Ben je op zoek naar een goede Aroma Diffuser maar kun je niet slagen door het enorme aanbod?

En, heb je dat ook, wanneer na de zomer de verwarming weer aan gaat, je last krijgt van droge lippen of een kriebelhoestje? Dat je neus verstopt raakt zodra je gaat slapen, doordat de lucht in huis aan de droge kant is en er in je slaapkamer zo’n specifieke slaaplucht blijft hangen?

Aroma Diffuser (Humidifier) voor slaapkamer

Luchten helpt maar kan geen hele dag, want je stookt niet voor de mussen. Bovendien haal je dan ook weer veel vocht binnen. Of je nu de hele dag van huis bent voor werk of thuis je dagen vult, je wilt dat de lucht die je binnenshuis inademt van goede kwaliteit is en zo mogelijk lekker ruikt.

Met een Aroma Diffuser los je de problemen van een te droge lucht en vervelende geurtjes op. Afhankelijk van de soort etherische olie je in de diffuser gebruikt, zuiver je bovendien de lucht die je inademt, verruim je je luchtwegen en geeft je je mindset een positieve boost.

Overzicht Beste Aroma Diffusers

In onderstaand overzicht vind je direct de beste Aroma diffusers die we op dit moment hebben kunnen vinden. Het zijn stuk voor stuk uitstekende producten met individuele verschillen die we later in deze koopgids verder toelichten.

Wat is een Aroma Diffuser?

Een Aroma Diffuser is een, al dan niet mechanische, luchtverfrisser die door verhitting of verneveling van een aromatische vloeistof de ruimte voorziet van een aangename geur. Diffusers worden niet alleen gebruikt om een betere luchtkwaliteit te realiseren, maar eveneens ingezet bij aromatherapie.

Aroma diffusers met water hebben de eigenschap dat ze de vochtigheidsgraad van een ruimte omhoog brengen. Verwacht hiervan niet te veel. Een Geurverspreider haalt inderdaad de ergste droogte uit een vertrek. Alhoewel dit kleine beetje soms net genoeg kan zijn, is het geen echte luchtbevochtiger. Daar is het waterreservoir van een geur diffuser te klein voor.

Aromatherapie werd in de oudheid al toegepast door het verbranden van kruiden, bladeren of boombast. In het Verre Oosten maakte men veel gebruik van wierook. Aan onze kant van de wereld gaven we meer de voorkeur aan een aromalamp of oliebrander. Dit soort noemen we analoge aroma diffusers. Met behulp van een vlam wordt een hoeveelheid water met een etherische olie erin verwarmd, waardoor er verdamping ontstaat.

Welke soorten Aroma Diffusers zijn er?

Vandaag de dag zijn er niet veel mensen meer die gaan voor de ‘good old fashion’ vlam diffuser. Een open vlam brengt immers altijd een bepaalde mate van gevaar met zich mee. De mechanische aroma diffuser, al dan niet met afstandsbediening, brengt uitkomst. Afhankelijk van wat voor jou de beste aroma diffuser is, heb je de keuze uit:

Elektrische Aroma Diffuser

Aroma diffusers op elektriciteit zijn er in twee soorten.

 • Elektrische diffuser met water. Door water gemengd met een geurolie te verdampen op een membraan ontstaat er een continue verspreiding van een heerlijke geur. Deze vorm van diffuser wordt het meest gebruikt op slaapkamers en bij een verstopte neus.
 • Elektrische diffuser zonder water, ook wel nebulizer genoemd. Deze werkt door middel van directe olieverstuiving. Aromatherapeuten kiezen vaak voor dit type, omdat de geurmoleculen meteen via de neus, ons besturingssysteem, de hersenen bereiken.

Oplaadbare Aroma Diffuser

De oplaadbare geur diffuser is de gebruiksvriendelijkste van alle aroma-apparaten. Alle modellen zijn tegenwoordig oplaadbaar te verkrijgen. De bekendste is de ultra-nebuliserende diffuser. Dit type werkt zonder water en hitte en plug je eenvoudig in een USB-aansluiting.

Met olie of alleen water

Diffuser die werken op water hoef je niet altijd te voorzien van olie. Wanneer je de lucht iets aangenamer wilt maken met een beetje vocht, maar geen behoefte hebt aan een extra geur, is een diffuser een prima humidifier. Geur diffusers die alleen op olie werken, geven een directere geurverspreiding.

Geurstokjes

Natuurlijk zijn er ook nog gewoon geurstokjes die je met verschillende geuren kunt gebruiken. Dit is een simpele maar ook goedkopere manier om wat minder intense geur in je slaapkamer te verspreiden. De geurstokjes doen dit in tegenstelling tot de aroma diffuser voornamelijk door absorptie en verdamping van de geur.

Verhitting of niet

Bij diffusers die een verhittingssysteem hebben, is het belangrijk dat er een automatische uitschakelfunctie op zit. Dit om doorbranden van het verwarmingselement te voorkomen.

Welke soorten olie kun je gebruiken in de Aroma Diffuser?

Aromatische oliën zijn er in natuurlijke, biologische en synthetische vorm. De geur van een synthetische olie is vaak intenser en de aanschafprijs ligt stukken lager dan die van natuurlijke en biologische. Je kunt echter wel bedenken dat wanneer je een chemisch product inademt dit nooit gezond kan zijn.

Ons advies is daarom altijd te kiezen voor een pure variant, zonder toegevoegd parfum. “En hoe zit het dan met het verschil tussen natuurlijk en biologisch”, horen we je vragen. Ook zogenaamde natuurlijke etherische oliën kunnen een landbouwproduct zijn en pesticiden bevatten. Ook die wil je niet inademen.

Voor je eigen welzijn, zou je daarom altijd de voorkeur moeten geven aan biologische oliën. Let er bij aanschaf ook op dat de olie geen verdere bewerking heeft ondergaan. Op het etiket staat dit aangegeven als 100% integraal. Tot slot, tasten uv-stralen de medicinale werking van etherische oliën aan. Het beste kies je daarom donkergekleurde flesjes.

Welke geuren zijn er voor de aromatherapie diffuser?

Het is algemeen bekend dat bepaalde geuren onze gemoedsgesteldheid beïnvloeden. Zo kan een geur bijdragen aan een gevoel van ontspanning en de scherpe kantjes van negatieve emoties afhalen. Verder kan aromatherapie je helpen bij slaap- of studieproblemen, onverklaarbare angsten en depressieve gevoelens.

Aromatische oliën voor aromatherapie met een aroma diffuser

Lavendelolie

Lavendelolie heeft een prettige, niet overheersende geur die veel gebruikt wordt in luchtverfrissers, zeep en wasmiddelen. Ze helpt bij emotionele stress, slapeloosheid en verlicht psychische pijnen. Insecten blijven weg uit een slaapkamer waar een lavendelgeur hangt.

Eucalyptusolie

De frisse geur van eucalyptus doet denken aan die van munt. Door de antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen die het met zich meedraagt, is eucalyptusolie een luchtzuiveraar eerste klas. Het verruimt de luchtwegen, verhelpt spierpijnen en verjaagd insecten.

Limoengras olie

De geur van limoengras in de geurverspreider is citroenachtig, maar dan fijner. Het wordt veel gebruikt als kalmeringsmiddel voor het zenuwstelsel. Limoenolie draagt bij aan een betere bewustwording en verminderd concentratieproblemen. Insecten houden niet van limoengeur.

Tea tree olie

Tea tree olie geeft een specifiek aroma dat lijkt op een mengeling van eucalyptus en rozemarijn. Het is schimmel- en bacteriedodend en wanneer je het in de diffuser gebruikt tijdens keelklachten, ben je er zo vanaf. Ook voor deze geur gaan insecten op de loop.

Pepermuntolie

Pepermuntolie ruikt fris en het verruimt de ademhalingswegen. Medicinaal werkt ze ontstekingsremmend en brengt ze het spijsverteringssysteem tot rust. Je slaapkamer gaat er blijvend fris door ruiken. Muggen hebben het niet op deze lucht en blijven uit de buurt.

Citroenolie

Citroenolie voor de aroma diffuser heeft een krachtig verfrissende geur. Je hebt er dan ook maar een paar druppels in je diffuser van nodig. Dankzij de desinfecterende werking, wordt etherische citroenolie veel ingezet bij griep- en verkoudheidsklachten. Deze olie is zeer effectief bij het verjagen van insecten.

Sinaasappelolie

De fris zoete geur van sinaasappelolie maakt je blij en geeft je rust. Net als citroen, is de sinaasappel een citrusvrucht. Beiden zijn het geuren die door alle leeftijden en geslachten gewaardeerd worden. Sinaasappelgeur verbetert de nachtrust en houdt muggen op afstand.

Kamilleolie

Kamille heeft zachte bloemige geur die door de meesten van ons als aangenaam wordt ervaren. Kamilleolie wordt voornamelijk vanwege zijn kalmerende en reinigende eigenschappen veel gebruikt in stoombaden en diffusers.

Rozemarijnolie

De kruidige kamferachtige geur van rozemarijn zorgt voor een ononderbroken nachtrust. In de aromatherapie is rozemarijn een veel toegepaste geur bij hoofdpijn, oververmoeidheid en stress. Insecten blijven erdoor op afstand.

Top 7 Beste Aroma Diffusers

In onze top 7 hebben wij de beste Aroma Diffusers voor je op een rijtje gezet. Eigenlijk is elk apparaat een uitstekende keuze omdat ze simpelweg de beste modellen zijn van dit moment. Wil je dus met en gerust hart een aroma diffuser aanschaffen is elke keuze uit deze lijst perfect. Maar omdat er toch nog wat te kiezen blijft, kun je de onderstaande producten stuk voor stuk bekijken. Elke Aroma Diffuser heeft weer zijn eigen stijl en soms ook afwijkende functionaliteit. Veel succes met je keuze.

Beste Algemeen
1. Rio Rea Aroma diffuser 550ML
5.0

 De Rio'Rea Aroma Diffusers zijn leverbaar in verschillende kleuren en formaten. Het model die we hier hebben bekeken is geschikt voor ruimtes tot 50 m2. De bediening is vrij eenvoudig want je vult de inhoud van 550 ml met water en een aantal druppels van de etherische oliën die zijn meegeleverd (6x10 ml). Je hebt een handige afstandsbediening om hem op afstand te kunnen bedienen en zodra het reservoir bijna leeg is zal hij automatisch uitschakelen. Met een fabrieksgarantie van 1 jaar en zeer scherpe prijs heb je een uitstekende Aroma Diffuser. Ook de ervaringen van gebruikers zijn gewoon zeer positief wat hem ook voor ons een absolute topper maakt.

Specificaties:
 • Inhoud: 500 ml
 • Ruimte: 50 m2
 • Timer: Ja
 • Afstandsbediening: Ja
 • Garantie: 1 jaar
Voordelen:
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Veel verschillende kleuren en formaten
 • Eenvoudige bediening
 • Handige Nederlandse gebruiksaanwijzing
 • Afstandsbediening
 • Direct beginnen met 6 etherische oliën
 • Goede reviews
Nadelen:
 • Niet gevonden
ACTUELE PRIJS
Mooi Retro Design
2. Life of Bay Aroma Diffuser
5.0

Voor wie een mooi Retro design wil combineren met rust en heerlijke aromatische geuren die je meer ontspannen maken is deze Life of Bay Aroma Diffuser zeker een te bevelen. Met een inhoud van 100 ml vul je hem eenvoudig met water en enkele druppels olie. Deze Diffuser kun je naast de aromatherapie ook gebruiken als luchtbevochtiger voor ruimtes tot 30 m2. Hij heeft een veiligheidsschakelaar die automatisch uitschakelt wanneer het water op is. De meegeleverde de-stress olie set kun je direct toepassen om te ontspannen. Wanneer je niet tevreden bent je deze geurverspreider binnen 30 dagen retourneren. Je hebt daarnaast ook nog 1 jaar garantie op je diffuser.

Specificaties:
 • Inhoud: 100 ml
 • Ruimte: 30 m2
 • Timer: Ja
 • Afstandsbediening: Nee
 • Garantie: 1 jaar
Voordelen:
 • Simpel maar effectief
 • Goede prijs kwaliteit
 • Stil
 • Veilig
Nadelen:
 • Geen afstandsbediening
ACTUELE PRIJS
Onze Keus
3. Happyhaves Aroma Diffuser
5.0

Deze Happyhaves Aroma Diffuser maakt aromatherapie nog eenvoudiger. De geur vernevelaar kan worden gebruikt met natuurlijke oliën en zorgt voor een rustgevende omgeving. Hij is van eco-vriendelijke materialen gemaakt maar heeft een zeer hoge kwaliteit afwerking. Er is een mooie led verlichting en hij is fluisterstil waardoor ideaal voor in de slaapkamer. Natuurlijk kun je met deze diffuser met een inhoud van 500 ml ook alleen de lucht bevochtigen en hij is voorzien van een timer als ook een automatische uitschakeling. Wel zo veilig om dagelijks te gebruiken.

Specificaties:
 • Inhoud: 300 ml
 • Ruimte: 40 m2
 • Timer: Ja
 • Afstandsbediening: Nee
 • Garantie: 1 jaar
Voordelen:
 • Meerdere kleuren leverbaar
 • Goede Prijs / Kwaliteit
 • Mooi Design
 • Robuust en fluisterstil
 • Mooie led
Nadelen:
 • Niet gevonden
ACTUELE PRIJS
Sfeervolle Aroma Diffuser
4. SensaHome 3D Glazen Aroma Diffuser
5.0

Deze aroma diffuser van SensaHome is uniek t.o.v. de overige modellen door de sfeervolle 3D ledverlichting. Naast de aroma diffuser is het ook een prima luchtbevochtiger tot ruimtes van 30 m2 en heeft hij een handige nachtlamp. Ook is hij lekker compact waardoor je hem eenvoudig mee kunt nemen en verplaatsen. De ledverlichting kan wel tot 7 verschillende kleuren de omgeving verlichten en je hebt 2 jaar garantie op het product.

Specificaties:
 • Inhoud: 100 ml
 • Ruimte: 30 m2
 • Timer: Ja
 • Afstandsbediening: Nee
 • Garantie: 2 jaar
Voordelen:
 • Mooi Design
 • Sfeervolle verlichting
 • Multifunctioneel en compact
 • 2 jaar garantie
Nadelen:
 • Kwetsbaar
ACTUELE PRIJS
Beste Prijs / Kwaliteit
5. Seido Aroma Diffuser
5.0

Ben je op zoek naar een complete Aroma Diffuser die zowel heerlijke aroma therapie ondersteunt maar ook je ruimte goed kan bevochtigen dan is deze Seidon een echte aanrader. Hij heeft een handige ledverlichting waarmee hij als stijlvolle lamp kan worden gebruikt en bovendien zijn er veel verschillende kleuren en stijlen. Je vindt altijd wel een geschikt model. Met een 300 ml waterreservoir kun je wel tot 6 uur genieten van je diffuser. En dan nog iets je hoort hem gewoon niet want de werking is super stil waardoor je hem ook goed in je slaapkamer kunt gebruiken. Met een ingebouwde timer en automatische uitschakeling is hij veilig en de 2 jaar garantie geeft direct aan hoe betrouwbaar dit apparaat is.

Specificaties:
 • Inhoud: 300 ml
 • Ruimte: 50 m2
 • Timer: Ja
 • Afstandsbediening: Ja
 • Garantie: 2 jaar
Voordelen:
 • In 41 verschillende kleuren en designs leverbaar
 • Multifunctioneel als geur verspreider en luchtbevochtiger
 • Mooi Design
 • Ingebouwde timer en mooie led
 • Fluisterstil
Nadelen:
 • Niet gevonden
ACTUELE PRIJS
Sterke CE gecertificeerd Vernevelaar
6. Odor Aroma Diffuser
4.5

Deze multifunctionele Aroma Diffuser van O'dor wordt geleverd met een handige afstandsbediening en twee etherische oliën waar je hem direct mee kunt uitproberen. Ook hier vind je wel 17 verschillende uitvoeringen waarbij de kleur en de hoeveelheid meegeleverde oliën verschillend zijn. Naast verdamper is het een uitstekende ultrasone vernevelaar die de lucht optimaal kan bevochtigen. Ook voor in de slaapkamer is hij ideaal om te gebruiken vanwege zijn stille werking. Hij is veilig vanwege de automatische uitschakeling en CE certificering. Hij beschikt over vier verschillende standen voor werking van 1, 3, 6 of continue werking.

Specificaties:
 • Inhoud: 300 ml
 • Ruimte: 25 m2
 • Timer: Ja
 • Afstandsbediening: Ja
 • Garantie: 1 jaar
Voordelen:
 • Goede prijs kwaliteit
 • Mooi afwerking
 • Compleet en multifunctioneel
 • Veilig
Nadelen:
 • Niet gevonden
ACTUELE PRIJS
Beste Prijs
7. Gadgy Aroma Diffuser
4.5

De Gadgy Aroma Diffuser is simpel maar eenvoudig en heeft een leuke oosterse uitstraling. Deze diffuser is ook ideaal voor in de babykamer of slaapkamer aangezien hij stil en veilig is. Naast een automatische uitschakeling heeft hij een handige timer en beschikt hij over een sfeervolle led-verlichting. Met een inhoud van 250 ml kun je uren vernevelen en je kunt hem probleemloos aan laten staan. Hij is voorzien van een CE-keurmerk en je krijgt een jaar garantie.

Specificaties:
 • Inhoud: 250 ml
 • Ruimte: 25 m2
 • Timer: Ja
 • Afstandsbediening: Nee
 • Garantie: 1 jaar
Voordelen:
 • Eenvoudig maar compleet
 • Scherpste prijs
 • Mooi design
 • Veilig
Nadelen:
 • Niet gevonden
ACTUELE PRIJS

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Aroma Diffuser?

Naast de techniek waarmee het geurtoestel zijn aroma verspreidt, verdamping of verneveling, zijn er nog een paar kleine dingen waar je bij aankoop van een diffuser op moet letten.

Inhoud

De beste aroma diffuser voor in een slaapkamer heeft een waterinhoud van honderd tot vierhonderd milliliters. Voor een grotere woonkamer is een vijfhonderd milliliter apparaat beter geschikt. Voor hele grote ruimten heb je een diffuser nodig met een inhoud van meer dan een liter.

Bereik

Een gemiddelde etherische olie diffuser voor in huis kan een oppervlakte aan die ligt tussen de dertig tot vijftig vierkanten meter. Door de luchtstroming in de woning waaiert de geur nog uit, waardoor al snel het hele huis lekker ruikt. Het heilzame effect van de etherische olie ervaar je echter alleen binnen het aangegeven bereik van de diffuser.

Gebruiksvriendelijkheid

De ene diffuser kan meer geluid produceren dan de ander. Als je tijdens het ontspannen snel geïrriteerd raakt door bijkomende zoemgeluiden of gekleurd licht, let daar dan op. Kijk ook hoe je de diffuser kunt reinigen. Bij sommigen gaat dit heel makkelijk, bij anderen wat minder.

Design

Diffusers voor geurtherapie zijn er in elke stijl, kleur en vorm die je je maar bedenken kunt. Van moderne onopvallende eitjes, romantische geurbranders tot high end design essential oil diffusers die je via wifi aanstuurt.

Extra functies

Vrijwel alle elektrische geurverstuivers en verdampers zijn uitgerust met een timer. Soms kun je deze apart instellen op continue zachte verdamping of interval. Afstandsbediening is makkelijk maar niet noodzakelijk. Wel adviseren we je altijd een aroma toestel te kopen dat zichzelf uitschakelt zodra het leeg is.

Wel of niet geschikt voor oliën

Als je een aroma diffuser koopt, kun je ervan uitgaan dat deze geschikt is voor etherische olie. Anders is dat met gewone luchtbevochtigers. Bij deze apparaten moet het in de specificaties aangegeven staan dat je er ook etherische oliën in kunt verdampen.

Prijs

De allerkleinste aroma diffuser koop je al voor een bedrag van nog geen tientje. Voor een huiskamermodel met afstandsbediening en verlichting ben je drie tot vier tientjes kwijt en voor een luxe cadeauset, inclusief een setje etherische oliën, vragen ze rond de zestig euro.

Garantie

Aroma diffusers op elektriciteit hebben altijd in zeker mate te maken met brandgevaar. De meeste goede merken geven op hun diffusers een garantietermijn van twee jaar. Hoe minder de kwaliteit, hoe korter deze termijn is. Er zijn ook merken die slechts een jaar garantie geven.

Koopadvies

Wanneer je een aroma diffuser wilt gaan kopen is het belangrijk om te bepalen voor welke ruimte je hem wilt gaan gebruiken. De capaciteit kan hier een bepalende factor zijn. Zorg ervoor dat je voldoende inhoud hebt om hem te voorzien van 100 – 500 ml water. Vervolgens kun je tegenwoordig de aroma diffuser gebruiken voor biologische olien maar dit moet je ook wel even controleren voor de door jou gekozen diffuser. Alle modellen in onze top 7 zijn hiervoor geschikt.

Dan hebben we nog wat extra functies die gewoon goed zijn om te realiseren. Wil je een afstandsbediening of niet en slaat hij voor de veiligheid tijdens het gebruik automatisch af wanneer er geen water meer in het reservoir aanwezig is. Ook een timer is een handig hulpmiddel omdat je de ruimte dan ook niet te vochtig maakt. De meegeleverde oliën zijn persoonlijk net als het ontwerp waar het merendeel van de mensen die een aroma diffuser toch ook nog naar kijken.

Veelgestelde vragen

De meeste parfums zijn een synthetisch product. Als je dit gaat verdampen in een aroma diffuser is dit niet gezond. Alleen al vanwege dit feit is parfum verdampen dan ook ten sterkste af te raden. Een tweede punt is dat, zodra je een geurstof in je diffuser gaat verdampen die er niet voor bestemd is, je bij eventuele schade hierdoor geen aanspraak kan maken op garantie.

De prijs van een leuke aroma diffuser voor in huis ligt rond de tien euro. De chicste modellen met afstandsbediening, lichteffecten en in designuitvoering beginnen vanaf veertig euro.

Het reinigen van een aroma diffuser is heel simpel. Je doet dit door hem voor de helft met lauw kraanwater te vullen, enkele druppels schoonmaakazijn toe te voegen en hem een half uurtje laten vernevelen. Vervolgens gooi je het azijnwater weg en maak je de chip onderin schoon met een wattenstaafje. Reinig de kap en losse onderdelen. Als alles schoon is, vul je de diffuser opnieuw met schoon water en je favoriete geurolie.

Tip: Voor een langere levensduur van je diffuser is het verstandig elke week het luchtroostertje aan de onderkant op vervuiling door stof te controleren.