Matrassen zijn er in veel verschillende soorten en maten. In dit artikel hebben we het specifiek over een matras met de afmeting 140×200. Ook deze matrassen zijn er in veel verschillende soorten. Voordat er eentje wordt aangeschaft, is het belangrijk om te weten wat je aanschaft en welk matras 140×200 er het best bij je past.
Een matras is een belangrijk onderdeel als het gaat om nachtrust. Daarnaast is het een artikel dat je meestal gebruikt op de lange termijn. Vooral daarom is het belangrijk dat je een matras hebt dat goed bij je past. Een matras draagt namelijk bij aan je gezondheid.
Om je op weg te helpen met het aanschaffen van een nieuw matras 140×200, hebben we alles wat je moet weten hierover voor je op een rijtje gezet. Aan het eind van dit artikel weet jij precies waar je aan toe bent en welk matras er perfect bij jou past.
Overzicht matrassen 140×200
In onderstaand overzicht vindt je alle 2 persoons matrassen in het formaat 140×200 die we later in deze koopgids beter bekijken. Maar als je direct wilt weten wat de prijs is 🙂
Wanneer kies je voor een 140×200 matras?
Een 140×200 matras wordt net aks het 120×200 matras ook wel een twijfelaar matras genoemd. De afmeting 140×200 is dan ook de meest verkochte matras voor twijfelaars die er is. Een matras voor twijfelaars is altijd breder dan een eenpersoonsmatras en smaller dan een tweepersoonsmatras. Eén van de voordelen hiervan is dan ook dat het matras vaak goedkoper is dan een 2 persoons matras.
Een matras met de afmeting 140×200 wordt vaak gebruikt bij de overstap van een eenpersoonsbed naar een tweepersoonsbed. Vooral jongvolwassenen die een groter bed willen, kiezen vaak voor een twijfelaar. Oftewel: het matras is dan niet te groot en niet te klein.
Ook wanneer een kamer beperkte ruimte heeft, is het aanschaffen van een twijfelaar met matras 140×200 een goede optie. Dit bed neemt net iets minder ruimte in beslag, terwijl er wel meer ruimte is voor meer dan één persoon. Dit is dan ook een goede optie als het aankomt op het aanschaffen van een logeerbed met matras.
Voor wie is het matras 140×200 bedoeld?
Een matras 140×200 wordt vaak gekocht wanneer mensen de overstap maken van een eenpersoonsbed naar een tweepersoonsbed. Ze willen een groter bed, maar een tweepersoonsbed in de afmetingen 160×200 is (nog) niet nodig, er is geen plaats voor of het is te duur. In dat geval is het slim om te kiezen voor een twijfelaar met een matras met de afmeting 140×200.
Een twijfelaar bed van 140×200 wordt ook wel gezien als een klein tweepersoonsbed. Dit maakt dat het een perfecte tussenmaat is voordat je écht overstapt naar een groter tweepersoonsbed.
Ook voor een studentenkamer is de twijfelaar met matras 140×200 erg geschikt. Studentenkamers zijn vaak aan de kleinere kant, waardoor een tweepersoonsbed gelijk erg veel ruimte in beslag neemt. Een twijfelaar zorgt ervoor dat er meer ruimte beschikbaar komt.
Super handig dus! En hij is ook nog eens een stuk goedkoper dan een tweepersoonsbed met matras.
Welke verschillende soorten zijn er van matrassen 140×200?
Er zijn verschillende soorten matrassen 140×200. Om het voor jou overzichtelijk te maken, hebben we het volgende rijtje opgesteld:
Traagschuim matras
Een traagschuim matras heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Allereerst zorgt het voor een verbeterde bloedsomloop. Dit komt doordat het matras zich helemaal aanpast aan de vorm van jouw lichaam. De druk wordt daardoor verdeeld over het matras, wat resulteert in een verbeterde bloedsomloop.
Ook worden deze matrassen vaak gebruikt door mensen met gewrichtsklachten, rugklachten of mensen die minder druk willen op hun spieren gedurende de nacht.
Koudschuim matras
Een koudschuim matras geeft een prima ondersteuning door de druk reducerende eigenschappen maar staat vooral bekend om zijn open celstructuur. Warmte en vocht wordt dus goed afgevoerd en bovendien is het ook nog eens erg hygiënisch. Het is dus niet voor niets zo dat een koudschuim matras het enige type matras is welke in een ziekenhuis mag worden gebruikt.
Door de open celstructuur van het matras, ventileert het matras goed. Ook zorgt dit matras voor een goede tegendruk en is hij veerkrachtig. Integendeel tot een traagschuim matras.
Pocketvering matras
Pocketvering matrassen zijn matrassen die niet geschikt zijn voor mensen die het snel koud hebben. Het zijn namelijk relatief erg koude matrassen.
De naam heeft het pocketvering matras te danken aan de inhoud van het matras. Er zitten namelijk allemaal stalen veren in, die apart verpakt zijn in dus aparte ‘pockets’. De mate waarin het matras zich aanpast aan jouw lichaam, heeft te maken met de dichtheid van de veertjes in het matras.
Latex matras
Een latex matras kan zich perfect aanpassen aan de vorm van het lichaam. Ook heeft het matras een drukverlagende werking, evenals het traagschuim matras en het koudschuim matras.
Een latex matras is perfect geschikt voor mensen met een allergie. Het latex is namelijk super hygiënisch, waardoor schimmels, bacteriën en huisstofmijt geen kans meer maken.
Boxspring matras
Een boxspring matras bestaat uit een set opgerolde veren, die vaak wordt afgedekt met een topper. De topper zorgt voor extra slaapcomfort. Over het algemeen komt een boxspring matras erg overeen met een pocketvering matras.
Over het algemeen zijn boxsprings duurder dan normale bedden en matrassen. Dit komt omdat er extra vering in de boxspring zit. Dit zit vaak ook in hotelbedden. Een boxspring is dan ook echt een luxe bed waarin je heerlijk kunt wegzakken.
Wat zijn de voordelen van een 140×200 matras?
Een 140×200 matras heeft verschillende voordelen. Allereerst is het matras kleiner dan een 2 persoons matras en dus ook goedkoper. Wanneer je meer ruimte wil en van je eenpersoonsbed af wil, is een matras 140×200 met een twijfelaar een goede optie. Twijfelaars zijn vrijwel altijd goedkoper dan tweepersoonsbedden.
Ten tweede is een bed met de afmeting 140×200 perfect geschikt voor kleinere ruimtes zoals een kinderkamer, een logeerkamer of een studentenkamer. Vaak zie je dat een tweepersoonsbed dan net te groot is voor de ruimte, tenzij je een hele ruime kamer hebt.
Sommige mensen kiezen ervoor om twee 70×200 matrassen aan te schaffen in plaats van één 140×200 matras. Toch raden wij het aan om één matras met de afmeting 140×200 aan te schaffen. Dit omdat dit voor veel meer comfort zorgt. Denk maar eens aan de scheidingslijn tussen de matrassen die er anders ontstaat.
Kies je voor een hard of een zacht matras 140×200?
Of je voor een hard of een zacht matras houdt, is erg persoonlijk. Vaak denken mensen dat een hard matras goed tegen rugpijn is. Dat is echter niet zo. Je kunt namelijk veel beter een matras aanschaffen dat de druk verdeeld, zodat er op elk punt van het lichaam en het matras evenveel drukpunten zijn.
Daarbij is het goed om te weten dat de ideale hardheid van een matras afhankelijk is van je gewicht, je lengte en je persoonlijke voorkeuren en/of klachten die je eventueel hebt.
Ook raden wij het aan om eens proef te slapen op een matras naar keuze, zodat je goed de verschillen kunt voelen.
Top 7 beste 140×200 matrassen
Wij hebben voor jou de 7 beste matrassen met de afmeting 140×200 op een rijtje gezet. Onderstaande matrassen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Op basis van deze informatie kun jij straks gemakkelijk een keuze maken voor welk matras er het best bij jou past.
Het Bestrest matras heeft de veste prijs/kwaliteit verhouding. De combinatie van koudschuim en pocketveren zorgen voor perfecte vering in het matras.
Specificaties:
• Materiaal: Koudschuim/Pocketveren
• Type slaper: Zijslaper, Rugslaper, Buikslaper
• Maximale belasting (Kg): 150 kg
• Gewicht: 25 kg
• Dikte: 26 cm
• Garantie: 2 jaar
- Stevig
- Verlicht rugklachten
- Beste prijs/kwaliteit verhouding
- Anti-bacterieel
- Geen
De M Line Cool Motion 4 ondersteunt het lichaam op elke mogelijke wijze. Het matras is geschikt voor buikslapers, zijslapers en rugslapers. Oftewel: iedereen kan lekker wegzakken in dit heerlijke matras. Door de speciale insnijding per lichaamszone in het matras, is er ondersteuning op maat. De unieke tussenlaag in het matras zorgt voor een optimale ventilatie, wat ervoor zorgt dat je elke dag lekker uitgerust wakker wordt.
Specificaties:
Materiaal: Traagschuim
Type slaper: buikslaper, zijslaper en rugslaper
Maximale belasting: 140 kg
Gewicht: 55 kg
Dikte: 22 cm
Garantie: 10 jaar
- Ultiem comfort voor iedereen
- Geschikt voor elke slaper
- Stevig matras
- Zwaar product
TEMPUR staat wereldwijd bekend om haar matrassen. De matrassen staan bekend om perfect ligcomfort en een uitstekende ondersteuning. Ook een goede warmte-isolatie ontbreekt dan ook zeker niet aan de Original Elite 25. Dit komt door de unieke ruimtevaarttechnologie die in het matras is verwerkt.
Specificaties:
Materiaal: traagschuim
Type slaper: buikslaper
Maximale belasting: 140 kg
Gewicht: 44 kg
Dikte: 25 cm
Garantie: 10 jaar
- Goede kwaliteit
- Stevig matras
- Ergonomisch matras
- Wordt warmer dan een normaal matras
Het veerkrachtige matras van TotaalBED bestaat uit koudschuim. Je kunt hem in een zachte als ook een stevige uitvoering bestellen. Omdat het matras van koudschuim is gemaakt, ventileert het erg goed en behoudt het matras zijn vorm. Kortom ben jij een warme slaper en transpireer je veel, dan is dit een uitstekend matras om te kiezen. Ook zal het matras met zijn 7 comfortzones voldoende ondersteuning bieden tijdens je slaap en is het voor ieder type slaper geschikt.
Specificaties:
Materiaal: koudschuim
Type slaper: buikslaper, rugslaper en zijslaper
Maximale belasting: 140 kg
Gewicht: 40 kg
Dikte: 24 cm
Garantie: 5 jaar
- Flexibel
- Goede kwaliteit
- Lekker koel
- Anti-allergeen
- Zwaarder om om te draaien
Het hotelmatras van Zwoong staat bekend om zijn heerlijke veerkracht. Dit komt doordat het matras een geïntegreerde topper heeft en uitstekende pocketvering. Een matras om lekker in weg te zakken, waar je heerlijk in kunt slapen. Wanneer je gebruikmaakt van het matras ervaar je een echt luxegevoel, net zoals in een hotel. Het matras is antiallergisch en heeft een pro-biotica behandeling gehad.
Specificaties:
Materiaal: koudschuim, pocketvering
Type slaper: buikslaper, rugslaper en zijslaper
Maximale belasting: 300 kg
Gewicht: 27 kg
Dikte: 26 cm
Garantie: 5 jaar
- Luxegevoel
- Goede kwaliteit
- 120 nachten proefslapen
- Stevig
- Comfortabel matras
- Polyester tijk kan transpiratievocht iets minder goed afvoeren
Het ergonomische Tuur matras van 100% natuurlatex zorgt voor een betere nachtrust voor ieder type slaper. Het matras is gemaakt van hernieuwbare en natuurlijke materialen. Doordat het matras een hoge elasticiteit heeft, past het zich gemakkelijk aan, aan ieder lichaam.
Specificaties:
Materiaal: Latex
Type slaper: buikslaper, rugslaper en zijslaper
Maximale belasting: 150 kg
Gewicht: 35 kg
Dikte: 20 cm
Garantie: 5 jaar
- Hygiënisch materiaal
- Ergonomisch
- Comfortabel
- Voor ieder type slaper
- Geen
Mister Sandman biedt goede matrassen aan voor een verrassend voordelige prijs, in vergelijking met andere merken matrassen. Het koudschuim matras is perfect geschikt voor mensen die hun nachtrust willen verbeteren. Ook heeft het matras een lange levensduur.
Specificaties:
Materiaal: koudschuim
Type slaper: buikslaper, rugslaper en zijslaper
Maximale belasting: 130 kg
Gewicht: 7 kg
Dikte: 10 cm
Garantie: 2 jaar
- Supervoordelig
- Praktisch
- Milieuvriendelijk
- Goede kwaliteit
- Minder geschikt voor zwaardere mensen vanwege de 10 cm dikte
Waar koop ik een 140×200 matras in de aanbieding?
Na het lezen van het aanbod heb je waarschijnlijk al wel een idee welk matras je wil gaan aanschaffen. Alle bovenstaande matrassen zijn online verkrijgbaar.
Omdat je natuurlijk nooit helemaal zeker weet of het matras bij je zal passen, heeft een matras meestal een proefslaap periode. Zo weet je na een bepaalde tijd helemaal zeker of het gekozen matras wel of niet bij jou past.
Websites hebben over het algemeen verschillende aanbiedingen lopen op bepaalde momenten. Het is dus van belang dat je het gewenste matras in de gaten houdt voor aanbiedingen. De ene week zal hij wel in de aanbieding zijn en de andere week juist weer niet. Ook zijn er vaak aanbiedingen die gelden voor de gehele website. Denk bijvoorbeeld aan kortingscodes bij besteding vanaf een bepaald bedrag.
Waar moet je op letten bij de aankoop van een 140×200 matras?
Er verschillende factoren die bepalen of een matras bij jou past of niet. Een matras 140×200 koop je natuurlijk niet zomaar even snel. En het is de bedoeling dat het product zeker een aantal jaren meekan. Je gebruikt het matras toch ook (bijna) elke dag, dus moet je er zeker van zijn dat het matras ook echt bij je past. Anders kun je je nachtrust wel vergeten.
Ligcomfort
Ligcomfort is zo’n beetje het belangrijkst wanneer je denkt aan een matras. Wanneer een matras niet comfortabel ligt, is de nachtrust ook ver te zoeken. Ligcomfort heeft vooral te maken met het materiaal van het matras en welke hardheid het matras heeft. Het is dus goed om te weten of je een zacht, gemiddeld, stevig of hard matras prettig vindt om op te slapen.
Stabiliteit
Het 140×200 matras is een tweepersoonsmatras. Dit betekent dat je door gebruik van individuele zones wil voorkomen dat de beweging voor een ander wordt geminimaliseerd. De stabiliteit die je tijdens het slapen hebt, is dus van belang. Een stabiele en stevige ligervaring zijn dingen die hierbij komen kijken.
Type matras
Het type matras is een belangrijke factor waar je op moet letten bij het kopen van een 140×200 matras. Traagschuim, koudschuim, pocketvering, latex en een boxspring matras zijn de opties die eerder besproken zijn in dit artikel.
Wanneer je over een bepaald type matras een goed gevoel hebt, kun je een matras bestellen om vervolgens een tijdje te proefslapen.
Soort slaper
Of je nou een rugslaper, zijslaper of een buikslaper bent, voor iedereen is een passend matras. Je moet dan alleen wel weten welk type slaper je zelf bent, zodat het matras 140×200 hierop aansluit.
Antiallergisch
Heb je een allergie? Om te bepalen welk matras er bij jou past, is dat goed om te weten. Sommige materialen en matrassen zijn namelijk anti-allergeen en extra hygiënisch. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat je van sommige matrassen een allergische reactie krijgt.
Materiaal Tijk
Ook het materiaal van de stof die om de vulling van het matras zit, kan per matras verschillen. In verband met allergieën en persoonlijke voorkeuren is het goed om te weten van welk materiaal dit is gemaakt. Vaak gaat het om Polyester, katoen of stof. Ook in de dikte van het tijk zit een verschil. Heb je last van zweten dan kies je het beste een natuurlijk materiaal.
Type bodem
Het type bodem van je bed is ook belangrijk bij de aanschaf van een matras. Sommige matrassen passen nou eenmaal beter op een bepaalde bodem van het bed. Ga daarom vooraf na of je een lattenbodem, boxspring of schotelbodem hebt.
Proefslapen en garantie
Voordat je zeker weet welk matras je wil aanschaffen is proefslapen erg aan te raden. Vaak biedt een beddenspecialist dat ook zeker aan. Daarbij is het ook niet onbelangrijk om na te gaan hoe het zit met de garantie van het matras.
Koopadvies
Zoals je hebt kunnen lezen zijn er diverse factoren die bepalen welk matras er perfect geschikt is voor jou. Dit is dan ook heel persoonlijk. Heb je allergieën? En wat zijn je persoonlijke voorkeuren op het gebied van slapen? Dit zijn twee vragen die belangrijk zijn om voor jezelf te beantwoorden.
Ook zit er veel verschil in prijzen van matrassen. Ook dit is iets om over na te denken bij de aanschaf van een matras 140×200 cm. Iedereen heeft namelijk een ander budget en de één wil meer geld uitgeven aan nachtrust dan de ander.
Daarbij is het zo dat iedereen andere voorkeuren heeft als het aankomt op de nachtrust. De één wil een echt hotelbed terwijl de ander tevreden is met een doorsnee matras. Ofwel: het kiezen van een matras doe je niet zomaar en is puur gebaseerd op persoonlijke informatie en voorkeuren.