Je hebt interesse in een pocketvering matras? Dan vind je het vast en zeker van belang dat je matras goed in vorm blijft. Ook houd je van matrassen die tijdens warme nachten lekker koel blijven.

Zoek je echter naar pocketvering matrassen, dan ontdek je al snel dat er heel veel merken zijn. Je wilt natuurlijk wel het beste pocketvering matras aanschaffen. Wij deden daarom alvast een onderzoek voor je. Je leest in dit artikel van alles over pocketvering matrassen, zodat je een goede keuze kunt maken.

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras is vooral een heel comfortabel matras. Dit matras bestaat namelijk uit een groot aantal metalen veren. Deze zijn stuk voor stuk verpakt in een soort zakjes. Deze zakjes zijn gemaakt van ongeweven synthetisch materiaal.

Omdat alle veertjes los verpakt zijn in zakjes, functioneren ze los van elkaar. Dit zorgt natuurlijk voor een uitstekend aanpassingsvermogen aan de contouren van jouw lichaam. De zijden van de veren zijn afgedekt met schuim.

Verder is het matras in comfortzones verdeeld. Deze verschillen in hardheid. De stevigheid van een pocketvering matras wordt vooral bepaald door het gebruik van de hoeveelheid windingen van de veer en door de dikte van het staaldraad. Zijn de draden dikker, dan is de veer steviger. Je kunt daarom bijvoorbeeld kiezen voor een matras waarbij op schouderhoogte zachtere veren zijn gebruikt. Het een en ander heeft ook te maken met je voorkeurshouding tijdens het slapen. Een ander kenmerk van een pocketvering matras is de goede ventilatie.

Overzicht beste Pocketvering Matrassen

Wanneer je direct wilt weten wat de beste Pocketvering matrassen zijn dan kun je hieronder de door ons geteste matrassen bekijken. Wij hebben deze producten geselecteerd op basis van een uitgebreide analyse. Hierbij hebben we naar eigenschappen, kwaliteit, reviews, prijs en voor- en nadelen gekeken. De uitwerking hiervan vind je verder in onze koopgids.

Zones in een pocketveer matras

Een pocketvering matras is te herkennen aan de zogenaamde comfortzones. Deze eigenschap maakt het nu juist zo’n goed matras voor veel mensen. Dankzij de comfortzones wordt elk deel van het lichaam afzonderlijk ondersteund. Een pocketvering matras past zich dus perfect aan ieder lichaam aan. Het matras is nooit te hard of juist te zacht op plekken waar dat nodig is. Lijkt je dat niet fantastisch om elke ochtend uitgerust en zonder pijnlijke plekken wakker te worden?

Van de ene op de andere centimeter kunnen zomaar zachtere zones beginnen. Net wat nodig is voor jouw lichaam. Een pocketvering matras heeft dus een zogenaamde harde overgang naar de volgende zone. Het matras bestaat natuurlijk uit individuele metalen veren. Elke veer staat los van de anderen en kan dus optimaal reageren op het lichaam.

Kijk je naar koudschuim of latex matrassen, dan zie je dat deze zones meer geleidelijk in elkaar overlopen. Neem je een pocketvering matras, dan kun je over het algemeen kiezen uit 3, 5 of 7 zones.

Pocketvering matrassen met 3 zones hebben een verstevigde heupzone. De matrassen van pocketvering met 5 zones hebben een beenzone, een verstevigde heupzone, een rugzone, een schouderzone en een hoofdzone. Kijk je naar een pocketvering matras met 7 zones, dan zie je dat deze draaibaar en omkeerbaar is. Dit matras is dus aan 4 zijdes te gebruiken.

7-zones-pocketvering

Wat zijn de kenmerken van een pocketvering matras?

 • Pocketvering matrassen bestaan uit pockets. Kijk je bijvoorbeeld naar koudschuim matrassen, dan zie je dat die gemaakt zijn van schuim. Een pocketvering matras is gemaakt van veren die in zakjes (pockets) zitten. Dit matrassoort biedt daardoor veel ondersteuning en comfort.
 • Verschillen in hardheid door omlijsting van schuim. De verschillende pockets worden aan alle zijden omsloten door een omranding van schuim. Zo blijven de pockets goed op hun plaats. Dit schuim aan de randen heeft overal dezelfde hardheid. De pockets zorgen voor zones met verschillende hardheden.
 • Uitstekende ventilatie. Een pocketvering matras heeft veel open ruimte in en rond de pockets. Het vocht kan dus heel gemakkelijk door het matras zakken en verdampen. Dit zorgt voor een uitstekende ventilatie en maakt het matras ook heel geschikt voor mensen die het snel warm hebben in bed.

Wanneer kies je voor een pocketvering matras?

Voor wie is nu een pocketvering matras geschikt? Zijn pocketveer matrassen voor iedereen prettig? Er zijn zoveel soorten matrassen, dat je natuurlijk graag jouw droommatras eruit selecteert. Is een pocketvering matras het type matras dat jou op het lijf geschreven is? Of beter gezegd natuurlijk; waarop jouw lijf optimaal tot rust komt?

 • Bij een pocketvering matras heb je geen last van kuilvorming. Vind jij het heel vervelend om na een poosje in bed in een kuil te liggen? Krijg je daardoor bijvoorbeeld last van je rug? Heb je het liefst een matras waarin je zo goed mogelijk ondersteund wordt op de plekken waar dat nodig is? Dan is een pocketvering matras zeker een goede optie. Omdat de metalen veren van dit soort matras minder gevoelig zijn voor metaalmoeheid dan schuimen zoals latex, koudschuim, traagschuim of polyether, vindt er niet snel kuilvorming plaats.
 • Pocketvering matras voelt koel aan. Heb jij het snel warm in bed? Soms ontwaak je zelfs terwijl je helemaal klam bent van het zweet? Dan is een pocketvering matras ideaal. Dit matras voelt koel aan en heeft een hele goede ventilatie. Het matras is van binnen namelijk hol. Tijdens je slaap draai je jezelf nogal eens om en op die manier pers je steeds alle warmte uit het matras en wordt er continue nieuwe verse lucht aangezogen.

Hoeveel pocketveren per m²

Zegt het aantal pocketveren iets over extra slaapcomfort of heeft dat niets te maken met een goede nachtrust? Dat is zeker wel het geval. Het aantal veertjes in het matras bepaalt hoe goed het matras zich aanpast aan de lichaamscontouren.

De standaard aantallen die je zoal tegenkomt zijn 150, 200, 250, 300 en 500 veertjes per vierkante meter. Hoe meer veertjes, hoe beter het lichaamsgewicht over het totale matras verdeeld kan worden. Dus eigenlijk kun je wel zeggen: meer veren betekent extra slaapcomfort.

Top 7 Beste pocketvering matrassen

Hieronder zie je onze top 7 van de beste pocketvering matrassen. Elk model is van goede kwaliteit, maar de verschillen zitten hem vooral in de toepassing, de functionaliteit en de prijs.

Goede prijs/kwaliteit verhouding
1. BestRest Pocketvering matras

Dit pocketvering matras is gemaakt van hybrid koudschuim en heeft 7 zones. Dit verzekert je dus van een prettige slaaphouding. Lig je op dit matras, dan heb je geen last van kuilvorming. Ben je bekend met rugklachten, dan is dat natuurlijk een groot voordeel.

Verder ventileert dit pocketvering matras uitstekend. Dit matras heeft een bovenlaag van koudschuim. Zo hoef je niet bang te zijn voor al te warme nachten. De hoes haal je gemakkelijk van het matras af, zodat je het kunt wassen.

Voordelen:
 • 7 Zones
 • Hoes is uitwasbaar
 • Goede ventilatie
 • Geen kuilvorming
 • Biedt een stevige ondersteuning
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Combinatie pocketveren en schuim
2. M Line Cool Motion 6 matras

Dit matras bestaat uit een combinatie van pocketveren met schuim. Het comfort is fantastisch. Bovenop bevindt zich een laag traagschuim dat zich perfect vormt naar de contouren van je lijf.

Dit matras is verdeeld in 7 comfortzones, zodat je precies op die plekken wordt ondersteunt waar dat nodig is. De structuur van open cellen laat warmte en vocht zeer goed door, zodat je niet snel zult zweten op dit matras. Of je het nu snel warm of juist gauw koud hebt, dit matras is perfect. Er is namelijk ook nog een active temperature control in de tijk aangebracht.

Voordelen:
 • Zeer goede ondersteuning
 • Uitstekende ventilatie
 • Inclusief innovatieve tijk
 • Prettige stevigheid
 • Verhoogde comfort
 • Perfect slaapklimaat
Nadelen:
 • Prijs
ACTUELE PRIJS
Goed ventilerend
3. Bed4less Pocketvering Matras Pocketvering 7-zones

Zoals de naam het al doet vermoeden, bestaat dit pocketvering matras uit 7 zones. De ondersteuning is daardoor uitstekend. Verder zorgt de goede ventilatie voor een gunstig slaapklimaat. Dit matras is afgewerkt met luxe comfortfoam. Dit zorgt voor een zeer goede veerkracht.

Voordelen:
 • Voelt fijn aan
 • Goede ventilatie
 • Luxe comfort foam
 • 7 Zones
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Extra ventilerend
4. B Bright 5000 Serie Pocketvering Matras

Word jij nogal eens wakker omdat je het zo warm hebt in bed? Dan is dit pocketvering matras een goede keus voor jou. Een voordeel van dit matras is de labyrint afdeklaag. Doordat deze laag gecombineerd wordt met pocketveren, is er een uitstekende veerkracht en een zeer goede ventilatie.

Het labyrint is duurzaam en herbruikbaar. Dit matras heeft ongeveer 400 pocketveren per vierkante meter, dus dat zit zeker aan de hoge kant wat het comfort betreft. Bijzonder kenmerk van dit matras is dat deze 18 centimeter hoge verenkern doorloopt zonder randen aan de zijkant. Zo geniet je echt overal op je matras van een goed slaapcomfort.

De hoes is gemaakt van polyester en viscose. Je maakt hem gemakkelijk los met een rits en kunt hem zelfs op 60 graden uitwassen.

Voordelen:
 • Duurzaam
 • Veerkrachtig comfort
 • Goede kwaliteit
 • Zeer goede ventilatie dankzij speciale afdeklaag
 • 7 Comfort zones
 • Hoes is wasbaar op 60 graden
Nadelen:
 • Prijs
ACTUELE PRIJS
Perfecte drukverdeling
5. Princess Micro Pocketvering Matras

Bij dit matras ontvang je de juiste ondersteuning dankzij de pocketvering met 7 comfort zones. Er zijn 600 pocketveren per vierkante meter, dus dat betekent een zeer hoog comfortgehalte.

Bovendien zitten er boven- en onderop deze pocketvering nog afdeklagen van dik traagschuim. Het handige is dat je het matras dus aan beide zijden kunt gebruiken. Dit verlengt tegelijkertijd de levensduur. En het traagschuim vormt zich totaal naar je lichaam en geeft je op de plaatsen waar je het nodig hebt ondersteuning.

Voordelen:
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Twee zijde te beslapen
 • Extra afdeklaag van traagschuim
 • 7 Comfortzones
 • Afritsbare en wasbare tijk
 • 600 Veren per vierkante meter
 • Anti allergisch en anti huisstofmijt
Nadelen:
 • Matras niet geschikt voor personen boven de 100 kilo
ACTUELE PRIJS
Hygiënisch matras
6. Pullman Pocket Matras Silverline Premier

Dit Pullman pocketvering matras heeft 7 comfortzones en geneste, geharde veren. Verder is het matras afgedekt met comfortschuim. Silverline matrassen hebben altijd een behandeling met probiotica ondergaan, zodat het matras fris en hygiënisch blijft. Dit pocketvering matras past op elke bedbodem.

Voordelen:
 • Voor een hygiënische en frisse slaapomgeving
 • Goede kwaliteit
 • Anti Allergisch
 • 7 Comfortzones
 • Behandeling met probiotica
 • Afdeklaag van comfortschuim
 • Ook mogelijk bij boxspring bedbodem
Nadelen:
 • Minder geschikt voor buikslapers
 • Niet voor mensen die vrij zwaar wegen
ACTUELE PRIJS

Wat zijn de voordelen van een pocketvering matras?

 • Optimale ondersteuning. Het grote voordeel van pocketvering matrassen is de zeer goede ondersteuning. De veren zijn onafhankelijk van elkaar verpakt en kunnen dus ondersteunen waar dat nodig is. De comfortzones versterken dit effect.
 • Ventilatie is goed. Er zit namelijk ruimte tussen de veren, waardoor er een goede doorluchting plaatsvindt. Ook de open celstructuur van het comfortschuim verbetert de ventilatie. Daarnaast wordt de warmte op een uitstekende wijze weggeleid.
 • Lange levensduur. De geharde stalen pocketveren maken dit matras extra duurzaam.
 • Je ligt nooit meer in een kuil. Pocketvering matrassen blijven zeer goed in vorm. Ook al lig je een poos in dezelfde houding op dezelfde plek, je hoeft niet bang te zijn voor kuilen. Het metaal uit de veren wordt veel minder snel belast en moe dan bijvoorbeeld koudschuim of latex.
 • Ideaal voor mensen die het snel warm hebben.

Wat zijn de nadelen van een pocketvering matras?

 • Minder geschikt voor koukleumen. Pocketmatrassen zijn vrij koele matrassen. Lig je snel te bibberen in bed, dan is dit matras niet ideaal.
 • Magnetisch veld. Het ijzer van de pocketveren zorgt voor een magnetisch veld. Dit kan bij sommige personen spierspanning oproepen. Dit hoeft in de praktijk geen nadeel te zijn. De meeste mensen merken er niks van, maar het kan dus een klein risico zijn.
 • Onhandig bij elektrisch verstelbare bedbodem. Dit hoeft niet zo te zijn, het ligt een beetje aan de bodem en aan het matras dat je hebt.
 • Ingepakte pockets. De veren van het bed moeten natuurlijk op hun eigen plek blijven. Dit gebeurt door middel van hoezen die over het matras worden getrokken. Ook zitten ze aan de onderkant en de zijkanten van het matras. Een pocketvering matras neemt daarom meestal meer ruimte in dan andere type matrassen. Het verschil met een ander matras is niet heel groot, maar het is goed om dit kleine nadeel even te benoemen.
 • Prijs van een pocketvering matras is vaak hoger dan die van een bonellvering matras. Wanneer het budget dus een rol speelt is het verstandiger naar dit goedkopere alternatief te kijken.

Pocketvering vs traagschuim matras

Je vraagt je wellicht af wat het verschil is tussen een pocketvering matras en een traagschuim matras? In onderstaand overzicht hebben we de verschillen voor je op een rijtje gezet. (1)

Redenen om een traagschuim matras te kopenRedenen om een pocketveer te kopen
Gaat langer mee: Deze matrassen zijn minder gevoelig voor slijtage dan een pocketveer matras.Betaalbaar: Pocketveer matrassen behoren tot de goedkopere matrassen.
Ondersteuning van de rug: Matrassen van traagschuim omsluiten het lichaam voor een goede ondersteuning van de wervelkolom en optimale drukontlasting.Niet wegzakken: Mensen die een hekel hebben aan het gevoel van wegzakken in een matras kunnen de voorkeur geven aan een pocketvering matras.
Zijslapers: Het traagschuim vormt zich rond de contouren van het lichaam en biedt betere ondersteuning voor de schouders en heupen voor zijslapers.Hardheid: Pocketvering voelt steviger aan en bieden meerdere hardheidsgraden aan met een goede comfort.
Beperkte bewegingsoverdracht: Deze matrassen verminderen het gevoel van beweging van je partner.Koeler: Pocketveer matrassen slapen koeler dan traagschuim matrassen.

De beste bedbodem voor een pocket matras

Als we het hebben over bedbodems, is een pocketvering matras ideaal. Het past namelijk op elk type bodem. Of je nu een boxspring of een spiraalbodem hebt. Een lattenbodem of een schotelbodem, een pocketvering matras kan altijd wel. Heb je het liefst een lattenbodem, neem dan wel een variant waarbij de latten dicht bij elkaar liggen. Als de planken te ver uit elkaar liggen, wordt het ligcomfort namelijk slechter.

Als je echt wilt weten wat de beste combinatie is, dan is dat toch wel de boxspring. Een egale ondergrond is namelijk het meest prettig bij een pocket matras. Een boxspring bedbodem is ook aan de bovenkant gestoffeerd en geeft zo voldoende tegendruk tegen de onderkant van het matras. Alle veren ontvangen op deze manier evenveel druk. Is dit de optie die jij kiest, neem dan het liefst een boxspring bodem met anti slip materiaal op de bovenzijde. Zo voorkom je dat het matras snel van de box afglijdt.

Koopadvies

Als we het hebben over het beste pocketvering matras, dan is vooral jouw persoonlijke voorkeur cruciaal. Slaap je graag warm of wil je een koelere slaapomgeving? Heb je snel last van je nek of je rug of heb je wat dat betreft een heel gemakkelijk lijf? Ga je een pocketvering matras aanschaffen, let dan op onderstaande punten:

 • Neem altijd de juiste maat. Heb je bijvoorbeeld een boxspring van 140 bij 120, dan moet je zeker geen matras nemen van 90 bij 200. Kies dan voor een matras van 140 bij 200.
 • Let op de kwaliteit. Een goed pocketvering matras heeft thermisch geharde veren. Die hebben bij de productie een behandeling ondergaan met warmte. Hierdoor is er inwendige spanning ontstaan tussen de onderlinge moleculen. Deze spanning zorgt ervoor dat de veren na belasting weer terugveren naar hun oorspronkelijke vorm. Deze speciale warmtebehandeling verlengt de levensduur van het matras en de veren behouden hun lengte.
 • Aantal zones: bedenk of je 3,5 of 7 zones wilt.
 • Minimaal aantal veren: kies voor een matras met minstens 375 veren per vierkante meter. Houd wel in gedachten dat de kwaliteit van de veren nog belangrijker is dan het aantal veren. De hoeveelheid veren die je nodig hebt, hangt ook af van je gewicht.
 • Kies voor een goede afdeklaag. De kwaliteit van het pocketvering matras kan snel achteruit gaan als er geen goede afdeklaag aanwezig is. Je ligt uiteraard niet direct op de veren. Er moet een extra laag aanwezig zijn. Kies je voor een goedkope schuimlaag, zoals polyether, dan heb je eerder kans op kuilen. Neem je bijvoorbeeld latex of traagschuim, dan hoef je daar niet bang voor te zijn. Kijk ook even naar jouw persoonlijke voorkeur hierin. Lig je graag hard, stevig of juist heel zacht?

Veelgestelde vragen

Hoeveel veren je nodig hebt, hangt af van je gewicht. Een matras met 300 veren per vierkant meter is een medium pocketveer. Een ideaal aantal voor mensen tot ongeveer 80 kilo. Ben je zwaarder, neem dan een matras met 500 veren.

Een pocketvering matras is een goed matras. De ondersteuning van het lichaam is uitstekend. De ventilatie en de afvoer van vocht zijn beiden ook in orde.

Hoe meer veren per vierkant meter, hoe hoger het comfort. Heb je zelf echter een aardig laag gewicht, dan lig je op een matras met minder veren ook nog uiterst comfortabel.

Bronnen

 1. Memory foam vs. spring mattresses door medicalnewstoday:
  https://www.medicalnewstoday.com/articles/memory-foam-vs-spring/