De geboorte van een tweeling is een speciaal moment dat je voor altijd zal koesteren. Het krijgen van de baby’s brengt echter ook heel wat uitdagingen met zich mee. Zeker het voeden kan wel eens lastig zijn. Je moet er namelijk voor zorgen dat beide baby’s voldoende melk krijgen en dat het voedingsmoment op een aangename manier verloopt.

Een tweeling voedingskussen is het ideale hulpmiddel om (borst)voeding aan een tweeling te geven. Dit kussen biedt namelijk voldoende ondersteuning en voelt erg comfortabel aan. Dankzij dit kussen liggen je baby´s in een correcte positie en heb jij minder last van je nek- en je rugspieren.

Voedingskussens zijn in uiteenlopende uitvoeringen beschikbaar. Je hebt de keuze uit tweeling voedingskussen in diverse materialen en vormen. In deze koopgids gaan we dieper in op het nut van een voedingskussen en bekijken we de verschillende mogelijkheden.

We geven aan over welke eigenschappen een goed voedingskussen zeker moet beschikken en hoe je het beste voedingskussen tweeling kan herkennen.

Wat is een voedingskussen voor een tweeling?

Een voedingskussen is een kussen dat je ondersteuning geeft tijdens het voeden van je kindje. Het kussen ondersteunt je arm of je baby, zodat je op een comfortabele manier fles- of borstvoeding kan geven. Met een aangepast kussen neem je een natuurlijke houding aan en krijg je minder snel last van je gewrichten (1).

Ook tijdens de zwangerschap kan een voedingskussen je enorm helpen. Een voedingskussen bevordert je nachtrust namelijk enorm. Dankzij de extra ondersteuning houdt je lichaam minder vocht vast en heb je ‘s nachts minder last van maagzuur. Met een voedingskussen neem je een natuurlijke slaaphouding aan, waardoor je beter en dieper zal slapen.

Een voedingskussen voor een tweeling is een bijzonder kussen waarop je twee baby’s kan plaatsen. De meeste kussens beschikken over twee ronde openingen, zodat je je beide kindjes tegelijkertijd kan voeden. Het voedingskussen zorgt zo voor een intiem moment met je kinderen en je baby’s zullen op deze manier ook een hechte band ontwikkelen.

Met een tweeling voedingskussen maak je van het voedingsmoment een aangename en gezellige aangelegenheid. Je kan je kindjes namelijk op een comfortabele manier samen voeden. Dankzij het kussen nemen ze beide een correcte houding aan en voelt ook de moeder zich meer ontspannen. Bovendien geeft het tweeling voedingskussen je baby’s een veilig gevoel, waardoor ze rustiger zullen drinken.

Overzicht Voedingskussens Tweeling

Hieronder vind je alvast de door ons geselecteerde voedingskussens voor je tweeling. Verder in onze koopgids meer informatie over beide producten.

Hoe gebruik je een tweeling voedingskussen?

Een voedingskussen dient hoofdzakelijk om het comfort tijdens het voeden van je baby’s te vergroten. De manier waarop je voedt, bepaalt voor een groot deel hoe je het kussen moet gebruiken.

Als je borstvoeding geeft, dan moet je het kussen dicht tegen je lichaam plaatsen. Laat je arm op het kussen rusten tijdens het voeden en leg de baby’s op een kleine afstand van jou.

Bij flesvoeding moeten de kindjes dan weer iets verder weg liggen. Je moet namelijk voldoende ruimte hebben om het flesje comfortabel te kunnen geven. Je gebruikt het kussen op een efficiënte manier als je je baby’s tegelijkertijd melk kan geven, zonder dat je arm verkrampt.

De meeste tweeling voedingskussens hebben een U-vorm. In de ronding aan de achterkant van de kussens kan je het hoofdje van de baby’s leggen. Op deze manier liggen ze iets hoger, waardoor ze niet kunnen wegglijden en het voeden comfortabel verloopt.

Voor pasgeboren baby’s is deze ronding echter vaak te groot. Je kan dan best een extra hoes over het voedingskussen trekken of een speciale doek op het kussen leggen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een voedingskussen voor een tweeling?

Tijdens je zoektocht naar het beste voedingskussen voor een tweeling zal je merken dat je de keuze hebt uit diverse modellen. Om er zeker van te zijn dat je een gepast exemplaar aankoopt, moet je met de volgende elementen rekening houden:

 1. De vorm
  De meeste tweeling voedingskussen zijn U-vormig. Je legt de hoofdjes van je baby’s op de ronding, zodat de ruggetjes voldoende ondersteund worden. Deze kussens zijn ideaal om je kindjes samen te voeden. Naast de U-vorm zijn ook aparte voedingskussentjes met een ingebouwde flessenhouder erg populair. Terwijl jij je over één van de baby’s ontfermt, kan het andere kindje ook al van zijn flesje beginnen te drinken.
 2. De vulling en de ondersteuning
  De vulling van een voedingskussen bepaalt voor een groot deel de kwaliteit en de ondersteuning van het kussen. Je hebt de keuze uit piepschuim balletjes, polyester, memory foam en microparels.

  Piepschuim balletjes is een goedkope vulling die de vorm van je lichaam snel aanneemt. De balletjes gaan echter snel aan elkaar kleven en het kussen gaat niet erg lang mee. Polyester en memory foam zijn dan weer vullingen die zacht aanvoelen en voldoende ondersteuning geven. Deze kussens voelen wel zeer warm aan.

  Voedingskussens met microparels zijn ten slotte erg lichte kussens die hun vorm voor lange tijd behouden. Voor sommige kindjes geven deze kussens echter niet voldoende ondersteuning.
 3. Het comfort van het voedingskussen
  Het doel van een voedingskussen is om het voeden zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Het kussen moet daarom zowel voor je baby’s als voor jezelf (en de vader) aangenaam aanvoelen.

  De kindjes moeten stevig op het kussen liggen, zodat dat ze zeker niet wegglijden. Verder moeten ze voldoende bewegingsvrijheid hebben en moet er voldoende afstand tussen beide kindjes zijn.

  Het voedingskussen moet jou verder op een ergonomische manier ondersteunen. Je moet namelijk een natuurlijke houding kunnen aannemen, zodat je je gewrichten niet overbelast.
 4. De hoes
  De huid van pasgeboren baby’s is vaak teer en erg gevoelig. Zorg er daarom voor dat je een anti-bacteriële en hypo-allergene hoes uitkiest. Op deze manier weet je zeker dat je kindjes lange tijd op het kussen kunnen liggen, zonder dat ze last van roodheid of jeuk krijgen.

  Kijk trouwens ook goed na hoe je de hoes moet wassen. Een hoes die in het wasmachine kan is veel handiger dan een stof die je met de hand moet wassen.
 5. De prijs van het kussen
  De prijs is natuurlijk ook een doorslaggevende factor. Het is verleidelijk om voor een goedkoop kussen te kiezen. Het loont echter de moeite om voor een duurder exemplaar van een hoge kwaliteit te kiezen. Je kindjes zullen zich er beter op voelen en je zal er zelf ook heel wat voordelen van ondervinden.

Beste voedingskussens voor een tweeling

Een voedingskussen voor een tweeling is vrij uniek en hierdoor is het aanbod beperkt. We hebben onderstaande producten geselecteerd op basis van de prijs en kwaliteit.

Beste Tweeling Voedingskussen
Twin Things Tweeling Voedingskussen met hoes
4.5

Dit prachtig voedingskussen met een polyester vulling is ideaal om je tweeling op te leggen. De hoofdjes passen mooi in de U-vorm en de kindjes kunnen bijna wegglijden. Bovendien liggen ze dicht bij elkaar en voelen ze zich dan ook erg veilig op het kussen. Het tweeling voedingskussen voelt ook voor de moeders erg aangenaam aan en geeft zeker voldoende ondersteuning. Door de baby’s in een ergonomische positie te tillen, moeten de armen en de rug namelijk minder kracht uitoefenen. Het voeden wordt zo een erg leuk moment dat steeds comfortabel aanvoelt.

Specificaties:
 • Wasvoorschrift: 30°C
 • Materiaal: Polyester / Katoen (hoes)
 • Afmetingen: 100x100x100 cm
 • Geschikt voor leeftijd baby: 0 -3 maand
Voordelen:
 • Handige dubbele U-vorm
 • Zachte polyester vulling
 • Comfortabel en veilig
Nadelen:
 • Let op de afmetingen kussen valt klein uit.
ACTUELE PRIJS
Individueel voedingskussen
Augleka Voedingskussen voor Tweeling
4.0

Wanneer je een tweeling moet voeden is dat een hele klus. Wanneer je gebruik maakt van dit voedingskussen van Augleka zul je zelfs bij een meerling je handen vrij hebben. Het is namelijk mogelijk om hiermee meer dan 1 baby te voeden.

Het voedingskussen is er in twee kleuren voor zowel een jongen als een meisje. Het kussen is comfortabel en zacht. Het materiaal is katoen en dus veilig voor de baby. Je kunt het kussen in de lengte verstellen en het hoofdkussen is ook los te gebruiken.


Specificaties:
 • Wasvoorschrift: 30°C (handwas)
 • Materiaal: Polyester / Katoen (hoes)
 • Afmetingen: 5x20x30 cm
 • Geschikt voor leeftijd baby: 0 -3 maand
Voordelen:
 • Voedingskussen waardoor je eenvoudig meerdere baby's kunt voeden
 • Zacht en comfortabel
Nadelen:
 • Ook hier let op de afmetingen voor je baby (0-3 mnd)
ACTUELE PRIJS

Koopadvies bij het uitkiezen van een tweeling voedingskussen

Een tweeling voedingskussen is van essentieel belang tijdens het voeden. Welk kussen het beste bij jou past, is echter iets heel persoonlijks. Iedereen heeft namelijk andere voorkeuren en het is dan ook belangrijk dat je de verschillende mogelijkheden grondig met elkaar vergelijkt.

Sommige moeders verkiezen bijvoorbeeld een zeer zacht kussen, terwijl andere ouders stevige ondersteuning nodig hebben. Verder moet je natuurlijk ook naar je baby´s kijken. Kies een kussen dat bij de grootte van je kindjes aansluit en let ook goed op eventuele allergische reacties.

Probeer de verschillende voedingskussens, indien mogelijk, uit. Zo merk je meteen bij welk kussen jij je het beste voelt en zie je duidelijk hoe je kinderen op het tweeling voedingskussen reageren.

Veelgestelde vragen

Een tweeling voedingskussen is een speciaal ontworpen kussen dat u helpt bij het voeden van uw tweelingbaby’s. Het kussen biedt steun aan beide baby’s en helpt ze in een juiste houding te houden. Dit voorkomt dat je je nek- en rugspieren belast worden tijdens het voeden.

Het voedingskussen voor een tweeling heeft een aantal voordelen. Eerst en vooral helpt het om beide baby’s in een correcte positie te houden, wat moeilijk kan zijn bij het voeden van tweelingen. Ten tweede voorkomt het dat u uw nek- en rugspieren belast, wat erg oncomfortabel kan zijn. Ten slotte is het tweelingvoedingskussen uiterst comfortabel, wat de ervaring voor zowel u als uw baby’s aangenamer maakt.

Er zijn geen echte nadelen aan het gebruik van een tweelingvoedingskussen, want het doet wat het moet doen. Sommige mensen hebben echter gezegd dat het kussen een beetje te groot is en te veel ruimte inneemt. Bovendien kan het moeilijk zijn om een tweelingvoedingskussen te vinden dat beide baby’s perfect past.

Als je op zoek bent naar het perfecte tweelingvoedingskussen, zoek dan niet verder dan het Twin Things kussen. Dit kussen is ontworpen om alle steun te bieden die je nodig hebt tijdens het voeden van je tweeling. Het is gemaakt van zachte en comfortabele materialen en past beide baby’s perfect. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken en wordt het geleverd met garantie.

Bronnen

 1. Borstvoeding bij een tweeling door Maaskant Ziekenhuis. Gevonden op 2 Nov 2022 op:
  https://www.maasstadziekenhuis.nl/media/2524/2770-borstvoeding-bij-een-tweeling.pdf