Wanneer je op zoek bent naar een matras 160×200 dan is het duidelijk dat je een 2 persoons matras zoekt. Maar hoe weet je nu of je een goed matras in deze populaire afmetingen gaat vinden?

En waar moet je vooral op letten en kun zomaar een matras online bestellen? Kortom, je wilt geen slechte keuze maken en dus is het verstandig om de belangrijkste aandachtspunten voor een Matras in het formaat 160×200 cm te beoordelen.

Maak je niet ongerust want na het lezen van deze koopgids zul je zeker een juiste keuze kunnen maken. We zullen niet alleen gaan kijken naar je persoonlijke wensen als ligcomfort, slaaphouding en prijs/kwaliteit. Maar ook presenteren we direct de beste matrassen die al goede reviews hebben mogen ontvangen van hun gebruikers. Handig toch?

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een “verkeerde keuze” maakt en kunt het beste matras 160×200 uitzoeken.

Wanneer kies je voor een 2 persoons matras?

Als eerste is het belangrijk om de keuze voor een 2-persoons matras (16x200cm) duidelijk te maken. Waarom kies je voor dit type matras?

De voornaamste reden voor de keuze van een tweepersoons matras is dat er geen overgang is zoals bij het gebruik van twee eenpersoons matrassen. Het is dus prettiger slapen en bewegen omdat er geen middennaad is. Je zult dus ook ruimer of knusser in bed kunnen slapen.

Maar het heeft nog meer voordelen zoals het opmaken van het bed wat toch een stuk eenvoudiger is. Bovendien is beddengoed in deze afmetingen zoals lakens of een matrashoes gewoon goedkoper.

Een andere belangrijke reden kan zijn dat het ligcomfort van beide slapers identiek is. Wanneer je een 2 persoons matras neemt, zul je vaak ook hetzelfde soort slaper zijn en dus is één enkel matras uitstekend.

Voordelen

  • Geen middennaad
  • Meer bewegingsruimte
  • Eenvoudiger bij elkaar liggen
  • Eenvoudiger verschonen beddengoed
  • Kosten beddengoed lager
  • Uitstekend matras bij zelfde ligcomfort

Overzicht 160×200 Matrassen

Ben je al benieuwd welke matrassen wij in het formaat 160×200 hebben bekeken? In onderstaand overzicht zie je direct alle modellen.

Wat zijn de nadelen van een Matras 160×200

Wanneer je de keuze voor een tweepersoons matras hebt gemaakt is het ook belangrijk om toch ook een aantal nadelen voor te leggen.

Slaapcomfort

In de praktijk zal het vaak voorkomen dat twee personen niet altijd hetzelfde slaappatroon hebben. Kortom als je beide het optimale slaapcomfort zouden willen bereiken zal een keuze voor twee 1 persoons matrassen van 80×200 een betere keuze zijn.

slaapcomfort matras 160x200

Zo kun je dan het soort matras, type ondersteuning, hardheid en bedbodem individueel bepalen waardoor je beide een matras op maat hebben aangemeten.

Kuilvorming

Een ander nadeel kan kuilvorming zijn. Een 2 persoonsmatras zal ondanks je hem regelmatig keert toch na verloop van tijd eerder wat inzakken dan een 1 persoons matras. Wanneer dit belangrijk is, overweeg dan in ieder geval een harder matras. Op termijn zal een harder matras vanzelf wat zachter worden en dus op de lange duur hier minder last van krijgen.

Verstelbare bedbodem

Wanneer we kiezen voor een matras 160×200 dan moeten we rekening houden dat we deze niet met een elektrische bedbodem kunnen ondersteunen om hem in hoogte te verstellen. Het formaat matras is dan te groot aangezien dit allen nog zou kunnen bij een twijfelaar (matras 120×200 of matras 140×200).

Afmetingen en gewicht

Tot slot noemen we toch ook nog even het nadeel van een tweepersoons matras dat deze wat moeilijker hanteerbaar is dan twee eenpersoons matrassen. Het matras is qua afmetingen en gewicht niet even eenvoudig te verplaatsen.

Woon je dus wat kleiner en is de ruimte belangrijk dan kan dit een belangrijke overweging zijn. Ook als je bijvoorbeeld als student twee losse matrassen op elkaar stapelt voor wat extra ruimte is dit eenvoudiger te doen met een 1 persoons matras.

Wanneer je een nieuw matras hebt gekocht zal je lichaam een paar maand moeten wennen aan o.a. de hardheid. Hou hier rekening mee want veel mensen hebben al jaren op een minder goed matras, qua ondersteuning, geslapen en zullen merken dat ze uitgeruster wakker worden op een nieuw matras. De overgang kost gewoon tijd.

Nadelen Matras 160×200

  • Geen individueel ligcomfort (hardheid, type matras, ondersteuning)
  • Kan wat inzakken na verloop van tijd
  • Zwaarder matras dus wat minder eenvoudig te verplaatsen
  • Afmetingen zijn veel groter dan 1 persoons matras
  • Matras is niet in hoogte verstelbaar door bedbodem

Welke soorten matrassen zijn er?

Nu we precies weten wat de voor- en nadelen zijn van een matras 160×200 is het belangrijk om het juiste soort matras te kiezen. Er zijn op dit moment veel verschillende soorten matrassen beschikbaar die allemaal een ander ligcomfort kunnen realiseren.

De verschillen zitten hem vaak in het gebruik van de materialen denk hierbij aan schuim soorten als ook comfortzones en technieken waardoor goede ondersteuning wordt geboden. Laten we eens kijken welke soorten matrassen er zijn.

Traagschuim matras 160×200

Een traagschuim matras 160×200 is een matras dat onder invloed van lichaamswarmte zachter wordt. Het traagschuim zal de contouren van je lichaam volgen en wordt een soort mal die zich perfect op je lighouding afstemt. Hoe je ook gaat liggen het materiaal zorgt ervoor dat je continue optimaal wordt ondersteunt. Er zullen geen drukpunten ontstaan en de doorbloeding van je lichaam zal optimaal zijn.

Veel mensen ervaren een traagschuim matras door deze unieke eigenschappen als een goed matras qua ligcomfort. Ook mensen met rugklachten, reuma of artrose zullen veel baat hebben bij dit matras.

Het enige nadeel van een traagschuim matras kan de warmte zijn. Een traagschuim matras is altijd iets warmer dan bijvoorbeeld een koudschuim matras. Let er dus op dat je tijk van het traagschuim matras van een natuurlijk materiaal is. Hierdoor kan het eenvoudiger warmte afvoeren. Wanneer dit niet het geval is kies dan voor een matrashoes van een natuurlijk materiaal als tencel waardoor vocht sneller kan worden afgevoerd.

Ook kan het goed zijn om voor een bamboe, zijde of tencel dekbed te kiezen waardoor je het minder warm hebt met een traagschuim matras.

Vaak wordt een traagschuim matras gecombineerd met een laag koudschuim. Het matras zal vaak dus voor de bovenste laag uit traagschuim bestaan en niet altijd volledig. De betere traagschuim matrassen besteden extra aandacht aan comfort door specifieke lagen waar ondersteuning wordt geboden. Maar ook door lagen die het transpiratievocht beter kunnen afvoeren.

Koudschuim matras 160×200

Koudschuim is een materiaalsoort die goed ventileert maar ook goed veerkrachtig is. Het zal dus een uitstekende ondersteuning geven en in tegenstelling tot traagschuim tegendruk en meer steun. Omdat koudschuim niet vervormt onder invloed van lichaamswarmte zal het materiaal erg goed ventileren.

koudschuim matras emma 160x200

En ook hierdoor als ook de eigenschap van koudschuim dat er geen huisstofmijt in kan ontstaan is het een goed anti-allergeen matras die niet voor niets door alle ziekenhuizen als standaard wordt verkozen.

Voor mensen die geen goede doorbloeding hebben is het belangrijk om rekening te houden met de keuze van een koudschuim matras. Omdat je minder diep ligt als bij een traagschuim matras zul je ook een minder goede doorbloeding hebben.

Een koudschuim matras 160×200 is er natuurlijk altijd weer in verschillende uitvoeringen. Ook hier zien we wel zeker verschil in kwaliteit. Kies altijd voor een dik matras aangezien de hoeveelheid koudschuim hier optimaal zal zijn en er vaak ook extra lagen zijn aangebracht voor een goede ondersteuning.

Pocketveer matras 160×200

Pocketvering of pocketveer matrassen zijn matrassen die een aantal unieke eigenschappen hanteren. Sommige mensen zweren bij dit type matras die al het langst bestaan. Vaak wordt dit type matras geleverd met een boxspring.

De basis van het matras bestaat eigenlijk uit stalen veertjes die zijn omsloten door pockets (zakjes). Ieder veer zal onafhankelijk kunnen bewegen waardoor het zich nauwkeurig kan aanpassen aan je lichaamscontouren. Natuurlijk worden er in een pocketveer matras 160×200 om de pockets weer afdeklagen en soms ook extra kouschuim of zelfs traagschuim lagen gecombineerd.

Maar toch staat de pocketveer bekend om zijn goede warmteregulatie en comfort. Het is het meest “koele” matras welke je kan kiezen maar ook het minst hygiënische.

Wanneer je last hebt van allergieën is het niet verstandig een pocketveer matras te kiezen aangezien stof en vocht zorgen voor een ideale mix waar bacteriën ideaal in gedijen.

Om meer hygiëne voor een pocketveer matras te verkrijgen is het daarom ook goed als het tijk om het matras op 60 graden wasbaar is.

Qua ondersteuning is een Pocketveer matras minder goed dan een traagschuim of koudschuim matras. Dit komt vooral doordat er geen zones in het matras aanwezig zijn als ook door de technische constructie.

Wat is het verschil tussen traagschuim en koudschuim matras?

Wanneer je kijkt naar de meest verkozen soorten matrassen dan zie je de keuze voor een traagschuim of een koudschuim matras. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen en waar kies jij voor?

Ten eerste kunnen we dus stellen dat mensen met lichamelijk klachten als artrose, rugpijn, reuma e.d. het meeste baat zullen hebben bij een traagschuim matras. Dus heb je dit soort van klachten dan is echt het traagschuim matras de beste keuze.

Wanneer je deze klachten niet hebt en absoluut niet te warm wilt slapen en een matras wilt hebben die lang meegaat en hygiënisch is dan kies je voor het koudschuim matras.

Maar hoe dik moet het Matras 160×200 zijn?

Wanneer je een matras koopt is het belangrijk om ook naar de dikte van het matras te kijken. Een traagschuim matras is een matras die NOOIT alleen uit traagschuim lagen is geproduceerd. Het matras zou in dat geval juist geen ondersteuning geven en je zou er veel te ver in wegzakken.

Bij de aankoop van een traagschuim matras zul je dus altijd een matras hebben die meerdere lagen heeft van verschillende soorten schuim.

Wanneer je een goed traagschuim matras koopt, zal deze vaak een extra laag koudschuim hebben en eventueel een extra laag pocketveren, latex of polyether. De dikte neemt hierdoor toe en voor een goed matras ongeacht het soort matras zal dit ongeveer 25 cm moeten zijn.

Dus ook bij meerdere lagen koudschuim bij een koudschuim matras. Of als je een pocketveringmatras kiest die vaak weer gecombineerd is met andere foam materialen.

Is iedere bedbodem geschikt?

Om alvast een snel antwoord te kunnen geven op de vraag of iedere bedbodem geschikt is voor een 160×200 matras is het antwoord, ja. Natuurlijk zijn er wel verschillen in het comfort en is onze voorkeur een schotelbodem. Maar een lattenbodem, boxspring of spiraalbodem is ook uitstekend.

schotelbodem tempur

Wel dien je er rekening mee te houden dan een elektrisch verstelbare bedbodem niet mogelijk is met deze afmetingen. Dit komt doordat het gewicht van het matras gewoon te zwaar wordt om in hoogte te verstellen en daarom worden er geen verstelbare bedbodems voor dit formaat matras gemaakt.

Hoe hard moet je matras zijn?

Wanneer we weten welk type matras we gaan kiezen is het ook belangrijk om te kijken hoe hard mijn matras moet zijn. Vaak heb je wel een voorkeur. Hou je van zacht slapen of meer hard slapen. Je kunt vaak kiezen bij een matras uit minimaal twee of drie hardheden bestaat. Vaak geeft de leverancier dan een voorkeur op basis van je gewicht.

Ook wordt er vaak gesuggereerd dat een hard matras beter zou zijn, maar dit is niet altijd het geval. Zeker bij rugproblemen kan een hard matras zelfs de klachten verergeren. Een zacht matras is over het algemeen gewoon comfortabeler en doordat je heupen en schouders voldoende ruimte krijgen slaap je ook veel rustiger.

Om de juiste keuze te maken adviseren we om in ieder geval je persoonlijke voorkeur mee te laten spelen en zorg ook dat je de proeftijd goed gebruikt om te kunnen beoordelen of het matras ook de juiste hardheid heeft. Is dit niet het geval dan kun je hem altijd voor een andere hardheid kosteloos omruilen. Wel zo handig.

Top 7 Beste matrassen 160×200

Wanneer we nu alle bovenstaande aspecten allemaal voor onszelf op een rijtje hebben gezet is het nu aan ons om met een zevental uitstekende matrassen op de proppen te komen.

We hebben natuurlijk voor een gemixte samenstelling gekozen waar eenieder wel een geschikt matras uit kan kiezen. Natuurlijk spelen een aantal criteria bij de samenstelling van deze lijst een rol.

Zo hebben we een aantal kwaliteitsnormen meegenomen voor een kwalitatief goed product. Je moet dan denken aan de dikte van het matras, gebruikte materialen, verlijming, comfort en ervaringen gebruikers.

Beste Prijs / Kwaliteit
1. Emma Foam O2 Koudschuim Matras

Het Emma O2 matras is opnieuw door de consumentenbond als beste matras verkozen en is een prima matras met kwalitatieve eigenschappen. Zo is dit matras uitgevoerd met een traagschuim toplaag en een koudschuim kern. Het matras is voor ieder type slaper geschikt en heeft een totale dikte van 25 cm wat hem ook erg comfortabel maakt. 

De tijk is vervaardigd van Polyester waardoor deze ook op 60 graden wasbaar is en anti-allergeen. Je krijgt 100 dagen proefslapen en er zit ook een garantie van 10 jaar op dit matras. 

Qua prijs is het matras net iets beter geprijsd dan het M line matras en dus een plaats 1. Dit omdat hij dan wel minder goed is af te stemmen op je eigen voorkeur maar toch van betere kwaliteit is. Ook heeft hij een zware duurzaamheidstest van de consumentenbond goed doorstaan en zou hij dus onder belasting langer mee gaan. 

Specificaties

Materiaal: Traagschuim, koudschuim 

Tijk: Polyester (afneembaar)

Anti-allergie: Nee

Anti-Allergeen: Huisstofmijtwerend

Type slaper: Buik, rug, zij-slaper

Maximale belasting (Kg): 120 Kg

Gewicht: 30,6 Kg

Dikte matras: 25 cm

Garantie: 10 jaar

Voordelen:
  • Geschikt voor iedere slaper
  • Uitstekende kwaliteit door gebruik materialen
  • 100 dagen proefslapen
  • Garantie van 10 jaar
  • Door de consumentengids als beste koop getest
Nadelen:
  • Is door gebruik traagschuim in toplaag warmer dan een koudschuim of pocketveer matras
ACTUELE PRIJS
Op maat aanpasbaar
2. M Line Wave Koudschuim Matras

Wanneer we het koudschuim matras van M line de Wave bekijken dan zien we een matras die voldoet aan het criteria optimaal aanpasbaar aan je eigen wensen

Dit 2 persoons matras 160x200 van M line is een combinatie van een koudschuim basis met een HR-toplaag (Traagschuim) die in verschillende hardheden is te configureren. De toplaag is zelfs harder of zachter te maken door hier de witte of paarse laag om te wisselen. 

De kern van het matras bestaat uit Koudschuim met 5 verschillende comfortzones die voor de juiste ondersteuning zorgen. Er is gekozen om de heupen en schouders wat zachter te maken en de rug wat steviger. Wil je nog steviger slapen dan kun je de kern zelfs in zijn geheel omdraaien. 

Het complete matras is overigens 24 cm dik wat ook voldoet aan onze criteria voor een optimaal comfort. 

De tijk is van polyester en dus hygiënisch omdat deze op 60 graden is te wassen. Je kunt daarnaast op dit matras 125 nachten proefslapen waardoor je altijd verzekerd bent van een optimale slaapervaring met dit matras. 

Specificaties

Materiaal: Traagschuim, koudschuim

Tijk: Polyester (afneembaar)

Anti-allergie: Nee

Anti-Allergeen: Huisstofmijtwerend

Type slaper: Buik, rug, zij-slaper

Maximale belasting (Kg): 120 Kg

Gewicht: 15 Kg

Dikte matras: 24 cm

Garantie: 10 jaar

Voordelen:
  • Op maat aan te passen
  • Goede kwaliteit en ligcomfort
  • 24 cm dik
  • Afneembaar en wasbaar tijk
  • Combinatie traagschuim/koudschuim
  • Garantie
Nadelen:
  • Niet volledig anti-allergisch
ACTUELE PRIJS
Beste Pocketveer Matras
3. Mister Sandman Matras 160 x 200 cm

Om dan direct met de matras die de beste pocketvering matras 160x200 in huis te vallen dat is dan wel deze Mister Sandman Matras. Met zijn erg scherpe prijs, goede reviews en complete pocketveer matras valt hij zeker op in ons rijtje matrassen. Je kunt het matras in de hardheden Gemiddeld, Stevig of zacht bestellen. Met een dikte van 21 cm en 7 comfortzones biedt het veel comfort en goede ondersteuning. Er is gekozen voor een koudschuim onderlaag die zorgt voor een goede ondersteuning als ook luchtdoorlatendheid. 

Specificaties:

Materiaal: Pocketveren, koudschuim 

Tijk: Polyester (afneembaar)

Anti-allergie: Nee

Anti-Allergeen: Huisstofmijtwerend

Type slaper: Buik, rug, zij-slaper

Maximale belasting (Kg): 60 Kg

Gewicht: 7 Kg

Dikte matras: 21 cm

Garantie: 2 jaar

Voordelen:
  • Koel matras
  • Scherpe prijs
  • Veel comfort
  • 7 ondersteunende zones
Nadelen:
  • Maximale belasting van 60 Kg
ACTUELE PRIJS
Beste Kwaliteit Matras
4. Emma Diamond medium

Het Emma Matras Diamond Medium is een zeer comfortabel matras welke uniek is door zijn warmteregulerende werking. Met een toplaag van Diamond degree grafiet foam zal het grafiet ervoor zorgen dat de warmte snel wordt afgevoerd. Hieronder vindt je een koudschuim laag die voorzien is van 7 verschillende zones die zich aanpassen aan je lichaam. Onder het koudschuim is een laag pocketveren aangebracht die zorgen voor een goede drukverdeling en heel fijn ligcomfort. Je zult het echt moeten ervaren want dit matras is een absolute topper. Met zijn hoogte van 25 cm en hardheid in medium en hard is hij geschikt voor ieder type slaper. 

Specificaties:

Materiaal: Pocketveren, Koudschuim 

Tijk: Polyester (afneembaar)

Anti-allergie: Nee

Anti-Allergeen: Huisstofmijtwerend, rubbervrij

Type slaper: Buik, rug, zij-slaper

Maximale belasting (Kg): 120 Kg

Gewicht: 30,2 Kg

Dikte matras: 25 cm

Garantie: 10 jaar

Voordelen:
  • Goed ventilerend
  • Veel comfort
  • Geschikt voor iedere type slaper
Nadelen:
  • Geen proefslapen
ACTUELE PRIJS
Volledig Koudschuim Matras
5. O.M.M. Koudschuim HR60

Een echt koudschuim matras 160x200 cm is deze O.M.M Hr60 in de zachte uitvoering. Met de open celstructuur van het matras is hij goed vochtregulerend en hierdoor heerlijk koel. Ook zal een koudschuim matras erg lang meegaan en is hij erg hygiënisch. De tijk is bovendien met luxe afgewerkt door gebruik van het zachte Aloë vera materiaal. Het matras is in Nederland geproduceerd en geschikt voor ieder type slaper. Met een garantie van 10 jaar zul je zeker lang plezier hebben van deze scherp geprijsde Koudschuim matras.

Specificaties

Materiaal: Koudschuim 

Tijk: Stof (Aloe vera)

Anti-allergie: Ja

Anti-Allergeen: Huisstofmijt werend, latexvrij, wolvrij

Type slaper: Buik, rug, zij-slaper

Maximale belasting (Kg): 120 Kg

Gewicht: 26 Kg

Dikte matras: 20 cm

Garantie: 10 jaar

Voordelen:
  • Goed vochtregulerend
  • Goede ondersteuning
  • Geschikt voor iedere type slaper
  • Ideaal voor mensen met een allergie
  • Levensduur
Nadelen:
  • Dikte van 20 cm
  • Tijk niet wasbaar
ACTUELE PRIJS
Handgemaakt matras
6. Perfectmatras PureMulti+© Koudschuim

Dit Pocketvering matras met ondersteunende Koudschuim kern bestaat uit 502 veren die tot 150 kg aan lichaamsgewicht kan ondersteunen. Met 7 comfortzones geeft het matras een goede ondersteuning voor ieder type van slaper. Het matras is handgemaakt en heeft een afneembare tijk die goed gewassen kan worden. Het matras heeft een dikte van 21 cm en heeft een fabrieksgarantie van 1 jaar. Het matras is zowel anti-allergische als ook Anti-allergeen en huisstofmijt werend. 

Specificaties:

Materiaal: Koudschuim + Pocketveren

Tijk: Stof 

Anti-allergie: Ja

Anti-Allergeen: Huisstofmijt werend

Type slaper: Buik, rug, zij-slaper

Maximale belasting (Kg): 150 Kg

Gewicht: 37,69 Kg

Dikte matras: 21 cm

Garantie: 1 jaar

Voordelen:
  • Goed slaapcomfort
  • Goede prijs
  • Ideaal voor mensen met een allergie
  • Ook voor zwaardere mensen
Nadelen:
  • Dikte matras
ACTUELE PRIJS
Scherpste Prijs
7. Lizzybeds Comfort 3000 Matras

Dit pocketvering matras van LizzyBeds is een absolute prijsknaller. Ben je dus op zoek naar een goedkoop matras 160x200 dan is dit absoluut het matras wat je kunt nemen. Vanwege zijn scherpe prijs kun je hem ook eventueel gewoon als logeermatras gebruiken. Dit matras van 20 cm dik heeft een kern van pocketveren met 9 comfortzones die een goede ondersteuning geven aan nek, rug en schouders. De Polyether toplaag zorgt voor een goede vochtregulatie en de afneembare tik van katoen kan gewoon in de wasmachine. Het matras is anti-allergisch en allergeen en je krijgt ook nog een fabrieksgarantie van 1 jaar. Het matras zal nadat hij is uitgepakt 72 uur nodig hebben om gebruiksklaar te zijn. 

Specificaties:

Materiaal: Koudschuim + Polyether

Tijk: Polyester 

Anti-allergie: Ja

Anti-Allergeen: Huisstofmijtwerend

Type slaper: Rug slaper

Maximale belasting (Kg): 110 Kg

Gewicht: 15 Kg

Dikte matras: 20 cm

Garantie: 1 jaar

Voordelen:
  • Scherpe prijs
  • Comfortabel
  • Afwerking minder goed
Nadelen:
  • Dikte matras
ACTUELE PRIJS

Waar moet je op letten bij de aankoop van een 160×200 Matras?

Wanneer we nu alle bovenstaande matrassen hebben doorgenomen is het wellicht handig om nog even alle belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een matras 160×200 de revue laten passeren.

Ligcomfort

Het ligcomfort wordt vaak bepaald uit de hardheid van het matras als ook het soort matras. Zo als in eerste instantie een wat zachter matras een beter ligcomfort geven wat niet altijd zegt dat dit ook gezond is.

Uitgerust wakker worden, betekent dat je alle slaapfasen goed doorloopt en ook dat je diepe slaap intens is. Wanneer je het bijvoorbeeld te warm hebt in bed zul je vaker bewegen en dus minder diep slapen. Probeer dus altijd te kijken naar optimaal comfort gecombineerd met het juiste type matras.

Stabiliteit

De stabiliteit van een matras wordt gerealiseerd door de opbouw van het matras en de gewenste ondersteuning. Zo zal een traagschuim matras stabiel aanvoelen omdat je in een soort pasvorm komt te liggen. Maar ook een goed koudschuim matras of pocketveer matras zal dit afhankelijk van de comfortzones in het matras realiseren.

De stabiliteit van een matras 160×200 is overigens extra belangrijk als je geen last wilt hebben van de bewegingen van je partner.

Type matras

Het type matras hebben we eerder in deze koopgids uitvoerig behandeld. Maar er zijn zoveel soorten matrassen dat eigenlijk los van de basis er veel verschillen zijn in gebruik van materialen. Combinaties van deze materialen maakt het assortiment nog breder.

Kies vanuit de basisprincipes voor traagschuim als je lichamelijke beperkingen hebt. Koudschuim als je niet te warm wilt slapen. Pocketvering als je meer comfort wilt ervaren en niet allergisch bent.

Soort Slaper

Natuurlijk zijn er verschillende slaaphoudingen (buik, rug en zij) en slaap je vaak in meerdere posities. Kies het matras 160x200die jou gewenste slaaphouding ondersteunt. Het matras zal juist je lichaam daar steun geven waar dit ook noodzakelijk is.

Antiallergisch

Wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt of een ander materiaal dan is het verstandig het pocketveer matras over te slaan. Omdat dit matras het gevoeligst is, zou een latex of koudschuim matras de beste optie zijn.

Type bodem

De bedbodem zal bijna net zo belangrijk zijn als het bed zelf. Een spiraal of plank geeft bijvoorbeeld niet zoveel comfort als een schotelbodem of Boxspring. Een lattenbodem is altijd nog wel wat instelbaar en veel gebruikt.

Proefslapen en garantie

Wanneer je een matras wilt gaan kopen kan een proefperiode erg fijn zijn. Maar niet ieder matras geeft de mogelijkheid voor dit proefslapen en dus is het ook belangrijk om een goede garantie als ook type matras te kiezen die het beste op jouw slaappositie en gewenste comfort past.

Koopadvies

Ga je een matras 160×200 kopen dan is het belangrijk om het juiste type matras te kiezen als ook de gewenste hardheid. We zien in het aanbod van verschillende matrassen dat het aanbod enorm is en de prijzen verschillend. Natuurlijk zit er een enorm verschil in kwaliteit in de gebruikte materialen.

Niet iedere koudschuim of traagschuim of pocketveer is van dezelfde kwaliteit. Wil je een matras waar je langer plezier van wilt houden hou hier dan ook rekening mee. Ga je voor het optimale dan kies je voor Emma, M-line of Tempur matras. Je ziet dat deze matrassen hogere kwaliteit schuim gebruiken, betere verlijming en goede ondersteuning.

Kies je voor prijs dan is het aanbod ook enorm maar let je vooral meer op de individuele verschillen en voorkeur. Er is nooit één matras die voor iedereen hetzelfde is.

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Er zijn matrassen die inderdaad zijn om te draaien omdat de kern uit een enkele materiaalsoort bestaat. Maar de meeste 16×200 matrassen bestaan uit meerdere kernen die niet volledig omgedraaid mogen worden. Wel is dit type matras vaak van voeten naar hoofdeinde te draaien.

Een goed 160×200 matras is een 2 persoons matras die tussen de 500 en 1000 euro zal kosten. Wil je een goedkoper model dan kun je al vanaf 200 Euro matrassen vinden die vaak wel van mindere kwaliteit zijn.

Wanneer je rugklachten hebt, is een traagschuim matras de beste keuze. Traagschuim zal bij warmte zich vormen om je lichaam waardoor je nergens geen druk ervaart. Kies vooral nooit voor een te hard matras wanneer je rugklachten hebt. Ook hier zal een zachter matras beter zijn voor de rugklachten.

Wanneer je een goedkoop matras 160×200 wilt kopen is de Lizzybeds comfort 3000 of Perfectmatras Traagschuim Matras een absolute prijsknaller. Deze goedkope matrassen in het formaat 160×200 zijn bovendien qua comfort en kwaliteit uitstekende matrassen.