Er is weinig vervelender dan koude voeten. Zijn je voeten koud, dan voelt de rest van je lijf ook niet comfortabel. Het is dan ook zeker geen slecht idee om te zoeken naar de beste voetenwarmer.

Koude voeten leiden soms ook tot stijve en pijnlijke voeten. Heb je daar last van, dan is het comfort natuurlijk helemaal ver te zoeken. Ben je nu begonnen aan je zoektocht naar een goede voetenwarmer, dan zit je hier precies goed.

voetenwarmer

Er zijn namelijk tal van opties en het aanbod is enorm. Uiteraard ben jij helemaal klaar met je koude voeten en wil je zo snel mogelijk een goede voetenwarmer in huis hebben.

Dit artikel helpt je hierbij. We vertellen je van alles over onder andere voetenmatten en superhandige elektrische voetenwarmers. De informatie in deze koopgids maakt het makkelijker om de juiste keus te maken en ervoor te zorgen dat koude voeten gauw verleden tijd zijn met deze heerlijke warmte.

Wat is een voetenwarmer?

Voetenwarmers zijn speciaal gemaakt om je voeten warm te houden. Ze zijn niet te vergelijken met bijvoorbeeld verwarmingskussens, een warm voetenbad, elektrische deken of warmwaterkruiken. Een voetenwarmer verwarmt de koude voeten namelijk aan alle kanten. De hele voet wordt omsloten.

Voetenwarmers zijn uitstekend te gebruiken als je in een zittende positie bent. Veel mensen schaffen een voetenwarmer aan omdat ze de thermostaat omlaag willen doen. De gasprijzen rijzen de pan uit en je bespaart energie door de ergste kou vanaf de grond te beperken. Natuurlijk kun je jezelf omhullen met kleden en dekens, maar vooral koude voeten zijn vervelend.

Met een voetenwarmer ben je verzekerd van warme voeten en bovendien is het een heerlijke ontspanning en goed voor je gewrichten. In aanschaf zijn voetenwarmers absoluut niet duur en de meeste modellen gaan lang mee.

Overzicht voetenwarmers

In onderstaand verkort overzicht kun je direct bekijken welke zeven voetenwarmers we hebben getest. Wanneer je alle bevindingen wilt lezen kijk dan verderop in deze koopgids.

Welke soorten voetenwarmers zijn er?

Voetenmat / verwarmingsmat

Een verwarmingsmat of voetenmat is eigenlijk simpelweg wat de naam je al vertelt. Het gaat om matten die warmte afgeven. Je legt een voetenmat dus op de grond en je zet je koude voeten erop. Binnen een mum van een tijd heb je dan warme voeten. Doordat je voeten warm zijn, warmt de rest van je lichaam ook op en hoef je minder te stoken. Een energiebesparende verwarmde voetenmat is in allerlei kleuren en formaten te verkrijgen.

Graanschoen

Graanschoenen zijn pluche schoenen die gevuld zijn met korrels. Je verwarmt ze gemakkelijk in de oven of in de magnetron. Graanschoenen zijn wel wat te vergelijken met pantoffels. Gebruik jij weleens een kersenpittenkussen wanneer je last hebt van pijnlijke spieren? Daar kun je deze graanschoenen wel mee vergelijken. Deze voetenwarmer is voordelig in aanschaf en je kunt ze in allerlei maten kopen. Een nadeel is dat je ze niet kunt uitwassen en je bent tijdens het gebruik wel enigszins beperkt in je bewegingsvrijheid.

Voetenzak

Een voetenzak is de voordeligste keus. Goede voetenzakken zijn gemaakt van dik en comfortabel materiaal. Doe je je voeten in de zak, dan voel je dat deze in het begin nog koud is. Maar na een tijdje voelen je voeten steeds warmer en behaaglijker. Deze manier van verwarmen is geheel kosteloos en zeer vriendelijk voor het milieu.

Voetenzakken zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. De meeste zakken kun je gewoon reinigen in de wasmachine. Een nadeel is dat je absoluut niet kunt lopen met deze zak aan je voeten. Je moet je voeten namelijk naast elkaar in de zak plaatsen.

Elektrische voetenwarmers

Veel mensen kiezen voor een van de elektrische voetenwarmers. Deze variant is zeker een van de duurdere, maar er zijn dan ook heel wat voordelen te benoemen. Elektrische voetenwarmers zijn praktisch in gebruik en je voeten zijn supersnel warm.

Je doet beide voeten in de voetenwarmer, je drukt op een knop en je voeten blijven warm van je hiel tot aan je tenen. Een elektrische voetenwarmer kan vrijwel altijd in de wasmachine gereinigd worden. Het grootste nadeel is dat je altijd afhankelijk bent van de beschikbaarheid van een stopcontact.

Waar moet een goede voetenwarmer aan voldoen

Als je een goede voetenwarmer wilt kopen, waar moet deze dan minimaal aan voldoen?

 • Materiaal: het materiaal van de voetenwarmer is zeker van belang. Voetenwarmers worden meestal gemaakt van wol, katoen, microvezel, katoen of fleece. Het is uiteraard handig als een voetenwarmer bestaat uit materiaal dat je kunt reinigen.
 • Warmte-instellingen: het is fijn als je zelf de temperatuur van de voetenwarmer kunt bepalen. Voor de ene persoon moet de temperatuur hoger dan voor de andere. Diverse standen zijn daarom zeker handig.
 • Batterijduur: bekijk altijd goed hoe het staat met de batterijduur. Hoe lang gaat deze mee en wat is voor jou praktisch gezien het meest handig.
 • Gebruiksgemak: je gebruikt de voetenwarmer het vaakst als deze gemakkelijk in gebruik is. Bekijk ook hoe snel de voetenwarmer voldoende warmte afgeeft. Wil je de voetenwarmer echt overal kunnen gebruiken, dan is een snoerloze voetenwarmer het handigst.
 • Comfort: hoe voelt de voetenwarmer aan je voeten? Is er een zachte binnenkant of zet je je voeten op een stugge mat? Kortom, je voeten willen het niet alleen warm hebben, maar het is ook prettig als de voetenwarmer zacht en comfortabel aanvoelt. Een comfortabele voetenwarmer pak je er natuurlijk sneller bij dan een voetenwarmer die totaal niet fijn aanvoelt voor je voeten.
 • Veiligheid: je mag er eigenlijk wel vanuit gaan dat alle voetenwarmers die verkrijgbaar zijn, totaal veilig in gebruik zijn. Hoe staat het met de automatische uitschakeling? Is er een oververhittingsbescherming aanwezig?
 • Wasbaarheid: je zult je voeten niet altijd eerst wassen voordat je de voetenwarmer gebruikt. Het is dus een groot voordeel als je de voetenwarmer gewoon in de wasmachine kunt stoppen. Mag dit niet, kijk dan even of er andere manieren zijn waarop je de voetenwarmer kunt reinigen.

Top 7 Beste voetenwarmers

Je wilt je koude voeten nu definitief aanpakken en je gaat op zoek naar een elektrische voetenwarmer? Dan wil je natuurlijk wel weten wat de beste voetenwarmer is. Wij deden hier onderzoek naar en je vindt hieronder een top 7 van de beste voetenwarmers. We kozen alleen goede voetenwarmers die jou de koude maanden van het jaar doorhelpen. De elektrische voetenwarmers verschillen onderling in functionaliteit, materiaalsoort en prijs.

Beste algemeen
1. LifeGoods Elektrische Voetenwarmer
5.0

Met deze LifeGoods elektrische voetenwarmer kom jij de koudere maanden wel door. Koude en pijnlijke voeten zijn met deze voetenwarmer in huis voorgoed verleden tijd. Een betere bloedsomloop is verzekerd en heb je last van artrose, dan biedt deze voetenwarmer absoluut verlichting. Deze Lifegoods heeft een vermogen van 100 Watt. Daardoor is de voetenwarmer snel opgewarmd en mag je er ook vanuit gaan dat hij een lange poos warm blijft. Het aantal warmtestanden is drie. Dankzij het led verlichte bedieningspaneel selecteer je deze standen heel gemakkelijk. Er is een beveiliging tegen oververhitting aangebracht en het apparaat gaat na 90 minuten automatisch uit. De voetenwarmer is verkrijgbaar tot maximaal maat 47 en geschikt voor mannen en vrouwen. Dankzij de wasbare hoes kun je de voetenwarmer makkelijk reinigen. Omdat er gekozen is voor het materiaal fleece weet je zeker dat de voetenwarmer heerlijk zacht zit.

Voordelen:
 • Goede prijs / kwaliteit
 • 3 Warmtestanden
 • 100 Watt vermogen
 • Overhittingsbeveiliging
 • Automatische uitschakeling
 • Lekker zachte plush aan binnenzijde
 • Eenvoudig te wassen
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Beste Kwaliteit
2. Adler Voetenwarmer
5.0

Deze Adler elektrische voetenwarmer pakt koude voeten genadeloos aan. Mensen met koude of pijnlijke voeten zullen veel profijt hebben van deze voetenwarmer. Verder is deze voetenwarmer heerlijk zacht aan de voeten. Je zou hem zelfs bijna gebruiken al zijn je voeten niet koud. Mensen met schoenmaat 47 vallen buiten de boot, want dit apparaat is verkrijgbaar tot maat 46. Met de veiligheid is het helemaal voor elkaar, want er is een oververhit beschermer aanwezig. Ook schakelt het apparaat na 90 minuten vanzelf uit. Het maximum vermogen van 140 Watt weet wel raad met koude voeten en ook personen met een verstoorde doorbloeding zullen veel baat hebben bij deze voetenwarmer. Er zijn vier verschillende warmtestanden waaruit je kunt kiezen en als materiaal is gekozen voor wol. Vandaar ook dat de voetenwarmer zo heerlijk zacht is.

Voordelen:
 • Comfortabel
 • Tot schoenmaat 46
 • 140 Watt maximaal vermogen
 • Veilig en eenvoudige bediening
 • 4 warmtestanden
 • Goed te wassen
 • Helder display
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Veilig
3. Livilo Voetenwarmer
5.0

Heb je regelmatig last van pijnlijke voeten? Zet je de verwarming, om welke reden dan ook, liever niet te hoog? Dan wil je natuurlijk wel warme voeten houden. Koude voeten zijn ontzettend vervelend. Om dit te voorkomen is het een aanrader om deze Livilo voetenwarmer te bekijken. Je kunt hem gemakkelijk bedienen. Op het led-bedieningspaneel kies je de gewenste temperatuur. Dankzij de automatische uitschakeling is het apparaat absoluut veilig. De elektrische voetenwarmer is verkrijgbaar tot maat 47 en je kunt de binnenhoes uitwassen.

Voordelen:
 • 3 Temperatuurstanden
 • Automatische uitschakeling
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Gebruiksvriendelijke bediening
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Beste goedkope voetenwarmer
4. Alpina Elektrische Voetenwarmer
4.5

Je hebt liever geen last van koude voeten? Dan is deze voordelige Alpina elektrische voetenwarmer een goede optie. Weg met stramme spieren en een slechte bloedcirculatie. Trek deze reuzenpantoffel aan en de pijnstillende werking en de warmte zijn zeer snel merkbaar. Er zijn verschillende warmtestanden aanwezig, dus je kiest zelf hoe warm je de voetenwarmer precies wilt hebben. Na 90 minuten schakelt dit product vanzelf uit. De binnenhoes is heerlijk zacht en wasbaar op 30 graden.

Voordelen:
 • Beste Prijs
 • 3 verschillende kleuren leverbaar
 • 3 warmtestanden
 • Automatische uitschakeling
Nadelen:
 • Polyester
ACTUELE PRIJS
Onze keus
5. Cresta Care KTS968 Elektrische Voeten Warmer
5.0

Wie baalt er nu niet van koude voeten? Als je voeten koud zijn, wordt je hele lijf niet warm. Deze krachtige voetenwarmer zorgt ervoor dat jij nooit meer last van koude voeten hebt. Soms worden koude voeten veroorzaakt door een verstoorde doorbloeding. Dankzij de warmte van deze elektrische voetenwarmer worden de bloedvaten wijder en verbetert de doorbloeding van voeten en benen. Ook mensen met een prima doorbloeding zullen genieten van dit apparaat. Het is gemaakt van zacht materiaal en je kunt kiezen uit drie verschillende warmtestanden. De binnenhoes is wasbaar en er is een oververhittingsbeveiliging aanwezig.

Voordelen:
 • Comfortabele voetenwarmer
 • Goede beoordeling klanten
 • Zuinig
 • Zacht voor je voeten
 • Schakelt zichzelf uit na 90 min
 • Regelbare temperatuur
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS
Beste Verwarmde Voetenmat
6. Heatek Infrarood Voetenwarmer
5.0

De HEATEK verwarmde voetenmat bereikt binnen slechts enkele minuten de 33 graden. Je haalt hiermee dus de ergste kou onder je voeten vandaan en krijgt hierdoor al snel een behaaglijk gevoel. Bovendien is deze voetenmat een besparing op je energierekening vanwege het lage stroomverbruik (50 Watt). Het ruime formaat van 70x60 cm is ideaal voor onder je bureau of voor je bank. Bovendien is de vloermat uiterst veilig en heeft naast een Kema keurmerk ook alle europese veiligheidsnormen volstaan. Je krijgt ook nog eens 10 jaar garantie op deze infrarood voetenmat die in drie kleuren leverbaar is.

Voordelen:
 • Aangename warmte
 • Veilig
 • Stroombesparend
 • 10 jaar garantie
 • Eenvoudig in gebruik
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS Formaat 50x40cm
Multifunctionele Verwarmingsmat
7. Therwave Infrarood Warmtemat
4.5

De Therwave infrarood warmtemat is een slimme oplossing voor mensen die last hebben van koude voeten. Je legt deze mat gewoon op de grond en stelt je gewenste temperatuur in via de controller en de 5s verwarming zal binnen enkele minuten een aangename warmte afgeven. Vanwege de infrarood technologie is dit een zuinige oplossing. Maar je kunt hem ook op je bed of bank leggen om je rug of benen te verwarmen. Standaard zijn er 10 verschillende warmtestanden mogelijk en is het apparaat uitgevoerd met een beveiliging tegen oververhitting en een timer.

Voordelen:
 • Eenvoudig in gebruik
 • Handig bedieningspaneel
 • 10 warmtestanden
 • Multifunctioneel
Nadelen:
 • Geen
ACTUELE PRIJS Zachte Uitvoering

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een voetenwarmer?

Wil je graag heerlijk warme voeten? Verwen jezelf dan met een elektrische voetenwarmer. De ontspannende werking van de warmte is echt een genot. Nu schaf je natuurlijk niet zomaar de eerste de beste elektrische voetenwarmer aan. Waar let je op bij de aanschaf?

Vermogen in Watt (verbruik)

Kijk goed naar de wattage van de elektrische voetenwarmer die je wilt bestellen. Dit vermogen bepaalt hoe snel de voetenwarmer warm wordt. Hoe hoger de wattage, hoe sneller jouw voeten heerlijk warm zijn.

Schoenmaat

Bij de meeste voetenwarmers kun je kiezen uit verschillende maten. Het is wel een aandachtspunt, want er zijn ook voetenwarmers die maar tot maat 46 gaan bijvoorbeeld. Dit kenmerk van een elektrische voetenwarmer is vooral belangrijk voor mensen die op extra grote of extra kleine voet leven.

Temperatuur

Het is handig als de elektrische voetenwarmer verschillende warmtestanden heeft. Zo stel je de temperatuur in op de door jou gewenste temperatuur. Niet alle elektrische voetenwarmers worden even warm, dus kijk even wat voor jou de minimale temperatuur is die de voetenwarmer moet kunnen bereiken.

Aantal warmtestanden en timer

Een timer maakt dit apparaat helemaal luxe en comfortabel in gebruik. De elektrische voetenwarmer is dan meteen warm wanneer jij dat wilt en je kunt ook zelf bepalen wanneer hij uitschakelt. Het aantal warmtestanden verschilt per elektrische voetenwarmer. Meerdere warmtestanden is absoluut een groot pluspunt. Je bepaalt dan zelf hoe warm het apparaat wordt. En ook niet onbelangrijk: bij een lagere temperatuur gebruikt de voetenwarmer minder stroom.

Materiaal

Ga je voor fleece of wol? Deze materialen zijn allebei lekker zacht. Bij het produceren van een elektrische voetenwarmer wordt ook nog weleens gekozen voor materialen als polyester, katoen of microvezel. Elk materiaal heeft zo zijn eigen kenmerken.

Uitneembare binnenhoes

Het is natuurlijk wel net zo fris als je de binnenhoes regelmatig kunt uitwassen. Is hij uitneembaar, dan stop je hem gemakkelijk even in de wasmachine.

Garantie

Zeker als je een duurdere elektrische voetenwarmer aanschaft, kijk dan even goed hoe het zit met de garantie. Is er binnen een jaar een bepaald onderdeel kapot, waar heb je dan recht op?

Veiligheid

De elektrische voetenwarmers die je tegenwoordig koopt, zijn eigenlijk allemaal wel veilig. Let er even op of er een oververhittingsbeveiliging is aangebracht. Ook is het wel prettig als het apparaat na een bepaalde tijd vanzelf uitschakelt.

Koopadvies

Jij wilt een elektrische voetenwarmer kopen? Kijk dan eerst naar je budget. Bepaal vooraf hoeveel geld je wilt uitgeven aan dit apparaat. Uiteraard kun je besparen op je stookkosten als je een voetenwarmer in huis hebt. Maar hoeveel geld wil je investeren?

Speelt het design een rol? Wil je graag dat de elektrische voetenwarmer een bepaalde kleur of vorm heeft? Neem je het liefst een verwarmde voetenmat of ga je voor een soort pantoffels?

Heb je extra grote voeten of juist een heel klein schoenmaatje? Kijk dan extra goed of de elektrische voetenwarmer wel in jouw maat verkrijgbaar is.

Zweten jouw voeten nogal snel, dan is een wasbare binnenhoes wel een must.

Bekijk ten slotte ook altijd de beoordelingen van andere gebruikers. Die vertellen je veel over de voor- en nadelen van een bepaald apparaat.

Veelgestelde vragen

Een elektrische voetenwarmer is een uitkomst als je een hekel hebt aan koude voeten. Dit is echter niet de enige reden waarom je zou kiezen voor een voetenwarmer. Een groot voordeel is ook de betere doorbloeding. Verder helpt een voetenwarmer bij pijnlijke voeten en bij spierpijn.

Voetenwarmers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Je hebt ze heel goedkoop. Sommige voetenwarmers kosten slechts een paar tientjes. Kies je echter voor een elektrische voetenwarmer met tal van extra functies, dan kan een apparaat gerust ongeveer 40-50 euro kosten.

Een voetenwarmer kan zeker schelen in de stookkosten. Als je uiteindelijk je thermostaat redelijk op tijd uit zet, dan blijf je toch nog comfortabel warm met een voetenwarmer. Het voordeel van een voetenwarmer zot hem vooral in de kou die vanaf de grond omhoog komt tegen te gaan.

Omdat elke ruimte een koudere onderstroom van luchtcirculatie heeft, zul je dit dus ook snel ervaren. Heb je de kou vanaf je voeten verwarmd dan is de omgevingstemperatuur minder belangrijk en kan dus iets lager zijn om toch een behaaglijk gevoel te hebben.

Een voetenwarmer is absoluut veilig. Anders mag het apparaat niet worden verkocht. Elektrische voetewarmers met een oververhittingsbeveiliging en timer zijn extra veilig.