Dat je baby een goede nachtrust heeft, is belangrijk voor je baby én voor jezelf. Een kwalitatief goed matras is dan ook een investering die zijn geld dubbel en dwars waard is. Zo weet je niet alleen zeker dat je baby lekker kan slapen, ook qua veiligheid en hygiëne zit het helemaal goed met het bedje van je kleintje. Eén van de beste keuzes voor je kindje? Dat is ongetwijfeld een Aerosleep matras.

Een Aerosleep matras staat garant voor een veilige, gezonde en comfortabele slaapplek voor je baby. Zo voldoet Aerosleep aan de strengste eisen Europese normen voor babyveiligheid. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je baby het snel te warm of te koud krijgt of dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Ben je benieuwd naar de overige eigenschappen en kenmerken van het babymatras? In deze koopgids zetten we alle belangrijke informatie voor je op een rijtje.

Wat is een Aerosleep matras en wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Aerosleep is een merk dat streeft naar een goede nachtrust voor baby’s en hun ouders. Zo brengen baby’s vele uren slapend door. Het is daarom belangrijk dat ze comfortabel liggen op een stevig matras. Het matras van Aerosleep ondersteunt de rug goed en is bovendien luchtdoorlatend. Vocht wordt snel afgevoerd. Je kindje behoudt hierdoor een fijne temperatuur, ook als het warm of koud is.

Voor ouders is het belangrijk dat het matras veilig is en makkelijk schoon gehouden kan worden. Zo kunnen ook papa en mama met een gerust hart gaan slapen als ze weten dat de baby niet tussen de randen van het bed kan vallen.

Eventuele ongelukjes (want ja, die horen er bij als je een baby hebt) kunnen snel worden opgelost. Zo kunnen alle matrashoezen van Aerosleep worden afgenomen en gewassen in de wasmachine. De matrashoezen staan bovendien bekend om hun 3D-technologie. Dit houdt in dat je baby altijd vrij kan ademen, de ideale temperatuur behoudt en droog ligt.

De belangrijkste kenmerken van het Aerosleep matras:

 • Het babymatras is stevig en biedt een optimale rug ondersteuning en comfort voor je kindje.
 • De matrassen hebben een goede luchtdoorlaatbaarheid en snelle vochtafvoer. Je kindje behoudt hierdoor een ideale lichaamstemperatuur.
 • De matrassen zijn veilig omdat ze goed aansluiten aan het bedrand.
 • Het babymatras kan gebruikt worden in combinatie met de matrasbeschermer van Aerosleep.
 • De matrasbeschermer beschikt over een unieke 3D-technologie die zorgt dat de baby vrij kan ademen, een goede temperatuur behoudt en droog ligt. Uiteraard is de matrasbeschermer afneembaar en wasbaar.
 • Het Aerosleep matras is beschikbaar in verschillende maten en uitvoeringen (zowel voor baby’s als voor peuters).
 • Het matras is ook verkrijgbaar met een hellend vlak. Dit is ideaal voor baby’s die last hebben van bijvoorbeeld reflux en oorpijn.
 • Kies voor een klimaatvriendelijk Aerosleep matras als je gaat voor duurzaam.

Hoe werkt het Aerosleep matras om je baby veilig en gezond te houden?

Het Aerosleep matras helpt om je baby veilig en gezond te houden door een totaaloplossing te bieden. Zo voldoet het matras aan de strengste Europese eisen over babyveiligheid. Het matras sluit bijvoorbeeld mooi aan bij het bedrand zodat je kind hier niet tussen kan vallen en er geen armpje of beentje vast kan komen zitten.

Ook wordt de temperatuur goed geregeld waardoor je kind het niet te warm of te koud kan krijgen (wat kan zorgen voor gevaarlijke situaties). Het matras is bovendien stevig zodat je baby voldoende ondersteuning krijgt en comfortabel kan slapen.

Heeft je baby kwaaltjes zoals reflux of oorpijn? Kies dan voor een matras met hellend vlak. Door iets rechter op te slapen zal je baby hier minder last van hebben.

Tot slot is hygiëne belangrijk als je je kind gezond en tevreden wilt houden. Doordat het matras makkelijk schoon te houden is (zeker als je hem gebruikt in combinatie met de matrasbeschermer) hoef je je niet druk te maken om een ongelukje. Je kan de matrasbeschermer er namelijk super makkelijk af halen en wassen.

Ook wordt het meeste vocht prima tegengehouden waardoor je kindje lang droog blijft als de luier bijvoorbeeld doorlekt en jij dit niet direct in de gaten hebt.

Beste Aerosleep matrassen

Standaard veilig slapen
AeroSleep® Essential Matras

De AeroSleep® Essential bestaat uit het matras en de matrasbeschermer. Je bent dus in één keer klaar om het ledikantje op te maken. Het matras voldoet aan alle eisen omtrent veiligheid en gezondheid waar Aerosleep bekend om staat. De pack is bovendien wetenschappelijk getest én goedgekeurd door specialisten en ouders. Het matras en de beschermer zijn anti allergeen en antibacterieel en gemaakt van polyether. Het matrasje geeft een goede ondersteuning door de  3D-honingraatstructuur en is aantrekkelijk gesprijsd.

Voordelen:
 • Veilig
 • Wetenschappelijk getest
 • Anti-allergeen
 • Hoogwaardig hybrideschuim
 • Goede prijs / kwaliteit
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Optimaal comfort
AeroSleep® Evolution Matras

Deze Evolution Pack met matras en matrasbeschermer is bedoeld voor de wieg van (pasgeboren) baby’s. Het matras en de beschermer reguleren de temperatuur goed, zijn comfortabel, praktisch en veilig in gebruik. Sommige ouders vinden de ademende topper echter overbodig omdat baby’s de eerste maanden nog niet op hun buik kunnen draaien (en dus niet zo snel in gevaarlijke posities terecht kunnen komen). Aangezien je wel betaalt voor de topper, kan dit dus als nadeel worden ervaren. Deze mening is vrij persoonlijk, zeker omdat er ook baby’s zijn die juist wel al vrij jong beginnen met draaien.

Voordelen:
 • Comfortabel
 • Reguleert de temperatuur goed
 • Goede topper
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Optimaal comfort + Duurzaam
AeroSleep® ECOlution Matras

Deze AeroSleep® ECOlution Matras voor in de wieg is gemaakt van uitstekende materialen. Zo is de matrashoes van Tencel waardoor het heerlijk zacht en antibacterieel en anti-allergeen is. De 3D-technologie zorgt ervoor dat er een optimale rugondersteuning aanwezig is. De kern van het matras is Certipur goedgekeurd en ECO-vriendelijk. Bovendien is de matrashoes afritsbaar en kan op 60°C worden gewassen. 

Voordelen:
 • Matras heeft ECOlabel
 • TENCEL matrashoes
 • Machine-Wasbaar op 60°C
 • Uitgebreid wetenschappelijk getest
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Veilig vlak of Hellend slapen
AeroSleep® Evolution PREMIUM Matras

Dit matras van Aerosleep is de winnaar van de BABY INNOVATION AWARD. Het Aerosleep matras voor de baby beschikt namelijk over een hellend vlak. Dit hellende vlak is ideaal voor baby’s die kampen met kwaaltjes zoals reflux, krampjes, oorpijn of verkoudheid. Doordat je kind wat rechter op slaapt, zal hij hier aanzienlijk minder last van hebben. Uiteraard voldoet ook dit matras en de matrasbeschermer aan alle overige eigenschappen die Aerosleep zo populair maakt. Deze pack is hierdoor een keuze waar baby’s én hun ouders blij van worden. Het enige nadeel? Dat is wederom de prijs.

Voordelen:
 • Winnaar van de BABY INNOVATION AWARD
 • Vlak én hellend slapen
 • Altijd veilig ademen
 • Warmte regulerend
 • Vocht absorberend
Nadelen:
 • Prijs
ACTUELE PRIJS

Waarom is Aerosleep de beste keuze voor een veilige en gezonde slaap voor je baby?

De matrassen van Aerosleep zijn de beste keuze omdat ze aan alle eisen van baby’s en ouders voldoen. Zo hebben baby’s ontzettend veel slaap nodig om optimaal te groeien en zich te ontwikkelen.

Een stevig, veilig en hygiënisch matras is hierdoor een echte must-have voor de gezondheid en het comfort van je baby. Ook slaap je als ouder zelf een stuk beter als je zeker weet dat je baby comfortabel ligt.

Omdat veel baby’s last hebben van kwalen zoals reflux en oorpijn, kun je ook een matras met hellend vlak kopen. Je kind zal hierdoor aanzienlijk beter slapen. Als het gaat om veiligheid voldoet Aerosleep aan alle Europese eisen.

Zo sluit het matras goed aan en wordt de temperatuur geregeld. Met de juiste temperatuur voorkom je gevaarlijke situaties en zorg je er voor dat de baby lekker kan slapen. Alle kenmerken van het matras plus de overige tips van Aerosleep over veilig slapen zorgen ervoor dat jouw kindje heerlijk zal uitrusten.

Koopadvies

Een Aerosleep matras voor de baby is een goede keuze als je een veilig, comfortabel en hygiënisch bedje wilt creëren. Het matras voldoet namelijk aan alle belangrijke eigenschappen die een matras voor baby’s moet hebben op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Je hebt de keuze uit verschillende maten en uitvoeringen. Let op de afmetingen van het bedje en kies eventueel voor een matras met hellend vlak als je het bedje in verschillende posities wilt kunnen zetten (ideaal bij diverse kwaaltjes).

Koop het matras bij voorkeur in combinatie met een matrasbeschermer van Aerosleep als deze niet is inbegrepen. Zo weet je zeker dat je matras én je baby beschermd worden tegen vocht en vuil. De matrasbeschermer helpt bovendien om de ideale temperatuur te behouden en is praktisch. Zo kun je de matrasbeschermer er af halen en wassen op 60 graden zodra hij vies is.

Veelgestelde vragen

De voordelen van het matras zijn dat je baby gegarandeerd comfortabel, veilig en hygiënisch kan slapen. Zo geeft het matras voldoende ondersteuning, voldoet hij aan alle Europese normen over babyveiligheid.

Het matras is temperatuur regulerend en makkelijk schoon te houden als je hem gebruikt in combinatie met de matrasbeschermer van Aerosleep. Je hebt bovendien de keuze uit verschillende maten en uitvoeringen (zoals een matras met hellend vlak).

De prijzen van een Aerosleep matras liggen tussen de € 79,95 en de € 269,95. Zo is de prijs afhankelijk van de afmetingen van het matras en de uitvoering. De matrassen met hellend vlak zijn bijvoorbeeld duurder dan de matrassen die slechts in één positie kunnen worden gebruikt. Ook zijn de matrassen van hybrideschuim duurder dan de matrassen met een polyether kern.

Ja. De matrassen voldoen namelijk aan de strengste Europese normen over babyveiligheid. Zo sluit het matras goed aan zodat je baby niet vast kan komen te zitten tussen het bedje en het matras.

Het matras behoudt bovendien een fijne temperatuur, wat onder andere de kans op wiegendood kan verkleinen. Uiteraard is het wel belangrijk om ook andere zaken over veilig slapen in acht te nemen.