Een goede matras is de sleutel tot een optimale nachtrust. Het kan echter gebeuren dat de matras van je tweepersoonsbed niet comfortabel aanvoelt. Je huidige matras biedt bijvoorbeeld niet voldoende ondersteuning of voelt te warm of te koud aan.

Je zou een nieuwe matras kunnen kopen, maar dit is een zeer dure oplossing. Een topmatras is in dit geval het ideale alternatief.

Matras topper 180x200 cm kopen

Met een topper 180×200 cm verhoog je het slaapcomfort en zorg je voor een betere ondersteuning. Een tweepersoons topdekmatras maakt de matras zachter en regelt de temperatuur. Met een topmatras slaap je beduidend beter en word je de volgende ochtend vol energie wakker.

Als je op zoek bent naar een geschikte topmatras 180×200, dan heb je vast al opgemerkt dat je de keuze hebt uit diverse tweepersoons toppers. Er bestaan namelijk verschillende types die elk over unieke eigenschappen beschikken.

In dit artikel hebben we de diverse mogelijkheden voor je op een rijtje gezet, zodat je op een eenvoudige manier een topmatras vindt die bij jouw persoonlijke voorkeuren aansluit.

Wat is een topmatras 180×200?

Een topmatras is een dunne matras, meestal 5-10 cm dik, die je op de normale matras legt. Een topdekmatras wordt hoofdzakelijk gebruikt om het ligcomfort te verbeteren. Toppers beschermen je matras echter ook tegen vlekken en verlengen de levensduur van de matras aanzienlijk.

Een topmatras 180×200 is een topper voor een tweepersoonsbed. De afmeting 180×200 is de standaardmaat voor een dubbelbed. Topmatrassen 180×200 passen echter ook op twee aansluitende enkele bedden. Op deze manier overbrug je de naad tussen beide eenpersoonsmatrassen en zorg je voor een aangenamer gevoel.

Topmatrassen zijn in alle mogelijke uitvoeringen verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit diverse materialen, vullingen en diktes. Elke topmatras beschikt over unieke eigenschappen. Het is daarom erg belangrijk dat je een matras uitzoekt die bij jouw wensen en eisen past. Sommige personen zoeken bijvoorbeeld naar een topdekmatras die zacht ligt, terwijl andere mensen juist een topper zoeken die stevige ondersteuning biedt.

Ook de prijzen van de diverse topmatrassen verschillen enorm. Afhankelijk van het gebruikte materiaal en de afwerking van de matras betaal je meer of minder. We raden je wel aan om je keuze niet enkel op de prijs te baseren. Een goede nachtrust is van essentieel belang voor je gezondheid en een investering in een gepaste topdekmatras is zijn geld dan ook meer dan waard.

Overzicht Toppers 180×200

Wanneer kies je voor een topper 180×200?

De beste topper 180×200 zorgt voor ondersteuning en laat je beter slapen. Er zijn echter nog heel wat andere voordelen aan een topdekmatras verbonden:

 • Extra comfort:
  Eerst en vooral zorgt een topper 180×200 voor meer ligcomfort. De topmatras benadrukt de goede eigenschappen van je huidige matras en ondersteunt je lichaam op een natuurlijke manier. Zeker als je last hebt van rugklachten of andere lichamelijke problemen is een topmatras een uitstekende keuze. Het extra comfort verbetert de nachtrust aanzienlijk en je gewrichten zullen zich zo beter kunnen ontspannen.
 • Langere levensduur van je matras:
  De topmatras beschermt de matras tegen schade en kuilvorming. Omdat je zelf niet op de standaard matras slaapt, blijft de kwaliteit voor lange tijd behouden en zal de matras aanzienlijk langer meegaan.
 • De kier tussen twee losse matrassen wegwerken:
  Als je twee eenpersoonsbedden tegen elkaar schuift, ontstaat er een lastige gleuf. De kier tussen de bedden ligt erg lastig en je nachtrust lijdt hier enorm onder. Met een topmatras 180×200 kan je deze gleuf op een eenvoudige manier wegwerken. Dankzij de topper lijkt het alsof je op een normaal tweepersoonsbed slaapt en merk je helemaal niet dat er een kier tussen beide bedden zit.
 • De huidige matras zachter laten aanvoelen:
  Een harde matras ligt erg ongemakkelijk. Je slaapt er niet goed op en je spieren en gewrichten kunnen ‘s morgens pijnlijk en stijf aanvoelen. Met een topper 180×200 plaats je een zachte laag op je huidige matras. Hierdoor zal je comfortabeler liggen en de kwaliteit van je slaap zal meteen verbeteren.
 • Een optimale hygiëne:
  Een topmatras 180×200 is ten slotte ook een zeer hygiënische oplossing. Het is namelijk erg moeilijk om een matras schoon te maken. Een topmatras is echter eenvoudig te reinigen. Je kan de topper regelmatig omdraaien en het stof kan je met een stofzuiger verwijderen. Bovendien beschikken de meeste topdekmatrassen over een verwijderbare tijk die in de wasmachine kan.

Welke soorten topmatrassen in 180×200 zijn er?

Tijdens je zoektocht naar de beste topmatras 180×200 zal je merken dat er diverse soorten topmatrassen bestaan. Op basis van de vulling kun je de matrassen in vier categorieën onderverdelen:

Polyether topdekmatras 180×200

Polyether topdekmatrassen zijn populair omwille van hun lage prijs. Deze goedkope schuimsoort past zich aan je slaaphouding aan, maar beschikt echter niet over voldoende veerkracht. Hierdoor treedt er na verloop van tijd kuilvorming op.

Polyether beschikt verder over een gesloten celstructuur. Het materiaal is erg warmtegevoelig en voert overtallig vocht niet af. De topper voelt ’s nachts dan ook wel eens te warm aan. De meeste polyether matrassen zijn van een mindere kwaliteit en gaan niet erg lang mee. We raden je daarom aan om polyether matrassen te gebruiken voor bedden waar niet vaak in geslapen wordt, zoals een logeerbed.

Koudschuim topper 180×200

Koudschuim topdekmatrassen zijn misschien wel de meest populaire toppers. Koudschuim is namelijk een materiaal met een open celstructuur, waardoor de topdekmatras erg goed ventileert en vocht snel afvoert.

Verder beschikt koudschuim ook over een hoge veerkracht en past de matras zich volledig aan jouw slaaphouding aan. Kuilvorming is bij koudschuim matrassen dan ook zo goed als uitgesloten. Bovendien werken koudschuim toppers vlamvertragend en is het een erg hygiënische keuze. Koudschuim topdekmatrassen 180×200 zijn dan ook van een uitstekende kwaliteit en gaan ontzettend lang mee.

Traagschuim topper 180×200

Een traagschuimmatras past zich langzaam aan de vorm van je lichaam aan. Deze stevige topmatras ondersteunt je lichaam op een zeer evenwichtige manier en zonder drukpunten. Op dit soort matras slaap je erg comfortabel en kunnen je spieren zich volledig ontspannen. Zeker voor personen met rug- of nekklachten is een traagschuim topper een uitstekende keuze.

Bovendien zijn deze matrassen eenvoudig om te keren en kan je ze aan beide kanten gebruiken. Het enige nadeel van de traagschuim topmatrassen is dat ze minder goed ventileren. Ze houden warmte langer vast en voeren overtollig vocht niet af. In de warme zomermaanden kan een traagschuim topper daarom wel eens minder aangenaam aanvoelen.

Latex topper 180×200 cm

Latex toppers worden vaak als de meest comfortabele topdekmatrassen beschouwd. Dit veerkrachtig en duurzaam materiaal combineert namelijk de voordelen van traagschuim en koudschuim. Latex topdekmatrassen ondersteunen het lichaam optimaal en zorgen voor een minimale tegendruk.

De topmatrassen voelen ontzettend zacht aan en beschikken over een uitstekende vocht- en warmteregulatie. Bovendien zijn deze matrassen anti-bacterieel, waardoor de toppers uitermate geschikt zijn voor mensen met allergieën. Het enige minpunt van een latex topper 180×200 is dat de matrassen lastig om te keren zijn.

Top 5 beste topmatrassen 180×200

We geven je graag een overzicht van de 5 beste topmatrassen 180×200. Alle matrassen zijn van een uitstekende kwaliteit en gaan erg lang mee. Ze verschillen onderling echter in materiaal, prijs en functionaliteit.

Beste Prijs / Kwaliteit
1. BestRest Traagschuim Topper 180x200
5.0

De Tencel Bamboo topper 180x200 is een erg comfortabele topdekmatras met een dikte van wel 12 cm. De matras is uitgerust met 7 verschillende comfortzones, waardoor je je lichaam in een zeer natuurlijke houding kan laten rusten. De optimale ondersteuning zonder drukpunten belast je gewrichten minimaal en je zal dan ook zonder pijn of stijfheid wakker worden.

De Tencel Bamboo topdekmatras beschikt over een afritsbare en duurzame tijk die uit tencel vervaardigd is. Dit materiaal zorgt voor een optimale vochtregulatie en geeft je een ontzettend zacht gevoel.

Voordelen:
 • Optimale ondersteuning
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Vermindert rugklachten meteen
Nadelen:
 • Voelt soms erg warm aan
ACTUELE PRIJS
Beste Traagschuim Topper
2. Tempur Original Comfort Topper
5.0

De Tempur Original Comfort toppers onderscheiden zich van de concurrentie door hun enorm ligcomfort en het erg aangename gevoel. Deze zachte topdekmatras vormt zich volledig naar jouw lichaam en geeft erg weinig tegendruk. Op deze manier verbeter je de kwaliteit van je slaap meteen en sta je uitgerust en vol energie op.

De hoes van de topmatras bestaat uit twee verschillende materialen, namelijk een dubbele jersey en een velours zijde. Beide kanten zorgen voor een optimaal comfort en je kiest zelf welk materiaal het beste bij jou past.

Voordelen:
 • Geen drukpunten
 • Optimaal ligcomfort
 • Wasbare hoes
Nadelen:
 • Redelijk hoge kostprijs
ACTUELE PRIJS
Beste Anti-allergeen
3. Dreamlab Topper matras 2 Persoons
4.5

Met een Koudschuim topper van Dreamlab slaap je elke nacht als een roosje. Deze topmatras met een zachte koudschuim kern voelt ongelooflijk comfortabel aan en beschikt over een optimale veerkracht. Bovendien is koudschuim een materiaal waardoor de topper over een uitstekende vochtregulatie en ondersteuning beschikt.

Ook de tijk van deze topmatras is van de allerbeste kwaliteit. Deze is vervaardigd met hypoallergeen en antibacterieel materiaal. Deze hoogwaardige tijk kan je bovendien eenvoudig van de topmatras halen en kan op 40 graden gewassen worden.


Voordelen:
 • Luxe gevoel
 • Anti-bacterieel en anti-allergisch
 • Optimaal slaapcomfort
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Beste Prijs
4. Anno 1588 Luxe Topper Koudschuim Stockholm
4.5

De Anno 1588 Koudschuim topper valt op door zijn 3D-ventilatieband. Deze speciale band geeft de matras koele en luchtdoorlatende eigenschappen, waardoor de matras steeds aangenaam aanvoelt en vocht goed opneemt. De kern van koudschuim kent een zeer lage tegendruk. Zodra je op de topmatras ligt, past het oppervlakte zich meteen aan jouw lichaam aan. De Anno 1588 is dan ook een koudschuim topper van de allerbeste kwaliteit waarop je steeds comfortabel en diep slaapt.

Voordelen:
 • Anti-allergische tijk
 • Uitstekende ventilatie
 • Drukverlagend effect
Nadelen:
 • Minder geschikt voor zwaardere personen
ACTUELE PRIJS
Innovatieve Topper
5. M line traagschuim topmatras Intense Start
4.5

Als je op zoek bent naar het ultieme slaapcomfort, dan is de M Line Start Intense topmatras exact wat je zoekt. Deze topdekmatras beschikt over een zachte laag van 5 cm traagschuim die zich perfect naar jouw lichaam vormt. Het gewicht van je lichaam wordt op deze manier gelijkmatig verdeeld en er ontstaan helemaal geen drukpunten. Bovendien is deze topper ook uitgerust met ISM-gel en een open structuur voor een maximale ventilatie. De tijk van de M Line Start Intenste topper beschikt ten slotte over de HCC-technologie (Hygienic Climate Control) die een zeer gezond slaapklimaat creëert.

Voordelen:
 • Ideale drukverdeling
 • Maximale ventilatie en snelle afvoer van vocht
 • Anti-bacteriële tijk
Nadelen:
 • Redelijk dunne topmatras
ACTUELE PRIJS

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een topper 180×200?

De gepaste topmatras moet je zorgvuldig uitkiezen. Met de volgende elementen moet je zeker rekening houden:

 • Soort slaper:
  Zijslapers zoeken best een topper die de drukpunten op de schouders en de heup wegneemt, zoals een traagschuim topdekmatras. Buikslapers hebben dan weer een stevige koudschuim topper nodig, terwijl rugslapers best voor een latex model kiezen.
 • De tijk:
  De hoes van de topper is vaak uitgerust met speciale anti-bacteriële eigenschappen. Sommige tijken zijn ook bestand tegen stof en huisstofmijt, ideaal voor mensen met allergieën.
 • Ondersteuning:
  Een goede ondersteuning zorgt voor een natuurlijke slaaphouding. Een topmatras die geen ondersteuning biedt, heeft geen toegevoegde waarde en is de investering niet waard.
 • Vulling:
  Je hebt de keuze uit diverse vullingen. Traagschuim, koudschuim en latex zijn populairste keuzes. Elk materiaal beschikt over unieke eigenschappen en brengt andere voordelen met zich mee
 • Ligcomfort:
  Je comfort wordt door verschillende factoren bepaald. Zo speelt je gewicht, de stevigheid van de matras en je slaaphouding een erg belangrijke rol. Om comfortabel te slapen, moet je een topmatras uitzoeken die bij je lichaamsbouw en je persoonlijke voorkeuren aansluit.
 • Prijs-kwaliteitverhouding:
  De prijs speelt natuurlijk ook een erg belangrijk rol. We raden ja aan om niet voor het goedkoopste model te kiezen. Een duurdere topmatras is van een veel betere kwaliteit en verbetert je nachtrust enorm.

Koopadvies

Het uitzoeken van de beste topmatras is iets persoonlijks. Iedereen is uniek en het is daarom van essentieel belang dat je op zoek gaat naar een topdekmatras 180×200 die bij jouw eisen past.

Voor je een topper 180×200 uitkiest, moet je eerst het doel van je aankoop bepalen. Sommige mensen gaan namelijk op zoek naar een topdekmatras om rugklachten te verhelpen, terwijl anderen de ventilatie van de matras willen verbeteren.

Verder moet je ook goed naar de hoes kijken. Zeker als je ’s nachts vaak zweet, is een afneembare tijk een uitstekende keuze. Voor personen met een gevoelige huid is het dan weer belangrijk dat de hoes over anti-bacteriële eigenschappen.

Tegenwoordig bieden heel wat leveranciers je de mogelijkheid om een topmatras een paar dagen uit te testen. Maak hier zeker gebruik van. Tijdens deze proefperiode kom je namelijk meteen te weten of de matras goed ligt en bij jouw slaaphouding past.

Veelgestelde vragen

Het comfort van een topper hangt niet van de afmetingen af. Zowel een eenpersoons als een tweepersoons topmatras zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Door jouw behoeftes goed te analyseren, kies je een gepaste en comfortabele topper uit.

De meeste toppers zijn tussen de 5 en de 10 cm dik. Je bepaalt zelf welke dikte geschikt is voor jou. Dikkere topdekmatrassen zijn iets zachter, terwijl de dunne versies dan weer voor meer stevigheid zorgen.

Toppers van een goede kwaliteit gaan langer mee dan goedkopere modellen. Zo gaat een goedkope topper 180×200 van polyether bijvoorbeeld aanzienlijk minder lang mee dan een traag- of koudschuim topmatras.