Waarom zou je nu een Bonellvering Matras kopen en wat is dit nu eigenlijk voor een soort matras?

Een nieuwe matras uitzoeken is een taak waar je voldoende aandacht aan moet besteden. De matras beïnvloedt je nachtrust namelijk enorm. Een slechte matras zorgt er trouwens niet alleen voor dat je niet goed slaapt, je kan er ook ernstige nek-, schouder- en rugklachten aan overhouden.

Tijdens de zoektocht naar een matras zal je merken dat er ontzettend veel soorten matrassen bestaan. Elk matras is uit een ander materiaal vervaardigd en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je moet de verschillende soorten daarom uitvoerig vergelijken en zo bepalen welke matras het best bij jouw slaapgewoontes en lichaam past.

Eén van de bekendste matrassen is de bonellvering matras. De bonellvering matras is een goedkope en duurzame binnenveringmatras die uit veren en staaldraad bestaat.

In dit artikel leggen we je graag uit wat de voor- en nadelen van dit type matras juist zijn en waar je op moet letten tijdens het aankopen van een bonellvering matras.

Overzicht Bonellvering matrassen

Dé beste bonellvering matras bestaat niet. Elk lichaam is namelijk anders en heeft een ander soort ondersteuning nodig. Om je tijdens je zoektocht naar een gepaste bonellvering matras te helpen, hebben we verschillende exemplaren uitgetest en de vijf beste opties voor je op een rijtje gezet:

Wat is een bonellvering matras?

De bonellvering matras beschikt over een stevige constructie van metalen veren. De veren worden door een stevige staaldraad met elkaar verbonden, waardoor de matras stevig aanvoelt. Het type draad kan in dikte verschillen. Hoe dikker de staaldraad, hoe stugger de matras aanvoelt.

Bonellveren in matras

Een bonellveer herken je aan de typische zandlopervorm. De veren zijn boven- en onderaan namelijk breder dan in het midden. Deze kenmerkende vorm zorgt ervoor dat de weerstand van de veren progressief is. Dit betekent dat de veren bij een hogere belasting meer tegendruk geven en dus meer ondersteuning bieden.

Een bonell matras wordt vaak afgewerkt met een drukverdeler en een toplaag van traagschuim. De drukverdeler zit meestal in de kern van de matras en zorgt ervoor dat elk lichaam de juiste ondersteuning krijgt.

Het traagschuim is een materiaal dat reageert op warmte. Het materiaal wordt soepeler op plekken die warm aanvoelen en past zich dan ook aan de vorm van het lichaam aan. Zowel de drukverdeler als het traagschuim zijn twee belangrijk onderdelen van een bonellvering matras die het slaapcomfort enorm beïnvloeden.

Wat is het verschil tussen een Bonell binnenvering matras en een Pocketvering matras?

Een bonellvering matras wordt vaak verward met een pocketvering matras. Beide matrassen bestaan namelijk uit een metalen vering. Het grootste verschil tussen beide matrassen is de verbinding tussen de veren.

Bij een bonellvering matras worden de metalen veren namelijk door een stalen draad met elkaar verbonden, terwijl de kleinere veren van een pocketvering matras in een aparte zakjes van textiel zitten. Hierdoor biedt elke veer afzonderlijke ondersteuning en past de matras zich aan de vormen van het lichaam aan.

Omdat de veren afzonderlijk verpakt zijn, zitten er verschillende soorten veren in één pocketvering matras. Op deze manier ontstaan er diverse comfortzones. Op schouder- en heuphoogte zitten er bijvoorbeeld vaak iets zachtere veren, zodat het lichaamsgewicht gelijkmatig over de matras verdeeld wordt.

Een bonellvering matras bestaat eerder uit één grote comfortzone, waarbij een drukverdeler voor comfort zorgt.

Beste prijs-kwaliteitverhouding
1. MAH Bonellvering matras JOY

De MAH JOY bonellvering matras is de perfecte combinatie van comfort en ondersteuning. Dit topmodel ventileert uitstekend en beschikt over een erg zachte vering. Dankzij de speciale zomer- en winterzijde zorgt de matras bovendien het hele jaar lang voor een ideale nachtrust en slaap je elke nacht als een roosje.

Specificaties:

Type slaper: zijslaper

Maximale belasting: 90 kg

Gewicht: 14 kg

Garantie: 3 jaar

Voordelen:
 • Uitstekende ondersteuning en een erg aangenaam gevoel.
 • Aparte zomer- en winterzijde.
 • Goede ventilatie en vochtregulatie.
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding.
Nadelen:
 • De matras is niet uitgerust met een afneembare en uitwasbare hoes.
ACTUELE PRIJS
Voor ieder type Slaper
2. Perfectmatras Bonellvering Matras

Met deze klassieke bonellvering matras word je elke ochtend vol energie wakker. Dankzij de sterke kern biedt de matras voldoende ondersteuning aan het hele lichaam. De tijk van de Perfectmatras is bovendien afritsbaar en wasbaar, waardoor je steeds in een schone en hygiënische omgeving slaapt.

Specificaties:

Type slaper: rug-, zij- en buikslaper

Maximale belasting: 95 kg

Gewicht: 12.38 kg

Garantie: 1 jaar

Voordelen:
 • Anti-bacteriële en hygiënische matras dankzij de wasbare hoes.
 • Een uitstekend ventilerend vermogen.
 • Geschikt voor alle soorten slapers.
Nadelen:
 • Op sommige momenten voel je de veren, waardoor een matrasbeschermer nodig kan zijn.
ACTUELE PRIJS
Comfortabel
3.TED Bonellvering Matras Idol

Ook al is dit een erg eenvoudig model, dankzij de flexibele binnenvering en de koudschuimafwerking is het slaapcomfort van deze matras uitstekend. De matrassen zijn één van de zachtste binnenveringmatrassen op de markt en ventileren goed. Bovendien zijn deze matrassen erg licht, waardoor ze uitermate geschikt zijn als kampeer-, kinder- of logeerbed.

Specificaties

Type slaper: zijslaper

Maximale belasting: 90 kg

Gewicht: 10 kg

Garantie: 3 jaar

Voordelen:
 • Erg licht van gewicht.
 • Bestaat uit een zomer- en een winterzijde.
 • Ligt zachter en comfortabeler dan de gemiddelde bonellvering matras.
Nadelen:
 • De zachte vering is niet altijd aangenaam voor zwaardere mensen.
ACTUELE PRIJS
Goed kindermatras
4.Lotte en Julius Bonellvering Juniormatras

Op dit matrasje van 80 cm breed en 18 cm lang slaapt elk kind comfortabel. De matrassen beschikken over een open celstructuur waardoor alle warmte afgevoerd wordt. Je peuters slapen daarom steeds op een droge en koele matras die fris aanvoelt. Bovendien is de tijk afritsbaar en wasbaar, zodat je matras na eventuele ongelukjes eenvoudig kan schoonmaken.

Specificaties:

Type slaper: Rugslaper

Maximale belasting: 80 kg

Gewicht: 15 kg

Garantie: 1 jaar

Voordelen:
 • Koele en frisse matras.
 • De hoes is een luxe doek die langs 3 kanten afritsbaar is.
 • Speciaal gericht op kinderen.
Nadelen:
 • De matras kan te hard zijn voor sommige peuters.
ACTUELE PRIJS

Wanneer kies je voor een bonellveren matras?

Een bonellvering matras is ideaal als je met een beperkt budget op zoek bent naar een comfortabele matras. De matrassen zijn namelijk aanzienlijk goedkoper dan de andere types.

Een bonellvering matras wordt vaak als een oncomfortabele matras beschouwd. Het verschil in comfort met een pocketvering matras is echter miniem. Vooral bonellvering matrassen met een toplaag van traagschuim ondersteunen het lichaam uitstekend, zodat je bijna van hetzelfde slaapcomfort geniet.

Daarnaast heeft dit soort matras uitstekende ventilerende eigenschappen. Zeker als je ‘s nachts veel transpireert maken de matrassen een groot verschil. De goede ventilatie zorgt er trouwens ook voor dat huisstofmijt zich niet in de matras nestelt. Deze nare beestjes zoeken namelijk steeds een slecht ventilerende omgeving op.

Een laatste reden waarom je voor een bonell binnenvering matras kiest, is de duurzaamheid. De matrassen gaan namelijk ontzettend lang mee. Dankzij de lage prijs en de lange levensduur van de matrassen is een bonellveren matras financieel gezien dan ook zeker de interessantste keuze!

Wat zijn de voor- en nadelen van een bonellvering matras?

Voordelen:

De prijs: een bonellvering matras is een vrij goedkope matras die toch aangenaam ligt. Een ideale keuze voor mensen met een beperkt budget!

De ventilatie: De matras vangt overtollig vocht op en voert het af. Op deze manier blijft de matras zelfs bij warme nachten fris aanvoelen.

Sterk: Omdat de veren met elkaar verbonden zijn, is de bonellvering ontzettend stevig en niet gevoelig voor kuilvorming

Comfortabel: De matrassen zijn afgewerkt met een drukverdeler en een zachte toplaag, waardoor ze je een erg comfortabel en aangenaam gevoel geven.

Nadelen:

Problemen met bewegingsoverdracht: De veren kunnen niet afzonderlijk bewegen. Zodra er druk op een veer uitgeoefend wordt, beweegt de hele matras.

Minder ondersteuning: De matras past zich niet aan de vorm van het lichaam aan, al lost een toplaag van traagschuim dit probleem vaak op.

– Niet geschikt voor een verstelbare bodem

Koopadvies

De keuze voor een bepaalde matras hangt voor een groot deel af van je persoonlijke voorkeuren. Het budget is natuurlijk één van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden. Er zijn echter nog heel wat kenmerken die je zeker in je achterhoofd moet houden.

Een bonellvering matras is bijvoorbeeld niet geschikt voor een verstelbare bodem. Je kan de matrassen wel voor boxsprings, lattenbodems en spiraalbodems gebruiken.

Verder moet de lengte, de breedte en de maximale belasting van de matras bij je postuur aansluiten. Kies steeds voor een matras die ongeveer 20 – 25 cm langer is dan je lichaam om comfortabel te slapen.

Tenslotte speelt ook je slaaphouding een belangrijke rol. Rugslapers hebben namelijk zachtere matrassen nodig dan buikslapers. De matras van een zijslaper moet zich dan weer aan het lichaam aanpassen, zodat de heup en de schouders in de matras kunnen wegzakken.

Het overzicht van de 5 beste bonellvering matrassen zijn allen uitstekende producten. Kies je gewenste product op basis van je persoonlijke voorkeur.

Veelgestelde vragen

De bonellvering matras is één van de duurzaamste matrassen en gaat ongeveer 8-10 jaar mee. Zorg er wel voor dat de matras aangepast is aan je gewicht en dat je de matras regelmatig onderhoud. Op deze manier vergroot je de levensduur van de matras en kan je er mischien wel 12 jaar lang op slapen.

Kinder- en babymatrassen met een bonellvering kosten iets minder dan € 100. De prijs van bonellvering matrassen voor volwassen varieert tussen de € 150 en € 500. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de ventilerende en vochtregulerende eigenschappen, de kwaliteit van de afdeklaag, het type tijk en het aantal veren.

Een Bonellvering matras kan op alle bedbodems gebruikt worden, met uitzondering van een verstelbare bodem.