Wil je graag een nieuw matras 70×200 bestellen? Dat is geen slecht idee, want om de zoveel tijd je matras vervangen is om meerdere redenen aan te raden. Matrassen verslechteren langzaam en daarom hebben de meeste mensen het niet direct door. Je kunt het vergelijken met het zien groeien van een plant. Je ziet een plant nooit met je blote oog groeien, maar toch groeit deze in lengte en omvang.

Het probleem is dat mensen daarom vaak niet door hebben dat ze op een slecht matras slapen. Dit is niet alleen nadelig voor je slaap, maar ook voor de fysieke gezondheid. Om die reden is het verstandig om een nieuw matras aan te kopen.

beste matras 70x200 kopen

Maar uiteraard moet je geen impulsieve beslissing nemen. Een matras moet echt bij je passen. In dit artikel gaan we daarom dieper in op een 70×200 matras. We bespreken verschillende aspecten, zodat je vervolgens een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Overzicht 70×200 matrassen

Hieronder vind je alvast de door ons geselecteerde matrassen in het formaat 70×200 cm die we hebben bekeken. Natuurlijk zijn dit allemaal uitstekende matrassen met elk hun eigen specifieke kenmerken.

Wat is een 70×200 matras?

Je hebt natuurlijk matrassen met verschillende afmetingen. Een matras 70×200 heeft een breedte van 70 centimeter en een lengte van 200 centimeter. Het is dus een matras voor 1 persoon die niet langer is dan 200 centimeter. Het is belangrijk daar wel rekening mee te houden, want anders slaap je niet lekker.

Een matras 70×200 past op de meeste bedden en wordt om die reden vaak verkocht. Sommige mensen vinden het fijn om op een groot matras te slapen, maar tegelijkertijd zijn er ook veel mensen die juist van kleine matrassen houden. Een matras 70×200 cm of matras 80×200 cm is ook geschikt voor kleinere slaapkamers.

Wie koopt een matras 70×200?

In de voorgaande alinea gaven we al aan dat dit matras lekker compact is in en daarom past in verschillende slaapkamers. Het matras is bijvoorbeeld geschikt voor iemand die in zijn eentje woont en weinig ruimte in de slaapkamer heeft. Ook is het matras geschikt voor studenten. Ze hebben immers een kleine kamer en vaak past daar geen groot matras in.

Het is overigens ook mogelijk om 2 matrassen naast elkaar te leggen. Dit is praktisch, want dan kun je naast elkaar slapen met een eigen matras. Om die reden kun je er ook twee tegelijkertijd kopen en dan passen ze ook in een bed voor 2 personen.

Je hebt de matrassen in verschillende prijsklassen, dus ze zijn in principe geschikt voor mensen met een klein en een groot budget. Dit prijs is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit, maar ook van het soort matras.

Verschillende soorten matrassen

We gaven in de vorige alinea al aan dat er verschillende soorten matrassen zijn. De verschillende soorten matrassen zullen we kort bespreken in deze paragraaf.

Traagschuimmatras 70×200 cm

Een matras van traagschuim is zeer comfortabel en wordt vervaardigd met schuimrubber. Dit matras is om verschillende redenen aangenaam. Rubber is namelijk soepel en dit matras sluit perfect aan op je lichaam. Daarmee kun je fysieke klachten voorkomen en ook slaap je een stuk dieper. Traagschuim is bovendien zeer duurzaam. Eem gemiddeld matras van traagschuim gaat meer dan 10 jaar meer.

Koudschuimmatras 70×200 cm

Een matras van koudschuim wordt gemaakt van polyurethaan. Koudschuimatrassen hebben een goede veerkracht en zijn daarmee geschikt voor mensen in verschillende gewichtsklassen. Een ander belangrijk voordeel van dit matras is dat die is voorzien van een open celstructuur. Daardoor ventileert het matras goed en dit is ideaal voor mensen die veel zweten tijdens het slapen. Een matras van koudschuim heeft ook geen kuilvorming en daardoor krijg je minder snel last van je rug of nek.

Pocketveermatras 70×200 cm

Ga je voor ultiem comfort en heb je iets meer te besteden? Dan kun je ook voor een pocketveringmatras gaan. Dit matras is in elkaar gezet met afzonderlijke pocketveren en daarom aangenaam voor je lichaam. Alle onderdelen van je lichaam krijgen zo de perfecte ondersteuning en dat is een fijn uitgangspunt. Ook heeft het matras een holle kern en dit is weer goed voor de ventilatie. Dit is ideaal voor mensen die het regelmatig warm hebben tijdens het slapen.

Latexmatras 70×200 cm

Latexmatrassen worden steeds populairder. Het matras is van latex gemaakt en kent ook verschillende unieke punten. In de eerste plaats ligt het materiaal latex bijzonder comfortabel. Gebruikers stellen dat ze diep en aangenaam op latexmatrassen slapen. Een ander voordeel van een latexmatras is dat deze goed is voor het milieu. Latex is namelijk een natuurproduct en je draagt daarmee een steentje bij aan een beter klimaat.

Boxspringmatras 70×200 cm

Een boxspringmatras is speciaal gemaakt voor dit type bed. Boxsprings hebben voor een deel de markt overgenomen. In de eerste plaats omdat een boxspring een mooie uitstraling heeft. Daarnaast heeft een boxspring ook geen lattenbodem en hij is dus minder fragiel. Een boxspringmatras heeft een open constructie en een goede ventilatie. Bovendien is een boxspringmatras duurzaam en staat deze bekend om de vele voordelen voor je lichaam.

De voordelen van een 70×200 matras

Een matras met deze afmetingen kent verschillende voordelen. Het is ideaal voor kleinere slaapkamers of voor studenten die in een kamer of studio wonen. Studenten hebben namelijk geen eigen slaapkamer en een groot bed past dan meestal niet.

Dit matras is gelukkig lekker compact en daarmee ook ideaal voor kleinere ruimtes. Het is ook geschikt voor woningen met veel kamers. Misschien heb je een gezin met jonge kinderen en wil je ze allemaal voorzien van een eigen slaapkamer. Dan zijn die slaapkamers vaak niet heel ruim en dan is dit matras ideaal.

Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om twee van deze matrassen naast elkaar te leggen. Daarmee is het matras direct multifunctioneel.

Verschillende hardheden

Kies de goede hardheid van je matras

Je hebt niet alleen verschillende soorten matrassen, maar ze worden ook geproduceerd met verschillende hardheden. De hardheid van een matras wordt uitgedrukt in cijfers. Je hebt bijvoorbeeld matrassen met een hardheid tussen de 1 en 5. Deze matrassen worden tot de zachte matrassen gerekend en ze zijn vooral geschikt voor mensen die op hun zij slapen.

Matrassen met een hardheid boven de 5 worden tot medium matrassen gerekend. Volgens matrasexperts zijn deze matrassen vooral geschikt voor mensen die op hun rug slapen. Deze hardheid schijnt namelijk fysiek aangenaam voor je rug te zijn. Dan heb je ook nog matrassen met een hardheid tussen de 7 en 10. Deze matrassen zijn ideaal voor buikslapers.

Voordat je besluit om een matras te kopen, is het dus ook belangrijk om na te gaan op welke manier jij slaapt.

Top 7 beste matras 70×200

We hebben in dit artikel al duidelijk aangegeven dat er verschillende soorten matrassen zijn. Ze zijn niet alleen vervaardigd van verschillende materialen, maar ze hebben ook allemaal een andere hardheid. We begrijpen dan ook dat het best pittig kan zijn om een geschikt matras te vinden. Om die reden zullen wij nu de top 7 beste 70×200 matrassen bespreken.

Beste Overall
1. M-line Cool motion 8
5.0

Heb je een groot budget en wil je echt voor een kwaliteitsmatras gaan? Ga dan voor een Cool Motion 8. Dit matras bestaat uit 7 zones pocketvering en kan daarom perfecte ondersteuning bieden. Het matras Cool Motion 8 is iets harder dan zijn voorganger.


Specificaties:

- Geschikt voor boxsprings, lattenbodems, schotelbodems en spiraalbodems

- Kerndikte: 25 cm

- Materiaal tijk: 30% lyocell, 69% polyester en 1% elastaan

- Materiaal: Koudschuim, traagschuim en pocketveren

- Slaaphouding: buik, rug en zij

- Maximaal gewicht: 140 kilogram

- Zeven comfortzones


Voor- en nadelen

Het matras heeft drie belangrijke voordelen. In de eerste plaats staat het matras bekend om de uitstekende ondersteuning. Daarmee reduceer je de kans op fysieke klachten tijdens het slapen en reeds bestaande klachten worden daarmee verlicht. Ook de ventilatie en de drukverdeling zijn uitstekend. Daarmee is de Cool Motion 8 ideaal voor mensen die transpireren tijdens het slapen.


Het nadeel van dit matras is dat hij redelijk prijzig is. Daarom is dit matras minder geschikt voor mensen met een beperkt budget. Gelukkig zijn er wel genoeg andere matrassen voor die mensen.


ACTUELE PRIJS
Beste Prijs / Kwaliteit
2. Emma Hybrid
5.0

De Consumentenbond doet om de zoveel tijd een matrassentest. Ze zijn kritisch en kijken naar verschillende aspecten. De Emma Hybrid is goed door de test gekomen en is zelfs bekroond door de Consumentenbond. Er wordt niet alleen naar de materialen gekeken, maar ook naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Dit matras is ook geschikt voor mensen met een kleiner budget en dat waardeert de Consumentenbond.


Specificaties:

- Hoes: wasbaar en overtrekbaar

- Materiaal bovenzijde: 1% elastaan en 99% polyester

- Materialen zijkanten: 13% polypropyleen en 87% polyester

- Type matras: pocketvering

- Geproduceerd met HRX koudschuim


Voor- en nadelen

Het matras is voorzien van een snelle warmteafvoer en daarmee kom je in een diepere slaap. Daarnaast is het veermatras van een uitstekende kwaliteit en met vijf lagen is dit matras ook geavanceerd. Het matras wordt ook gewaardeerd om zijn duurzaamheid. Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek namelijk dat na een lange gebruiksperiode het materiaal niet verslechterde. Daarmee is het een goede investering voor de lange termijn en je draagt als gebruiker bij aan een beter klimaat.

ACTUELE PRIJS
Beste Algemeen
3. Mline Slow Motion 4
4.5

Dit matras is alweer de vierde variant in de reeks van Slow Motion. Deze editie is populair en daarom worden er steeds weer nieuwe edities op de markt gebracht. Dit matras is geschikt voor mensen die een aangename ondersteuning bij het slapen zoeken. Bij de productie hebben ze rekening gehouden met ondersteuning van verschillende lichaamszones.


Specificaties:

- 7 comfortzones

- Geschikt voor schotelbodems, spiraalbodems, boxpsprings en lattenbodems

- Geschikt voor een elektrisch bed

- Hoogte matras: 22 cm

- Dikte matras: 21 cm

- Materiaal: traagschuim en koudschuim

- Maximaal gewicht: 140 kg

- Slaaphouding: zij, rug en buik


Voor- en nadelen

Dit matras is geschikt voor een grote groep mensen vanwege de goede ondersteuning. Veel mensen kampen immers met fysieke ongemakken door een slecht matras en dit matras lost dit op. Het matras heeft een goede drukverdeling en een stevige toplaag. Gebruikers geven dit matras daarom een hoge beoordeling. Het matras is wel prijzig en daarom niet geschikt voor ieder prijsbudget.

ACTUELE PRIJS
Best aanpasbaar
4. Wave 70x200 matras
4.0

Zoek je een matras voor verschillende lichaamstypes? Ga dan voor een matras van het merk Wave. Met dit matras kies je zelf de ondersteuning en daarmee past hij volledig bij je specifieke wensen. Het matras is ook ideaal voor mensen met een beperkt budget.


Specificaties:

- Geschikt voor mensen met allergieën

- Vijf comfortzones

- Geschikt voor elektrische bedden

- Hoogte matras: 24 cm

- Dikte matras: 22 cm

- Materiaal tijk: 100% polyester

- Materiaal: koudschuim en traagschuim

- Maximaal gewicht: 130 kg


Voor- en nadelen

Bij dit matras bepaal je zelf het gewicht en de hardheid. Bovendien kun je ook je geslacht aangeven en daarmee is dit matras volledig op maat. Er is echter wel een negatief puntje. Volgens gebruikers duurt het wel even voor je gewend bent aan het matras.

ACTUELE PRIJS
Beste door Consumentenbond
5. Emma O2 Matras
4.0

Volgens de Consumentenbond is dit het beste matras van juni 2022. Hij kwam als grote winnaar uit de bus en dat is ook logisch. Het is een matras van een uitstekende kwaliteit en je koopt hem tegen een betaalbare prijs.


Specificaties:

- Hoogte: 25cm

- Hoes: wasbaar en overtrekbaar

- Materiaal bovenzijde hoes: 1% elastaan en 99% polyester

- Type matras: HRX koudschuim

- Gewicht matras 70x200 cm: 14,6 kg


Voor- en nadelen

Het matras wordt gewaardeerd door de Consumentenbond en krijgt ook uitstekende beoordelingen van de gebruikers. Het nadeel is dat er geen zachte editie van het matras is. Je hebt alleen medium en hard.

ACTUELE PRIJS
Beste vochtregulerende matras
6. Mline Iconic Star 4
4.0

Mensen die een zacht matras zoeken gaan voor de Iconic star 4. Deze heeft een stevigere toplaag dan de Iconic star 3 en is verkrijgbaar in verschillende hardheden.


Specificaties:

- Geschikt voor mensen met allergieën

- Vijf comfortzone

- Ook te gebruiken bij elektrische bedden

- Hoogte matras: 22 cm

- Dikte matras: 21 cm

- Geschikt voor buikslapers, zijslapers en rugslapers

- Materiaal: koudschuim en talalay latex

- Materiaal tijk: 30% lyocell, 1% elastaan, 69% polyester


Voor- en nadelen

Dit matras is ideaal voor liefhebbers van zachte matrassen. Het lijkt alsof je op lucht slaapt en hij heeft een optimale ventilatie dankzij het ademende materiaal. Het matras is wel prijzig en dat is jammer.

ACTUELE PRIJS
Beste Prijs
7. Wave Light matras
3.5

Een matras van het merk Wave Light is volledig te optimaliseren en daarmee geschikt voor een grote groep mensen.


Specificaties:

- 7 comfortzones

- Geschikt voor elektrische bedden

- Hoogte matras: 18 cm

- Dikte matras: 17 cm

- Materiaal tijk: 30% lyocell, 69% polyester, 1% elastaan

- Geschikt voor boxsprings, lattenbodems, schotelsbodems en spirtaalbodems

- Maximaal gewicht: 110 kilogram

- Materiaal: koudschuim


Voor- en nadelen

Het matras is volledig te optimaliseren en is voorzien van goede ondersteuning. Daarnaast heeft het matras een ventilerende werking. Sommige gebruikers geven aan dat het even duurt voor je lichaam gewend is aan het matras.

ACTUELE PRIJS

Waar koop je een matras 70×200?

Vroeger kochten mensen een matras bijna altijd in een fysieke winkel. Tegenwoordig kopen mensen producten vaker in een online webshop. Ook een matras kun je prima in een webshop kopen, maar kijk dan wel goed naar de juiste afmetingen en vraag advies bij eventuele problemen.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van een 70×200 matras?

Ieder mens heeft een andere voorkeur en probeer daarom met verschillende aspecten rekening te houden.

Ligcomfort

Matrassen hebben verschillende hardheden. Denk aan zacht, gemiddeld, stevig en hard. Een zacht matras voelt comfortabel aan, maar een harder matras is weer beter voor je lichaam. Kijk goed welke hardheid bij je lichaam past.

Stabiliteit

Stabiliteit is niet hetzelfde als hardheid. De hardheid heeft meer met je voorkeur te maken, terwijl stabiliteit ook te maken heeft met je slaaphouding. Stabiliteit wordt vaak verzorgd door comfortlagen in een matras maar ook door het gebruik van de verschillende materialen. Zo zal een koudschuim matras meer stabiliteit geven dan een traagschuim matras.

Type matras

Je hebt matrassen van traagschuim, koudschuim, pocketvering, latex en nog veel meer. Elk type matras heeft weer zijn voor- en nadelen.

Soort slaper

Het juiste type matras is voor een deel afhankelijk van je slaaphouding. Mensen die op de rug slapen hebben een ander matras nodig dan zijslapers. Controleer altijd of het matras geschikt is voor jouw gewenste slaaphouding.

Materiaal tijk

De tijk is de hoes van het matras. De tijk zal in de praktijk uit verschillende soorten materiaal vervaardigd kunnen zijn. Voor een goede vochtregulatie zijn natuurlijke materialen optimaal maar vaak alleen bij de duurdere matrassen aanwezig.

Type bodem

Het type bodem dat voor je matras gebruikt gaat worden zal voor een groot gedeelte ook het comfort bepalen. Zo heb je een lattenbodem, schotelbodem en boxspring als veelgebruikte bodems voor een matras. Hou er rekening mee dat je matras wel een verstelbare bodem moet ondersteunen. Sommige pocketveer matrassen zijn dit niet.

Service

Het is fijn om een matras eerst een tijdje uit te proberen. Bij veel webshops kun je gelukkig enkele maanden proefslapen. Ook geven ze vaak een goede garantie op het matras.

Koopadvies

Wanneer je een keuze wilt maken voor een nieuw matras 70×200 is het belangrijk een paar aandachtspunten voor jezelf door te nemen.

Wat is je voorkeur hard of zacht slapen.

Hou je meer van hard slapen dan is het verstandig om altijd bij de aankoop voor de harde uitvoering te gaan. Hou je meer van een zacht 70×200 matras kies dan deze uitvoering. Let wel op het advies van de leverancier voor het matras aangezien de hardheden zijn afgestemd op je gewicht.

Heb je rugklachten?

Als je rugklachten hebt is het aan te bevelen om te gaan voor een traagschuim matras vanwege de juiste ondersteuning met het visco elastische materiaal. Kies als je een ander materiaal kiest voor een niet te hard matras.

Het maximale budget wat je wilt besteden aan een nieuw matras.

Natuurlijk is het budget wat je hebt te besteden ook belangrijk bij je keuze. Hou er rekening mee dat de levensduur van een duurder matras echt wel beter is dan een goedkoop matras.

Wanneer je dit afzet tegen de prijs per nacht zal het niet veel schelen of je nu een goedkoop of een duurder matras koopt. Alleen zul je wel meer comfort van een duurder matras als de Mline Cool Motion 8 ervaren. Probeer het gewoon maar eens uit met het proefslapen.

Veelgestelde vragen

Het beste materiaal van een 70×200 matras is afhankelijk van je voorkeur. Elk type materiaal heeft zijn voordelen en nadelen. Toch zien we een aantal voordelen bij hybride matrassen die vaak een traagschuim toplaag hebben, koudschuim ondersteuning en pocketveren voor het comfort.

De prijs van het 70×200 matras is onder andere afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit en het merk. Over het algemeen kost een goed matras hier tussen de 500 en 1500 Euro.

De meeste matrassen zijn geschikt voor alle soorten bedbodems. Wel is een schotelbodem de beste keuze voor een matras 70×200. Hierbij heb je optimaal comfort en ondersteuning die eenvoudig is aan te passen naar gewicht en mate van ondersteuning.