het kan hinderlijk zijn als de cijfers te fel zijn. Kijk daarom of je de helderheid van de cijfers eventueel zelf kunt instellen op de wake up light.

Geluid

Je wist al dat je nooit meer gewekt wilt worden door alarmerende piepjes. Bij wake up lights is er op het gebied van geluid veel mogelijk. Maar het ene model biedt je natuurlijk nog meer mogelijkheden dan het andere.

Bedenk dus hoe belangrijk dat voor jou is. Je weet al dat je voortaan gewekt wilt worden door de vogeltjes? Dan zijn er verder misschien geen opties nodig op dit terrein. Het kan natuurlijk ook dat je van afwisseling houdt. De ene keer ontwaak je bij het geluid van kabbelende golven en de andere keer kies je liever voor een bepaald muziekje.

Wel of niet te koppelen met mobiele app

Is het voor jou een voorwaarde dat je de wake up light kunt koppelen met een mobiele app? Het een en ander is dan natuurlijk volledig te personaliseren. Je monitort dan desgewenst je slaap, zodat je precies kunt checken hoe jouw persoonlijke slaapgedrag eruit ziet.

Heel praktisch is dat je dan ook heel gemakkelijk de tijd van je wekker kunt instellen. Het is maar net of dit voor jou wel of geen ideale optie is. Je kunt natuurlijk ook voor een iets meer basic wake up light met minder opties kiezen.

Design

Waarschijnlijk staat de wake up light dag en nacht op je nachtkastje. Hoe belangrijk vind je dan het design? Ook echt even een aandachtspuntje om mee te nemen. Hij staat er natuurlijk ook overdag en dan is hij goed zichtbaar.

Top 7 Beste wake up lights

Wat zijn nu de beste wake up lights? Je weet dat je een wake up light wilt aanschaffen, maar hoe vind je tussen zoveel producten nu het beste model? Het is altijd belangrijk om te letten op een goede prijs kwaliteit verhouding. Je weet misschien al welke opties en functies voor jou wel of niet noodzakelijk zijn.

Wij hebben al heel wat zoekwerk voor je verricht. Bekijk onze top 7 en ontdek wat voor jou de beste wake up light is. We hebben alleen goede modellen geselecteerd die allemaal uitmunten in een goede prijs kwaliteit verhouding. De verschillen zitten hem vooral in de toepassingen, opties en de prijs.

Zonsopgang Simulatie
1. Philips HF3531/01

Kijken we naar de wake up lights Philips, dan is dit zeker een goed model. Op een natuurlijke wijze word je rustig wakker door licht en geluid. De kleur van het ochtendlicht begint zacht rood en verandert dan via warm oranje naar zonnig geel licht. Dit stimuleert je lichaam heel rustig om te ontwaken.

Veel keus in licht en geluid

Deze wake up light is op allerlei manieren naar je eigen voorkeur aan te passen. Je hebt de keus uit 20 lichtinstellingen. De helderheid van het scherm kan ook aangepast worden. Hetzelfde geldt voor diverse natuurlijke geluiden en twee verschillende wektijden.

Nachtlichtfunctie

Moet je midden in de nacht uit bed, dan is dat soms even tasten in het duister. Handig is dan de nachtlichtfunctie van deze Philips. Hij geeft net genoeg licht om je weg te vinden. Je activeert deze functie door de bovenkant van de wekker even twee keer aan te tikken. Zo schakel je hem ook weer uit.

Werkzaamheid klinisch bewezen

Er is bij deze wake up light klinisch aangetoond dat hij het welzijn na het ontwaken verbetert.

Voordelen:
 • Heldere display
 • Hemels geluid
 • Vele gebruiksmogelijkheden
 • Simulatie van gekleurde zonsopgang voor natuurlijke manier van ontwaken
 • 7 Verschillende natuurlijke wekgeluiden
 • Twee aparte wektijden in te stellen
 • Zonsondergangsimulatie om rustig in slaap te vallen
Nadelen:
 • Niet via app te bedienen
ACTUELE PRIJS
2 Natuurlijke Wekgeluiden
2. Philips HF3506/05 Wake Up Light

Philips heeft nog meer prettige producten voor je in het assortiment. Bij een wake up light Philips weet je zeker dat de prijs kwaliteit verhouding in orde is.

Natuurlijk ontwaken

Het blauwe lucht op je mobiel maakt je abrupt en op een onnatuurlijke wijze wakker. Bij deze wake up light is gebruik gemaakt van natuurlijk licht, zodat je geleidelijk wakker wordt.

10 Lichtsterktes

De gevoeligheid voor licht is per persoon verschillend. Het is daarom prettig dat je zelf de lichtintensiteit kunt instellen en aanpassen.

Klinisch bewezen

Bij deze wake up light van Philips is klinisch bewezen dat hij je welzijn na het ontwaken verbetert.

Voordelen:
 • Gebruiksvriendelijk
 • Fraai design
 • Geleidelijk wakker worden door nabootsing van zonsopkomst
 • 10 Verschillende lichtinstellingen
Nadelen:
 • Geen oplaadfunctie voor smartphone
ACTUELE PRIJS
Wake Up Light met Leeslamp
3. Philips HF3521/01 Wake up Light

Ook onze derde wake up light is een Philips wake up light.

Natuurlijk inslapen

Deze wake up light Philips garandeert niet alleen een gezonde manier van ontwaken, maar ook van inslapen. Door afnemend licht wordt een zonsondergang nagebootst en val je rustig in slaap.

Leeslampje

Heb je deze wake up light in je bezit, dan kun je je nachtlampje wegdoen. Het apparaat bezit namelijk ook een speciaal leeslampje.

Toch nog een snooze functie

Wil je toch nog even snoozen, dan tik je op de wekker. Na 9 minuten word je dan nogmaals gewekt door de natuurlijke geluiden die door jou zelf zijn ingesteld.

Voordelen:
 • 20 lichtinstellingen
 • Dubbele alarm functie
 • Gebruiksvriendelijk
 • Zacht in slaap vallen door afnemend licht
 • Natuurlijk ontwaken door simulatie van zonsopgang
 • 6 Verschillende wekgeluiden
Nadelen:
 • Geen bediening via de app
 • Geen oplaadfunctie voor smartphone
ACTUELE PRIJS
Wake Up Light met Slaaphulp
4. DistinQ Wake Up Light

Ook deze wake up light biedt je allerlei keuzemogelijkheden. Natuurlijk is het belangrijkste voordeel van deze wekker dat je natuurlijk ontwaakt. Het is verder prettig dat je zelf kleuren, geluiden en intensiteit van het licht kunt instellen.

Natuurlijk in slaap vallen en ontwaken

Met deze wake up light word je geleidelijk wakker, maar dankzij het afnemende licht dat je ’s avonds kunt instellen, val je ook op een natuurlijkere wijze in slaap.

Verschillende wektijden

Gebruiken je partner en jij de wake up light allebei, dan is het handig dat je twee verschillende wektijden kunt instellen. Of je kiest in het weekend een andere tijd.

Smartphone opladen

Dankzij de meegeleverde USB-kabel en de USB-poort laad je gemakkelijk je smartphone op.

Voordelen:
 • USB aansluiting
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 2 Verschillende wektijden
 • Energiek ontwaken door zonsopgang simulatie
Nadelen:
 • Alleen in wit verkrijgbaar
 • Niet te bedienen via app
ACTUELE PRIJS
Met ademhalingsoefeningen
5. Philips Somneo HF3651/01 Wake Up Light

Ook deze wake up light helpt je om, dankzij ademhalingsoefeningen, ontspannen naar dromenland te vertrekken en op een natuurlijke wijze te ontwaken.

Veel opties

Met deze wake up light word je op een geleidelijke manier wakker door licht en geluid. Hoe en wat precies, dat bepaal jij. Er zijn allerlei opties voor natuurgeluiden, muziek, je eigen favoriete muziek en de FM radiozender. Ook helderheidsinstellingen zijn naar eigen voorkeur in te stellen.

Nachtlampje

Kun je midden in de nacht even de weg niet vinden door je kamer, dan tik je een paar keer op de lichtwekker en het nachtlampje brandt. Wil je voor het inslapen nog even lezen, dan functioneert het apparaat ook handig als leeslampje.

Voordelen:
 • RelaxBreath slaaphulp
 • Goede kwaliteit
 • aux-ingang voor eigen muziek
 • Natuurlijk wakker worden door simulatie zonsopgang
 • Mogelijkheid om je eigen muziek af te spelen
Nadelen:
 • Niet draadloos te gebruiken
ACTUELE PRIJS

Koopadvies voor wake up light

Wat is nu de beste wake up light? Kijk altijd naar de prijs kwaliteitsverhouding en naar de garantie. Bedenk verder welke functionaliteiten voor jou persoonlijk onmisbaar zijn. Hoeveel wektijden wil je? Wens je alleen een zonsopgang functie? Of is de zonsondergang functie om fijn in slaap te vallen voor jou ook onmisbaar? Wil je graag een leeslampje? Door deze vragen voor jezelf te beantwoorden, kom je vast en zeker bij de beste wake up light voor jou persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Een wake up light maakt je elke morgen blij. Je wordt in de ochtend niet gewekt door een hard alarm, maar door rustige natuurgeluiden en door het licht van een opkomend zonnetje.

Een wake up light bootst het opkomen van de zon na. Het licht begint heel summier en wordt vervolgens steeds feller. Zo ontwaakt jouw lichaam op een natuurlijke manier.

Elke wake up light heeft de zonsopgang functie. Verder zijn er altijd verschillende geluiden mogelijk om je in de ochtend te laten ontwaken. Veel is verder optioneel. Denk aan wekkerradio, wel of geen leeslampje, enz.

Of je een wake up light of een wekker neemt, is natuurlijk een hele persoonlijke keus. Word je zomers graag van het licht wakker? Vind je het prettig dat je lichaam langzaam ontwaakt? Ben je het zat om elke morgen weer te schrikken van de harde en onverwachtse alarmtonen van je wekker? Dan is een wake up light voor jou ongetwijfeld de beste keus.